Salut si succes,si cu permisiunea dvs. cred ca pe primul in acvaristica in general este definirea cat mai exacta a motivatiei adica , daca iti place biologia si studiul vietii in general nu este extrem de important partea tehnica, ea putind fi minimala(ceva gen metoda Monaco), daca iti place sa tai sticla atunci tai sticla cat mai multa , daca iti place sa lipesti leduri, lipesti leduri ,daca vrei sa cheltui bani atunci ai pe ce, ca sunt slava domnului tot felul de lucrusoare(multe inutile).Eu cred ca esential ramane un raport bun intre substrat(partea de suport bacterian)adica 1/3 sau mai mare in favoarea suportului,o buna circulatie a apei, iar iluminarea sa asigure undeva intre 0,5 si1watt pe litru(functie si de ce specii doresti sa cresti si atentie ca un flux luminos foarte puternic poate bloca fotosinteza)asta pentru un bazin de care vorbeai, temperatura de culoare este cea de spectru complet 6500K plus ceva albastru daca vrei pentru aspectul estetic ,mai nou vad ca se admite si 10000K dar pe studii reiese ca este mai putin benefica fotosintezei,in rest sunt mai mult fantezii estetice de descompunere si recompunere a luminii pe bani multi. Daca esti in prima situatie adica iti place biologia eu cred ca piatra vie de calitate cat mai buna ar fi solutia ideala,si mai ales sa nu o tii sub lumina absurda de 20000K ca o omori, in general piatra vine din zone de cultura de 2-3 metri adancime si este evident populata de organismele specifice conditiilor date, si daca vrei sa valorifici tot ce este pe ea o tii la lumina fullspectrum.Privitor la filtrare parerea mea, este ca cea mai buna filtrare este schimbul de apa regulat ,mai ales ca sarea nu mai este asa de scumpa.In general despre filtrare se vorbeste mult de fosfati, nitrati etc dar aproape deloc despre toxine , feromoni, hormoni,diversi metaboliti ai organismelor care de regula nu prea pot fi eliminate chimic si mecanic si care duc de regula la morti subite si aparent inexplicabile ale vietuitoarelor.Si o ultima idee ar fi aceea de a incerca sa rezisti tentatiei de suprapopulare a bazinului.Poate ar mai si altele de spus dar eu cred ca este bine sa ramana si un pic de mister si provocare caci altfel n-ar mai fi hoby si apelezi la o firma de specialitate care iti monteaza acvariu gata facut si populat si nu-ti ramane decat sa-l privesti

Inca o data succes si ape limpezi.