[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Danila
Forum Index » Profile for Danila » Messages posted by Danila
Cat despre acvariu marin, nu-i asa mare bataie de cap fata de un acvariu de apa dulce.Si intr-un caz si in celalalt depinde de nivelul de complexitate si dificultate la care te raportezi.Partea buna e ca poti sa o iei usor cu doi trei pesti intr-un acvariu oarecare,cu filtrare si lumina comuna si treptat(si fara graba) achizitionezi echipamentele ,materialul biologic ,etc. functie de evolutie si posibilitati.Cel mai dificil si frustrant este achizitia de material biologic,mai ales daca nu ai posibilitatea sa ajungi intr-un magazin specializat,sau sa ai un coleg (sau mai multi) care sa te ajute in sensul asta.
Albastru ,e drept ca lampa mea nu are leduri violet,acum vad la lampile mai noi ca au parca tot mai multe leduri violet si ultraviolet.Oricum eu nu ma pot uita mai mult de doua-trei minute la asa o imagine.
Cum se zice-mai bine mai tarziu ,decat niciodata-.
Astea sunt vietuitoarele pe care am reusit sa le obtin,normal ca mi-as fi dorit mai mult ,dar daca esti pensionar in Botosani si mai ai si probleme de sanatate-mai bine nu te ocupi cu asa ceva , sau daca esti suficient de incapatanat(sau pasionat ar zice unii) te multumesti cu ce ai si incerci sa treci peste frustrari.Evident ca sub lumina albastra apare fluorescenta(mai putin la gorgonia si kenya tree) dar personal nu sunt fun albastru ,prefer 10.000-12.000 kelvin care este (din punctul meu de vedere mai placuta) mai indicata pentru un acvariu mixt cu un singur coral LPS.
Pacat,era tare frumos.
Multumesc,acvariul este la vreo doi metrii de televizor-la care urmaresc ori de cate ori pot documentare despre viata marina si tot tanjesc dupa sclipirea aceea de natural si firesc-evident ca este misiune imposibila-dar macar ma amagesc cu asta.
Dupa ce se mai aseaza apa o sa incerc sa fac o poza mai frumoasa.
Am scapat de griji , am reusit sa cumpar sarea -Aquaforest- ,sper sa fie OK(e cea mai ieftina dupa cercetarile mele),am inceput sa schimb din apa si sa sperii teribil pestii si cam atat.
,n-am inteles de ce s-a facut vinovat pestele royal gramma?In rest, sa tot traiesti sa-ti faci reef in Bucuresti- astept-provincia (la Botosani am constatat ieri ca s-a mai inchis un petshop-aproape inutil dealtfel)
Tot pus pe vanatoare de aipstasia am descoperit ca spongierii(cei albi) au explodat prin tot acvariu.Mie imi plac dar nu prea inteleg ce le prieste asa tare,am citit ca de regula spongierii nu traiesc prea mult prin acvarii.Am mai descoperit si vreo doi viermi penati ceva mai mari ,dar din pacate tot albi(as fi vrut mai multa culoare).Speranta ca din piatra vie sa apara vreo alga pare sa nu se implineasca ,si ma gandeam unde naiba or fi sporii aia nedoriti de nimeni
De acum ma concentrez pe strangerea de fonduri pentru achizitia de mancare de pesti si o galetusa mica de sare sa mai schimb din apa ,am ramas cu impresia ca namolul aqualife source are si ceva continut organic si pare ca filtrarea nu prea a facut fata.Acum ca l-am terminat (fara o concluzie prea clara)e timpul sa mai improspatez parametrii apei.
Si pestii care sunt bine merci.
Spongierii care au aparut in stanga acvariului
Xenia -care sper sa invadeze partea din dreapta acvariului ,care imi parea cam golasa.
Ca sa mai treaca timpul ,mai postez niste fotografii-in esenta nimic nou(si dupa cum evolueaza bugetul cred ca nici nu va mai fii ),a mai crescut xenia si am mai imprastiat-o prin acvariu,la fel spongierii albi ,care par sa se simta f.bine.Am reusit sa surprind si cateva brate de brittle star iesind din ascunzatoare
Atunci nu stiu ce sa mai spun ,acum mai bine de 45 de ani cand eram fruntas in trupele de pompieri, aveam o lozinca -ce arde, nu putrezeste ,poate trebuie luat totul de la capat fara substrat nutritiv-eu am folosit numai clasicul nisip-pietris de rau, iar unde am avut nevoie am folosit bile de lut(3-4cm) infipte de regula la baza plantelor cu radacini bine dezvoltate.
Eu cred ca sunt prea multi nutrienti ,nu cunosc substratul folosit (posibil sa elibereze nutrienti).Mie mi-au placut mereu plantele gen bolbitis ,java fern,anubias si am avut aceeasi problema cu bba dar intr-un final am scapat de ele mai mult din intamplare,am pus in acvariu riccia fluitans care creste atat de repede incat toate microalgele au intrat in regres si practic nu mai par sa fie prin acvariu.Neajunsul e ca trebuie cineva sa scoata periodic excesul de riccia.La anubias si lemnul pe care erau fixate am aplicat vechea metoda cu baia de spirt medicinal-algele incep sa se inroseasca si incet se desprind, deasemeni am observat(nu sunt sigur daca nu e o simpla coincidenta)ca temperatura mai ridicata(peste 26 grade)inhiba dezvoltarea bba.
E de bine !
Eu am crezut ca avertizarea de pe acvariu e pentru privitori ,nu pentru proprietar .Daca ar fi al meu as pune cativa guppy si in 3-4 luni vor fi o multime.Am avut intr-un bazin ceva mai mic decat asta (probabil 100 litrii)doua perechi de blue moscow si culmea a fost ca ani de zile s-au tot inmultit ,ramanand la caracteristile initiale fara nici o selestie -era un bazin cu filtru de burete(aer) si limnophila grasa si frumoasa.Evident ca la un moment dat am zis ca ma las de acvarii si am dat tot(donatie) si cel care ia primit a terminat-o cu blue moscow in cateva luni.
Nimic nou ,dar ma tot urmaresc imaginile cu corali (de fapt piatra de coral-daca e corect asa ) de pe un magazin online numit Etsy UK .com -sectiunea -natural coral-.Eu evident ca nu am cum sa cumpar ,dar unele exemplare arata fabulos pentru cine isi doreste o imagine gen -ocean scene-.Preturile sunt asa si asa ,dar parerea mea este ca merita(pentru cine isi permite).

Forum Index » Profile for Danila » Messages posted by Danila
Go to: