| Message |
|
|
white_angel27_2004 wrote:de unde esti
normal si civilizat, ar fi sa precizezi si tu de unde esti, chiar daca esti din pantelimon.
|
 |
|
|
|
citeva mici indrumari...
- poti scoate zilnic 3-5-l de apa veche din acvariul care este "in functiune" si sa o pui in acvariul noi... grabeste ciclarea
- nisip, gasesti la tribuna 2 din stadionul 23... ;) extrem de mult, doar o sita sa ai la tine, ca e pe alese.
|
 |
|
|
|
stimabile, nu e chat sau help on line. cind va intra cineva in masura sa te "lumineze" o va face, fi sigur de asta, si chiar daca e incepator, ce a zis mg_cmt e de urmat. chiar ii deranjaza prea multa atentie cind depun.
|
 |
|
|
vezi ca mai sunt forumisti din iasi.. poate le soliciti ajutorul faptic la lipirea acvariului, daca n-ai mai facut-o pina acum, o mana "invatata" in plus nu strica.
ocazie cu care, poate incepeti si voi o colaborare "tovaraseasca" intre acvaristii din iasi 
|
 |
|
|
orice ar contine, tot nu ar multumi pe toata lumea...ca la nunta...
sa inteleg ca te-ar interesa sa "scoti" o asemenea revista?
in cazul asta ar fi bune, ca sursa de inspiratie ceva reviste de pe afara, sau poate chiar si pet magazinul de care era vorba.
treaba e ca, in ciuda "sponsorizarilor" si reclamelor inserate, revista era destul de scumpa, destul de subtire, si se adresa unui public cititor destul de restrins ( observi cei trei "destul" ;) )
daca te uiti pe alte forumuri despre ANIMALE, o sa observi discrepanta dintre numarul de topicuri - posturi referitoare la caini-pisici si pesti.
daca presupunerea mea este "destul"  de corecta, nu pot decit sa-ti urez sa ai un succes cit mai mare posibil, si cred ca se vor gasi destui de pe forum cu care sa colaborezi, sau mai sti... sa gaseasca un loc de munca????? 
|
 |
|
|
|
nuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu!!!!
noi cu ei, nu!!! hotarit, poate ei cu noi, cind mai circotim pe tema marfii aduse de ei, de "pregatirea si solicitudinea" vinzatorilor, sau de relatiile cu publicul vizind repararea sau schimbarea unui produs defect...
|
 |
|
|
fara "un barbat bine" femela nu depune, uneori si la anumite specii este nevoie de 2 .
normal, daca depune icrele, isi revine "aproape" instantaneu. exista insa posibilitatea , ca nedepunind, icrele sa se "pietrifice" in burta, si numai are cum sa le elimine, fapt care cu timpul duce la moartea respectivei pestoaice. 
|
 |
|
|
koala wrote:1300 x 500 x 500 mm [ geam de 10 mm ] - cu ranforsarile de rigoare
mi-a luat vorba din gura...
fa-L mai laaaaat ;)
ia numara citi ti-au spus aceeas chestie 
|
 |
|
|
se poate face asa ceva la un acvariu de 30 L ?
se pot incastra in expandat, castele si scafandrii?
se pot pune pe linga el 127.586.245.568.....toamna de pesti ?
ti s-a facut de cartonas mov...
in linii mari.... SUPERB. maiera de lucru, pe ici pe colo, mai ales in locurile principale, dar "merge si asa" ;)
in sfirsit mai vine cineva cu "lectiile foarte bine facute"... 
|
 |
|
|
bozeta wrote: Daca vrei mai multe sfaturi lasa intrebarile aici sau pe ym unde putem discuta mai bine.
daca ai obtinut rezultate reproductibile, cu "soluri" romanesti, cred ca ar fi mult mai interesant sa pui (daca vrei, normal) experientele aici, sa le vada toata lumea (interesata) chiar daca adeptii solutiilor "profi" nu vor fi intru-totul de acord. sunt destui care vor "sa se complice" ;) . cel putin vom avea de discutat probleme relativ stiintifice, si nu "vezi puiu ca scri anapoda romaneste"
|
 |
|
|
Dolly wrote:Vezi ca problema asta s-a mai discutat aici. 
daca in interiorul aceluias topic e greu de citit... atunci de ce mama naibii ne mai chinuim sa trimitem oamenii la butonul search???????
|
 |
|
|
aka47 wrote:Planuitesc un acv de 400l si am o intrebare la care nu prea s-a inghesuit nimeni sa imi raspunda:
eu recunosc ca in ultima vreme, mintea mea umbla prin twilight zone, dar daca imi arati unde ai intrebat "intrebarea" si unde nu ai primit nici un raspuns, ai de la mine o sticla cu brinza telemea calitate prima ....
|
 |
|
|
te-ai gindit oare "ca comunitatea" acvaristica poate momentan nu are ce arata??
de exemplu, eu mi-am "chelit" acvariul (proaspat tuns) si nu consider ca ar fi o imagine "de expozitie".
festina lente, zicea cineva, adica in "traducere libera" maninca lent. ;)
tot spunem unuia si altuia sa nu se grabeasca cu acvariul, acvaristica, acvacultura, si alte acva... dar vad ca nu se lipeste de nimeni.
zicea sandu de un topic privind greselile "greilor" ...
desi nu ma consider "greu", poate doar vechi sau doar invechit (mental)
vezi aici de unde am plecat cu acvariul si pe forum in galeria personala, unde am ajuns cu timpul, dupa zeci de batai la cap din partea lu' mosu cu "schimba, bre, apa mai des" , dupa zeci de teste de injectie de co2 din apa minerala, si alte "timpenii" pe care nu le mai spun 
|
 |
|
|
si pina la urma, ramane acvariul de 125/40/50 .... DIN GEAM DE 4 MM ??? :o :o :o :o :o :o :o  )
din cite am citit, asa reiese.....
la asa dimensiuni, nici sa nu te gindesti la geam mai "subtire" de 10 mm !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
 |
|
|
pai... revenire sau doar in trecere?? ;)
acvariul ala cred ca tremura, sa se simta iar plin... 
|
 |
|
|
mihai20005 wrote:Pe la noi pe aici nu se gaseste asa ceva,.
man, da' tulburelul din butoi cu ce-l scoti??  principiul e acelas.  poti sa-i pui furtunului in capatul din acvariu o "sicana" ceva, care sa impiedice sa traga si pestii.
|
 |
|
|
|
hai sa-ti "povestesc " un experiment (?????)
lasa incalzitorul sa se raceasca "bine"(acum e simplu, ca e frig afara)
baga incalzitorul intr-o galeata (preferabil de plastic)
lasa-l citeva secunde, dupa care baga-l in priza.
daca e garnitura de cauciuc fisurata sau are un por, pe acolo o sa inceapa sa iasa aerul - care se dilata datorita incalzirii ( fizica, mama ei ;) )
daca iese aer (bule mici) scoate-l imediat din apa (mai intai scoate-l din priza) tine minte unde e porul si incearca sa-l astupi cu "o leaca" de silicon, uneori merge...
nu-l lasa sa se raceasca sub apa, deoarece exista posibilitatea ca, racindu-se aerul din incinta, sa creeze presiune negativa si sa traga apa ...
a! si inca o chestie, nu te supara daca te-am luat ca la clasa I-a ;)
unii se supara .
|
 |
|
|
Pirania wrote: Conteaza daca e bagat in apa cu totul sau trebuie sa ramana neaparat afara partea de sus? :help2:
s-ar putea sa conteze.
sunt 2 variante, ori a fost asamblat intr-o admosfera "umeda" si acum face condens, ori are cauciucul fisurat, si atunci e musai sa-l folosesti cu "capul afara" din apa, existind foarte mari sanse sa traga apa, sau ... sa folosesti altul, pentru linistea sufletului tau si siguranta locatarilor acvariului.
totul depinde de gradul de risc pe care ti-l asumi.
|
 |
|
|
Mordax wrote:
- 5-6 pui de Echinodorus tenellus (ala mic, ca o iarba :sic: )
sigur e tennelus? sau e tennelus pitic??? sau te pomenesti ca o fi lileopsis  ca si ala se inmulteste prin "stoloni"
|
 |
|
|
g.g wrote: nu au participat la el decat o mana de oameni.
pentru ca s-au pus restrictii securisto-imperialiste
adica, cei din juriu (iar in juriu au fost greii forumului) nu au avut voie sa participe, evitind fenomenul autoarbitrarii ;)
serios vorbind acum, ar fi fost citeva acvarii care ar fi rupt gura tirgului (dalles de exemplu) care nu au participat...
|
 |
|
|