| Message |
|
|
aripel wrote:........... ma gandeam ca poate e naspa sa apar asa neinvitat si sa zic....."stiti am citit pe forum".........da' ar fi interesant..
se pare ca periodic trebuie scos in evidenta faptul ca
SUNT INVITATI SA PARTICIPE LA INTILNIRILE ACVARISTICE TOTI NEINVITATII ;)
CHIAR SI CEU CARE NU AU USER PE FORUM,
CHIAR SI CEI DE PE ALTE FORUMURI, JUDETE, CAPITALE, TARI .... SI MA OPRESC AICI, NECUTEZIND SA FAC "CHEMAREA LA INTRECERE" USERILOR DE PE ALTE CONTINENTE ;) 
|
 |
|
|
|
varianta 1 = discutii pe pm , pt stabilirea uni contact
varianta 2 = circiuma, duminica, obor, intreunire, bericileala....... etc. ;)
|
 |
|
|
pai nici nu s-a realizat un astfel de filtru  ;) yo-ti dadusem tema de crecetare. 
|
 |
|
|
betta ar trebui sa ia "jolt carton" pentru reclama mascata la c'thru
pentru cei interesati, le pot oferi o "sita" care s-ar preta de minune la intinsul ciorapului pe ea, oferta din pacate doar pentru bucuresteni, cu inmanare directa sau la circiuma, duminica. o sa pun o poza maine, ca le am la job.
|
 |
|
|
|
descrie cit mai pe larg de ce te intereseaza "problema frunzelor" ca sa primesti un raspuns cit mai la obiect.
presupun ca nu vrei sa bagi "acele frunze" intr-un acvariu cu clide africane, scopul se vede de la o posta ca e cu totul altul, de aceea zic.
|
 |
|
|
razvein wrote:... o pastila pentru plante etc............. apa statea 2 zile cu sare, albastru de metil, un pic de bactopur, micopur, costapur pina s-o torn in acvariu a ajutat cu ceva.
"statea cu sare" ??? si cind o puneai in acvariu, cum scoteai sarea ? ( asta chiar n-am inteles-o)
cu celelalte "chimicale", iar nu inteleg de ce trebuie sa stea "separat" cind ele sunt facute sa fie introduse IN acvariu. nu ai luat in considerare eventualitatea ca efectul trece sau se disipa in "bidon" pina pui apa in acvariu???
ideea pare buna pentru un impatimit al bricolajului, de rezultate si utilitate ma cam indoiesc... ma gindeam ca este ceva de genul filtrelor mecanice "aquator" sau in genul lor...
daca tot esti impatimit de "sportul asta" si ca sa nu te descurajez ;) hai sa-ti dau eu o "tema de cercetare"
in obor se gasesc niste "recipienti" din plastic alb semimat, cu capac, si care se "sigileaza" cu 2 "manere" laterale, gen tupper. in ultima vreme , ai aparut unele de volum apreciabil si substantial, cred ca bat spre 35-40 l .
studiaza "problema" si poate iese o optimizare a "sistemului tau. 
|
 |
|
|
|
bun, instalatia .... arata.... dar practic , ce face?? cum pregateste apa, ce pregateste???
|
 |
|
|
 o "mica" precizare
nici prin gind nu mi-a trecut sa inmultesc respectivii.
chiar ma mira cum au reusit sa scape "aia 4 mic" ;)
|
 |
|
|
stai linistit, au fost ceva o-o pe vre-o frunza, din senin sau cu duhul sfint, nu apar ;)
zi mersi ca-i ai si nu mai cauti. 
|
 |
|
|
|
in cazul de fata, am povestit din propria experienta, si guparezul meu are coada voalata, sumatranii sunt 6 si n-au mimic de impartit cu el, iar ca sa fie cheatia si mai si, guparezull-am bagat cind sumi erau deja mari.
este adevarat ca a stat vre-o citeva zile prin balarii ( avea unde) , acum inoata liber si nebagat in seama decit de femele.
|
 |
|
|
|
nu....
lasa-i acolo, rolul lor este sa manince ceeace ramane "nemaincat" de la gupparezi.
|
 |
|
|
nevasta-mea, acvaristul de serviciu  , mi-a scos din acvariul mare (comun) 4 firfirei. avind in vedere ca in acel acvariu nu se gasesc decit niste cory micuti, ancistrusi, neoni si aplocheilus lineatus, am dedus ca astia ar fi vinovati.
rog cunoscatorii sa ma lumineze in legatura cu aparitia puilor, daca despre astia poate fi vorba (neoni sunt sigur ca nu pot fi) . sunt sanse sa mai apara, deoarece din cite am inteles, depunerea se face in timp, iar eclozarea asemenea.
ce pot sa spun e ca micutii sunt cam de dimensiunea unor pui de guppy, mai rahitici, foarte hulpavi ( maninca deja fulgi facuti pulbere)
|
 |
|
|
"cred" ca cei mai indicati ar fi sumatranii. pe linga faptul ca sunt la fel de zurlii ca guparezii, actioneaza asupra lor si ca "anticonceptionale",  limitind drastica tendinta iepureasca de inmultire a guppy-lor ;)
|
 |
|
|
"in nemernicia mea" am luat primul posta al tau "pe invers".... scoicile si celelalte mentionate .. CRESC.. duritatea si implicit ph-ul apei...
acum daca zici ca ai deja in apa scoici, presupun ca deduci ca ele sunt una dintre cauzele cresterii pH-ului din acvariul tau.
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
|
scoici, marmura, pietre calcaroase, bicarbonat de sodiu ..... si or mai fi.
|
 |
|
|
|
parola se poate reseta, astfel incit sa poti sa intri cu ceva "generic" si imediat sa-ti schimbi in functie de preferinte. cu o mica discutie pe un messemger se rezolva mult mai usor.
trimite-mi te rog "vechiul user " pe personale.
|
 |
|
|
|
statui si analizai poza, situatia, setupul..;) si ce-mi dadu prin minte... n-ar merge in stinga (cum se vede in poza) un cataroi "ciudat"...mare.. eventual ceva pe verticala, inconjurat de "pietricelele" care sunt deja acolo (gen closca cu pui ;) ) pe care sa prinzi muschiul de jawa? avea faraonu' in sracofag niste pietre in genul celei pe care "o vad" acolo... in fine e o sugestie...arata mult prea misto ca sa fie stricat de o sugestie naspa...
|
 |
|
|
avind in vedere ca m-a dat pe spate unu' de 35, inchipuie-ti ce ai putea face in unul de 60 ... vezi aici , desi cred ca ai vazut-o deja....
|
 |
|
|
shoc!!!!!!
neica, esti sigur ca nu esti clona lu' amano?
se pare ca lumea reinvie, sau se reinventeaza.
cind mi-o trece, o sa scriu mai mult... inca mai e de lucrat la el, dar inceputul e "devastator"
|
 |
|
|