| Message |
|
|
|
Ce silicon consideratzi a fi cel mai bun, mai ales pentru acvariile foarte mari?
|
 |
|
|
|
nici plantele nu sufera de la poliuretan daca isi infig radacinile in el?
DAr, pot sa se infiga in el? E suficient de poros?
|
 |
|
|
daca voi zicetzi ca e ok, voi incerca vara asta sa fac ceva  .
Mersi mult de tot, putetzi continua insa disctzia. 
|
 |
|
|
Kreator wrote:asta daca pestii tai nu se pun pe rontait backgroud-ul 
Africanii sunt cam curiosi nu? muta nisipul, pietre, ...poliuretanul... 
|
 |
|
|
Poate s-a mai discutat, dar as avea si eu niste intrebari despre spuma poliuretanica.
Ma bate (asa de tare ca ma doare capul) un gand sa-mi fac un acvariu de doar vreo 200 l (  ) cu africani.
Am tot auzit, vazut, dar nu am indraznit inca sa intreb despre decorurile cu spuma.
Dom'le, nu e toxica? Din cate stiu eu, poliuretanul parca ar avea in structura sa niscaiva grupare CN (cianura).
Cum se foloseste? Nu ca decorare, ca imi pun eu fantezia LA LUCRU, ci ca montare. Cat timp se lasa la uscat? Cu ce se vopseste?, ca are o culoare cam aiurea...
si in fine ce tip de spuma este recomandat?
|
 |
|
|
|
so far so good.
Nu s-a gatuit inca furtunul, daca se va intampla il voi intari cu o teava mai groasa, taiata longitudinal (fac un fel de hot-dog)
|
 |
|
|
|
am gatuit furtunul de evacuare, si in plus prin gaurile de la dus trece mai putina apa decat poate duce pompa. Nu uita si de diferenta de jnivel, cred ca ajuta si ea.
|
 |
|
|
|
GATA,
functioneaza, este plin ochi cu apa, filtrul (care deocamdata este un decantor, inca nu am pus mediile filtrante) are 150 litri, iar powerheadul din filtru cu gaura preaplinului se potrivesc perfect. Nu trebuie gaura mai mare, sau alta suplimentara.
Capacitatea de filtrare am calculat-o undeva pe la 600 litri pe ora.
Urmeraza poze, dar cand e gata montat filtrul.
|
 |
|
|
MARELE ALB wrote:
muscalu wrote:M-ai cam speriat Big White, puteam sa ma ma mai inaltz cu acvariul meu linist inca vreo 10 cm.
La lungimea de 2 metri nu cred ca era bine sa-l faci inalt de 60 cm. Cu atit mai mult cu cit ai folosit sticla romaneasca  .
:scrima:
|
 |
|
|
|
dar nu se acumuleaza clor in acvariu?
|
 |
|
|
|
Nu mai fitzi asa de fricosi.
Cu intaritori poti face linistit acvariul dupa masurile data la inceput.
Am vazut acvariu L=160, H=70, l= nu stiu exact (50??????) si tine foarte bine.
M-ai cam speriat Big White, puteam sa ma ma mai inaltz cu acvariul meu linist inca vreo 10 cm.
Ideea e ca daca intariturile sunt bine dimensionate (de 100 mm, late de 10 cm) te potzi duce pana la 70 cm inaltime.
Nu uita cel putin 2 inaritoare transversale, tot de 10 mm.
|
 |
|
|
|
Pune geamul pe exterior. E suficient de 4 mm, deoarece are doar rol de etanseizare. Sa fie taiat exact pe dimensiunea acvariului.
In colturile acvariului, unde ajunge crapatura e bine sa pui silicon la greu, dupa care cu degetul umed sa tragi pe el, sa intre bine in coltz si poate chiar in crapatura.
Nu poate costa mai mult de 100 mii.
|
 |
|
|
Niste precizari:
nu pun plante, nu pun decor, acopar cu folie de aluminiu roata -roata, doar in fata nu, si nu pun pesti ornamentali (  pentru voi, nu?)
pun cega si de aceea mai am nevoie si de instalatia de racit apa.
Peste doi ani, experimentul e gata si ma gandesc ca ar merge oscari.
|
 |
|
|
|
Oare se mai poate da o gaura, acum ca e lipit? Ma gandesc ca doua gauri vor "alimenta" doua tevi ce le voi uni intr-un T.
|
 |
|
|
schizotron wrote:ce sturioni ai.eu am avut pastruga si cega si le-am tinut fara probleme la 22-24 grade.ai pierderi sau de ce ai ajuns la concluzia ca iti trebuie frigider
CEGA
fara probleme? e o parere. Temp. optima pt ele este de 15-19 grade. Peste aceasta temperatura se incetineste ritmul de crestere. Am si densitate mare.
Nu le tin ca ornament, ci ca experimentare. Asa ca trebuie sa ofer conditiile optime, "ca la carte".
@g.g. ce inseamna Titan 150 si Titan 4000, litrii de apa ce-i poate raci?
Oricum, pana in 10 iulie (sper) inca nu pot cheltui. 
|
 |
|
|
koala wrote:... woaw ! ... am vazut pozele si sunt impresionat  , misto lucrare ...
Nu pot lua tot creditul pt lucrare.
Lipitura a facut-o un prieten, are ceva mai mult curaj ca mine, si de ce sa nu recunosc si mai multa experientza la acvarii gigant.
Cel mai greu a fost la pozitzionarea sticlelor. De multe ori, eram convins ca o sa-l spargem, dar uite ca nu a fost asa.
Dupa isprava asta, ma gandesc la unul de:
L=3 m si ceva
l = 1,5 m (ii ajunge)
H = ..... 1 m sau poate mai mult
dar cred ca-l fac mai pe seara...  , acum sunt un pic ocupat cu alte treburi.
|
 |
|
|
intreaba pe 
|
 |
|
|
Academik, sunt curios cum mai arata acvariul acela monstruos.
E populat? Poate mai fur si eu ceva idei. 
|
 |
|
|
revin...
Se gaseste in comertz asa ceva? Cam cat ar fi pretzul. Am nevoie de instalatie la acvariul f.f. mare 
|
 |
|
|
am pus si poza cu preaplinul.
Off-topic, chiar ca e enervant sa nu poti edita topicul anterior, trebuie sa tot postezi. 
|
 |
|
|