[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: mistretzu
Forum Index » Profile for mistretzu » Messages posted by mistretzu
kiwiboy wrote:Ok ... deci sa raman la pietris ..

Daca chiar ai de gand sa faci acvariul de africani asha cum te lauzi, atunci sa NU pui pietris in acvariu, ci nisip.
1. Motivul principal ar fi ca nu ai nevoie de plante, ca oricum le ciup / dezradacineaza de zor, asa ca pietrisul cade ca si substrat.
2. Daca lasi pietris, se aduna in el mai multa mizerie decat potzi tu sifona, si in felul asta apa DURA si BAZICA de care ai nevoie pentru africani se duce pe "apa sambetei"...
3. La africani apa curata este o conditzie de baza, asa ca mizeriile produse de pesti se vor sifona in fiecare dimineatza. Lucru aproape imposibil de realizat in cazul pietrisului.
4. Nu uita, saptamanal schimba cel putzin 50% din apa !!!
5. Cand ajungi in vara asta la mare, ia cateva kile bune de nisip de mare, mai precis spartura de scoici cu diametrul 1-3mm, si adauga-le in acvariu.

Cele de mai sus nu sunt din auzite ci din experientza de 10 ani pe care o am eu si colegul meu aT.

Mult succes.
raven wrote:Pietre sa imi placa nu am gasit , dar a aparut o idee nou : lemnul !

Pot realiza ocnstructii interesante si cu suficiente gauri din lemn (mopan).
Ii afecteaza cumva ?

Problema asta am ridicat-o shi eu in urma cu cateva luni, shi m-am decis sa NU pun mopani in acvariul cu africani.

Citeshte aici
muscalu wrote:in Timisoara stam prost cu sticla. Adica e foarte scumpa. Geam de 10 mm, (sticla clasica) este 810.000 lei mp, plus 15% pierderi.

In Craiova, adusa din Bucureshti (se lauda ca este geam semi-cristal de Cehia) este 665.000 / mp cea de 8mm shi 775.000 / mp cea de 10 mm. Putzin cam aberant mi s-a parut pretzul la sticla de 15mm -> 2.500.000 Am crezut ca ishi bate ala joc de mine.
Eu am facut pentru un prieten un acvariu de 120x40x50 ->240 litri. Fiind umplut doar 45 de cm rezulta un volum util in juru' lu' 200l. Acvariul rezista pe o masutza cu o mocheta subtzire sub el de 7 ani. Nu mai speriatzi copilu' ca i se crapa acvariul ca nu e chiar asha. Daca ishi pune o transversala intaritoare nu ii crapa decat cu motiv (ciocan, cot, etc ).
@Soare spor la lucru, shi FARA PANICA...

Mircea.

P.S.: BURTA oficiala a acvariului sus pomenit este de 6 mm in zona mediana.
koala wrote:... hehe, daca nu le "serveste" doamna lombardoi, atunci sigur ies ... iti tin pumnii ! ...

Sigur NU le haleshte, e la a 4-a recidiva :music: ...
Felicitari. Eu moshesc nishte icre de lombardoi... .
Sper sa iasa ceva :baby:
Iulian99 wrote:Sincer sa fiu si mie imi plac chiar daca sunt nebuni :-) si cred ca am sa optez pentru tetrazoni si nu scalari :sic:

Buna alegere... Eu inainte de africani, am avut in acvariul de 1.60 metri in special tetrazoni, dintre care vreo 50 erau VERZI. un deliciu pt okiul stapanului obosit dupa o zi de inginerit... Daca tot bagi tetrazoni, eu zic sa-i combini cu P. Conconius shi P. Schuberti. Arata excelent.

Mircea.
Eu prefer megalaphodus:
1. megalopterus -> image

2. swegelesi -> image
Lucian wrote:P.S. Nu va uitati la mesele acvariilor de firma: PAL-ul utilizat de ei are o structura diferita de cel care se gaseste la noi in mod curent in comert. PAL-ul de la noi are doua straturi dure (spre suprafete) si un miez moale (cu o densitate mai mica) spre deosebire de alte PAL-uri care au in toata sectiunea o densitate mare...

PAL-ul folosit de exemplu de firma Juwel are 16 mm nu 18 ca la noi, dar este dur in toata sectziunea. Am facut cu un prieten o copie la masa de la RIO 400, shi sincer sa fiu daca nu aveam noroc sa gasim la depozit PAL de 19 mm nu cred ca ne apucam....
Fara panica.

Eu am suportul facut din PAL melaminat de 18mm cu manutza proprie. Are 2.25m lungime, spate intreg shi 5 "stalpi" de sustzinere. Pe el zace monstrul de 1.60m, 45 latzime shi 60 inaltzime. La un calcul sumar (apa + sticla + pietrele din interior) sare cu mult de juma' de tona...

Spor la treaba,
Mircea.
Salut Octavian.

Puii de ciclide africane se "nasc" de la bun inceput cu dinti si mananca tot ceeea ce pot ROADE, asha ca nu itzi fa grija pentru ei. Eu ii hranesc pe ai mei din prima zi in care alearga dupa mancare (dupa ce se resoarbe sacul vitelin) cu fulgi de Tetra Pro (sunt destul de mici, rotunzi), shi nu am avut probleme. Am crescut cu ei maylandia lombardoi, estherae si labidochromis caeruleus.

Spor la treaba, shi nu mai intra in panica nici chiar daca nu gasesti artemia.
Mircea.

Forum Index » Profile for mistretzu » Messages posted by mistretzu
Go to: