[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: mistretzu
Forum Index » Profile for mistretzu » Messages posted by mistretzu
Jack wrote:Unu' la Craiova unu' la Bucuresti...coletarie nene...

Sa mai rotunjim veniturile mecanicilor de locomotiva, poate nu mai fac greva ...
dabija wrote:intra si tu pe yahoo !

Dupa 17:30.
miky wrote:pai arunca o poza poate te "scapam" de ele

In maxim 2 zile avetzi poze.
Salut,

Am eu trei radacini de dat, marisoare cam cum itzi trebuie tzie. Cand ajung acasa le masor si itzi zic precis cati centimetri au. 2 dintre ele sunt liniare (stil trunchi de copac prabushit), dar una este de-a dreptul spectaculoasa, are forma de radacina cu 4 bratze shi cam 30-35 de cm in diametru. Pret 130k cele liniare shi 200k cea cu multe bratze.
muscalu wrote:am gatuit furtunul de evacuare, si in plus prin gaurile de la dus trece mai putina apa decat poate duce pompa. Nu uita si de diferenta de jnivel, cred ca ajuta si ea.

Cu diferentza de nivel ai dreptate, sunt cam 1.5 metri de saltat. Dar sa nu ai probleme de la gatuit furtunu', ca e mare power headu' shi se va incinge...
muscalu wrote:Capacitatea de filtrare am calculat-o undeva pe la 600 litri pe ora.

Nu intzeleg nimik. Vineri aveai un powerhead de 1400l/ora, shi acum zici ca 600 ???
Daca ai posibilitate sa-ti amenajezi (in cazul in care stai la casa) un mic iaz de cativa metri patrati, si cam un metru adancime, il populezi cu o mana de dafnii vii, apoi la 2-3 zile le hranesti cu excremente de pasare (adiacent, vorba romanului, ai oul tau ).
Am incercat asta acum catziva ani (la tara) cand mai cresteau bunicii mei gaini si a iesit destul de bine...
raven wrote:cateva poze din preafrumosul tanc

Bestial decorul !!! Sunt un pic invidios ...
Te rog, de dragul pestilor tai SCOATE pietrisul ala si inlocueste-l cu nisip, daca se poate chiar de mare (scoici pisate). In pietris se vor instala toti rahateii locatarilor tai si nu vei putea in veci realiza un PH si un GH adecvat pentru africani.
Eu am facut prostia sa pun in acvariul cel mare pietris (mult mai fin decat la tine, sort 2-3) si peste el nisip fin... Degeaba ca nisipul fin a cazut la fund si pietrisul a iesit la suprafata, si-mi face viata calvar la sifonare... Am inceput temeinic sa-l scot putin cate putin sa nu-i stresez...
Era sa uit. Eu am 160 lungime din sticla de 10mm FARA intaritori (burtica = 8mm) Intaltimea este de 60 cm, dar umplut doar 50, intrucat restul este "capac" :sic:
florin_niky wrote:Ma mai gandesc la grosime sticlei. Oricum nu o sa saracesc cu 5mm in plus.

Nu vreau sa te descurajez, dar in Craiova, sticla de 8mm este 775.000 / mp, in timp ce sticla de 15mm este 2.500.000 / mp. smilie
Sper ca il vei popula pana pe 24-25 cand vin sa-l vad. Acum sa tina... Daca ai pus si polistiren nu cred sa fie probleme.
muscalu wrote: nu cunosc despre ce e vorba

La orice depozit de materiale de constructii, daca intrebi de zapada artificiala pentru izolatii, iti vor arata niste placi de 1mx50cm de diverse grosimi, 2cm, 3cm, 5cm, etc. De alea vorbesc.
muscalu wrote:naspa, are peste 100 kg....

Daca reushesti sa-l transporti la locul sau, pune-i cel mai bine sub fundut un strat de 3-4 cm de zapada artificiala, din aceea folosita la izolarea constructiilor. Este probabil cea mai bune inventzie pentru protejat acvarii de la roata incoace (nu ca ar avea roata vre-o lagatura cu acvaristica )...
muscalu wrote:ceva sfaturi in legatura cu siliconul? este bun Aquasilicone de la denBraven? am auzit pareri pro si contra.

Eu unu' nu mai folosesc de mult Bison, ci doar DenBraven, dintr-un singur motiv: DenBravenul este mult mai vascos in momentul lipirii decat Bisonul, shi astfel cand imbin 2 geamuri (spatele + o laterala de exemplu), sta singur fara sa mai fie nevoie sa tzin de el. Lucru care nu l-am reushit cu Bison. Am injurat la el ca la hotii de cai...
Acvariile facute au avut marimi considerabile:
160x45x60
150x50x60
3 x 150x50x40 (astea cu dedicatzie pt. Marele Alb, ca lui ii plac scunde shi late...)
levi wrote:Sunt superbi. Daca gasesc asa ceva la noi in tara cred ca voi renunta si la ambitia de a tine discusi...

Exista din belshug. Eu am acvariul plin...
kiwiboy wrote:ce sa le dau sa manance? Mananca si ei ca orice alti pesti fulgi, granule ??

Ai mei mananca Tetra Veg (sau Phyll), Tetra Cichlid si Nutrafin Cichlid Sticks. Sa nu le dai alte prostii gen Troco sau alte mancaruri ieftine, ca ii distrugi. EXCLUS TUBIFEX, daca vrei sa le dai hrana vie sau congelata, da-le artemia, "larve de libelula" sau purec viu. Sa nu incerci sa le dai carne de origine animala, ca le blochezi traiectul digestiv. De altfel e mai bine sa insisti cu fulgi vegetali (predominanti).
Eu bag direct de la robinet, in fiecare saptamana 50-70% din apa. DAR la noi nu are mai deloc CLOR, si pe deasupra am si filtru la centrala... Oricum clorul iese repede daca adaugi sare de bucatarie (o lingurita de apa / 10 litri) si bagi aerare puternica. Sau poti lua de la orice pet shop Tetra Aqua Safe sau produse similare.
Nu shtiu cum e apa din bucuresti, dar in craiova eu bag apa direct de la robinet. In cazul tau iti recomand sa schimbi de urgenta jumatate din apa, shi sa bagi pestii imediat.
Am inteles ca vrei sa bagi lemne ? Nu face asta.
Citeste aici
Ce specie sunt ? Ne mai tzii mult curiosi ?

Forum Index » Profile for mistretzu » Messages posted by mistretzu
Go to: