Message |
|
incearca sa asiguri o filtrare biologica cit mai buna.eu am obtinut o apa cristal abia cind am renuntat la perlon si ceva bureti si am pus un sertar cu matrix , unul cu jbl micromec si doar in ultimul un burete.oricum mai ai putina rabdare sa se stabilizeze bazinul. e pacat de munca depusa pina acum si de banii investiti ca sa renunti.problema cu apa sint sigur ca o poti rezolva.
|
|
|
ce medii filtrante ai in filtru?
|
|
|
verifica daca nu trage aer pe undeva(skimmer,imbinari,etc.)
|
|
|
Da am demarat si ceea ce as vrea eu sa iasa arata cam asa:
|
|
|
Intrucit de citeva zile ma chinuie talentul sa fac un ball wabi kusa am si eu o intrebare.
a crescut cineva riccia in mediu emers sau, ma rog, emers umed?
|
|
|
sper ca intr-o zi sa am si eu acel rosu in acvariu.imi place ,felicitari dumnu' Ginel.sint mindru ca sint iesian.
in alta ordine de idei, as vrea sa te intreb daca banuiesti de ce se "pipirnicesc"unele virfuri de la pogostemon
erectus?am si eu aceeasi problema.
|
|
|
|
|
|
Adrian,poate ar trebui creat un contrast intre plante si pietre.ai incercat sa le cureti sau asta e culoarea lor?
|
|
|
frumoasa schimbare, dar totusi prea verde.
|
|
|
magazinul on-line a fost verificat si de catre mine printr-o comanda care a ajuns in 3 sapt.intr-adevar foarte seriosi.expedierea au facut-o in aceeasi zi cu comanda. partea proasta e ca trebuie platite taxe vamale.noroc tot cu chinezul, care mi-a trimis factura
cu valoarea 15$ in loc de 61$ .
|
|
|
mult succes in noul proiect. imi place cum arata "muntii".referitor la lampa, am avut si eu aceeasi senzatie ca acel plastic transparent (protector)cam reduce din eficienta asa ca l-am taiat(decupat)si am lasat doar partea de sus care este reflector.s-a vazut o oarecare diferenta.
|
|
|
rotala rotundifolia e ok?la mine prima oara au aparut aceste simptome la ea,apoi si la alte plante(pogo erectcus,HM). http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/22620.page .am incercat sa adaug Ca dar nici un efect .am ridicat nivelul no3 si se pare ca e o usoara ameliorare dar am c-am dat in alge .ce am observat eu e ca anumite plante nu prea indragesc dezechilibrele si schimbarile mai ales cind sint" turate" la maxim, cum e si cazul tau. orice schimbare le supara.poate ca sint eu nebun dar am observat ca se pipirnicesc
exact dupa schimbul de apa.astept cu nerabdare si concluziile tale.
|
|
|
eu cred ca e
Hemianthus
micranthemoides
|
|
|
ma bucur ca esti dornic sa inveti.mult succes .planta din stinga nu prea cred ca e acvatica ci mai degraba ceva
din specia dracaena.
|
|
|
asa se intimpla si la mine dupa ce adaug ferro de la easy life dar se limpezeste in citeva ore. unii dozeaza seara dupa ce sting lumina ca sa nu se vada acea apa "laptoasa".intrebarea mea care am pus-o si in topicul deschis de mine ,si a ramas fara raspuns,este daca plantele absorb din coloana de apa fierul care se precipita? o discutie pe aceasta tema gasesti si aici: http://www.plantedtank.net/forums/showthread.php?t=78396
|
|
|
e o posibila cauza.
|
|
|
mossul mie mi se pare un pic ars de la easy carbo .dozezi cumva cu seringa deasupra lui?
|
|
|
frunzele gaurite indica o lipsa de potasiu.dar de obicei, asa mai patesc si frunzele plantelor ce au fost crescute emers.urmareste frunzele noi .
|
|
|
tot cautind pe net am vazut ca se mai intimpla si pe la altii: ( http://www.plantedtank.net/forums/showthread.php?t=78396&highlight=ferro+milky+water ) . ce ma intereseaza pe mine, este daca fierul este absorbit de plante sau pt ca are loc acea reactie nu mai are acelasi efect?
|
|
|
In incerarea mea de a ridica putin nivelul fierului am hotarit sa dozez FERRO de la easy-life.dar surpriza:dupa fiecare administrare a dozei, recomandate de producator, apa devine "laptoasa".e o problema acest lucru sau asa trebuie sa se intimple?
|
|
|