[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: clopotel
Forum Index » Profile for clopotel » Messages posted by clopotel
Sau ma gandesc ca la categoria pesti, as putea pune mai bine 4 corydoras, 4 neoni, 4 xypho si pe langa acestia si 2 sau 3 scoalari mititei.
Din nou astept pareri

Multumesc!
Am si eu un acvariu mai vechi putintel in care am tot tinut pesti. Si acum am cativa de care vreau sa scap dar nu stiu cum .
In fine, sa zicem ca i-am dat. As vrea ca in acvariul pe care il am (60 l - 57x35x30) sa mai las doar incalzitorul(50W) filtrul, si capacul cu neon(15 W) toate acestea find incluse in pachetul acvariului.
Vreau sa ii iau o pompa de aer ceva mai puternica. Vreau sa cumpar si substrat bun, sa tin plante in el, si cativa pesti frumosi.
Nu vreau sa mai fie cea fost pana acum, in sensul ca vreau sa fie cu plante multe si sa semene mult de tot cu un colt de natura.

Deci as dori sa imi spuneti:

1. ce pompa sa iau.
2. ce substrat sa iau si cu ce fel de pietris sa il acopar.
3. ce plante sa iau si cum trebuiesc intretinute.
4. cat timp sa il tin la cicla si daca poti tine in acest timp pesti in el si ce rase.
4*. daca il ciclez fara pesti in el, mai trebuie sa mai presar mancare ca si cand ar fii pestii in el?
5. ce pesti sa iau?(eu ma gandesc ori la 5 scalari mici si 4 corydoras ori la 8 neoni si 4 corydoras pe langa care sa adaug, daca nu este nevoie de mancare sau tratament special, si niste creveti)

Si daca credeti ca ar mai trebui ceva facut, va rog frumos sa imi spuneti.

Multumesc mult!
Daca invatai si sa scrii intre timp, era o realizare..

Nu inteleg ce ai vrut sa zici, si eu nu am postat aici ca sa vii tu sa imi critici "comportamentul", am postat pentru a afla anumite lucruri pe care nu le stiam.

Multumesc!
Incalzitorul are termostat, iar in ceea ce consta lumina,filtrarea si restul, tin sa va anunt ca am acvariu TetraTec(nu l-am cumparat din hornbach, dar cel de la care l-am cumparat, l-a luat la randul lui din hornbach), deci are filtru potrivit, pompa de aer buna si lumina de 15W(si consider ca ajung 15 w)

In legatura cu plantele, in hornbach am gasit niste plante, dar erau scumpe si pe deasupra erau si cam ofilite
Si cu donatiile/vanzarile, nu prea sunt utilizatori ai forumului din Brasov

Multumesc
OK imi cer scuze ca sunt nerabdator
Sper sa nu te superi, dar as dori niste raspunsuri putin mai amanuntite(cine posteaza, sa citeasca mai bine intrebarile
Oricum merci pt raspuns
Salut tuturor!
Dupa o lunga pauza, am revenit pe forum.
Sa incep direct cu ceea ce vroiam sa spun, deci:
"Plimbandu-ma" pe forum, am vazut multe acvarii frumoase, si imi pare rau ca nu este la fel si al meu
Acum as avea cateva intrebari:
1. La pet-shopuri imi primeste pestii?(daca ii dau pe gratis)
2. La acvariul meu de 60 de litrii, (in care pe viitor voi baga in jur de 12 neoni, 2 pomacea si 4-5 zebre) ce plante s-ar potrivi(daca se poate cu poze si su pret aproximativ)?
3. Ce substrat mi-ar trebui, cu ce greutate, si cat ar costa acesta(din nou cu poze daca se poate)?
4. Am un incalzitor, si nu stiu pe cat sa il setez ca sa stea temperatura constanta in acvariu(acum il tin pe max si anume 32 grade C, si il scot din priza cand sunt 27-28 de grade, si il bag in priza cand sunt 23-24 grade).
5. De care si cate teste din acelea pentru apa sa cumpar(din nou cu pret daca se poate)?

Tot ce se refera la cumpar as vrea sa se incadreze intr-o suma totala de 150 de lei!

Cam atat pentru moment!

Multumesc pentru raspunsuri!
Acum vin si eu cu o intrebare, cu ce sa te indrumam?
Iti dau un sfat: ar trebui sa faci intai ciclarea apoi sa cumperi pesti.Iti recomand sa iti iei si niste plante si sa nu suprapopulezi acvariul. In rest te felicit pentru noua achizitie.
ok...stiu ca nu trebuie sa o comand online. Am pus link-ul doar pentru a va arata si a lamuri daca asta e.Am 2 pliicuri acasa si in scurt timp voi face bomba.Revin cu un edit sa va spun cum mi-a iesit.Sper sa iasa bine )

Multumesc
ok.Imi pare rau ca sunt asa de pisalog dar vreau ca totul sa iasa perfect.Gelatina am gasit doar la plic de la Dr.Oetker praf (http://www.totalcomenzi.ro/GELATINA_DR.OETKER_10G.htm# )

altfel de gelatina nu stiu
Gelatina tare, la plic, nu din aceea praf

ok....totusi am o nelamurire...gelatina aceea la plic nu?si am mai intrebat odata dar nu mi-a raspuns nimeni.Ce fel de sticla trebuie? pet de plastic sau sticla de sticla?

L.e: si inca ceva...daca gelatina se incheaga cum se mai amesteca cu drojdia???

P.S: nu stiu ce fel de cani) o sa revin cu 2-3 imagini sa imi spuneti care e buna
deci nu vreau sa bag de acum co2....vreau doar sa testez(sa experimentez) pentru a vedea daca imi iese bomba de co2...si apropo, am facut inca o incercare: am pus intr-o sticla de 1 l de sticla de apa minerala,jumate(apa) ,40%(sa zic asa) drojdie si jumatate de ceasca de cafea de zahar si am agitat.Dupa vreo 2-3 ore a inceput sa iasa o bula la 3-4secunde,iar astazi cand am venit de la scoala scotea 1 bula la 5 secunde...daca o agit putin timp de 10 secunde scoate cam 10 bule apoi iar 1 bula la 5 secunde( ce sa fac?(precizez ca dopul este inchis ermetic si nu are scapari...

vreau sa imi spuneti cam in ce ordine sa pun aceste ingrediente in sticla? ca eu am pus apa,zaharul si apoi drojdia.Ma gandesc ca ar fi trebuit intai drojdia si zaharul apoi cate putin cate putin sa torn apa..astept raspuns(daca doriti )

Multumesc!
si in pet-shop cam cat costa una??ca sa astept 3-4 saptamani innebunesc)

apropo..am si eu una..nush din ce e dar a fost tinuta in acvariul meu cam 3 saptamani si in al celui care mi-a dat-o inca vreo 5 luni...e buna sa o bag in acvariu?
si totusi...ce buturuga pot pune in acvariu si cum ar trebui tratata?
chestia asta?: "eu fac asa : pun cu pilnia o cana babana de zahar , o juma de plic de brojdie, apa calda , o agit , dupa 2-3 ore deja incepe sa se acumuleze co2, asta o fac seara , a doua zi dimmineata stacla e bomba deja si ma tine cel putin 10 zile. sa ai grija sa nu rasufle pe undeva sticla ca trebuia sa-ti mearga. oricum nu te mai chinuii sa dizolvi zaharul in apa dor putin agitata compozitia . "

L.E:si mai am o intrebare human face mi-a spus ca dupa ce voi avea plante nu imi mai trebuie pompa de aer.Este adevarat?
Dolly wrote:
clopotel wrote:...acela nu este acvariul meu este o poza data ca exemplu pentru brawn ca sa imi spuna daca este bun sau nu imi cer scuze pentru neintelegere

Ai vazut cum te-am prins cu mita-n sac? Iar ceea ce ai spus tu nu e nici o neintelegere, e altceva si cred ca stii cum se numeste, nu?

chiar s-a produs o neintelegere: brawn m-a rugat:"Arata-mi, te rog, poze cu acvariu plantat avind nisip fin pe post de substrat." i-ar eu am pus poza cu substratul din nisip...

pentru brawn:
1.piatra de aer in loc de filtru de tigara
2.poi m-am referit la sticla din sticla pentru ca nu se dilata ca ce de plastic
3.am icnercat azi si nu mi-a iesit bomba de CO2.Am pus urmatoarele in ordinea urmatoare: apa(jumate de sticla),jumatate de cub de drojdie faramitat,vreo 3 lingurite de bicarbonat de sodiu,putina apa minerala,putin otet si a scos la inceput vreo 40-50 de bule(1 la 1-2 secunde) iar apoi s-a oprit si doar daca agit sticla mai scoate
4.aveti alt ghid de confectionare bomba de CO2?

Multumesc

L.E: ce buturuga pot pune(de la ce pom/copac?) in acvariu si cum si cat trebuie sa o tratez inainte sa o bag in acvariu?
oricum...in acvariul pe care il am vreau sa fac modificari majore si as dori sa vand pestii...dar vad ca nu mi-a raspuns nimeni la anunt la sectiunea "vanzari" si la pet-shop nu cred ca mii primeste( si nu stiu cum sa scap de iei mai repede pentru a incepe ulterior ciclarea(

L.E: si as vrea sa va mai intreb ceva: la bomba de co2 in capatul furtunului care intra in acvariu nu ar fi mai bine sa pun o piatra de aer??

si in loc de scticle de plastic pe post de butelie si numarator de bule pot pune sticle de sticla?? astept raspuns rapid

Multumesc
acum ma simt putin stanjenit sa iti dau o veste "rea" dar...acela nu este acvariul meu este o poza data ca exemplu pentru brawn ca sa imi spuna daca este bun sau nu imi cer scuze pentru neintelegere
uite: http://photo.acvarist.ro/data/media/210/acvariu_.jpg
mda...la nisip foarte fin(ca cel de pe plaja)

Forum Index » Profile for clopotel » Messages posted by clopotel
Go to: