[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: pajeroking
Forum Index » Profile for pajeroking » Messages posted by pajeroking
aici cam ai dreptate .Deja am comandat hc-ul nu mai pot da inapoi.Oricum produsele vin de abia saptamana viitoare asa ca am timp sa mai ma documentez.Cu plantele care e problema:nu prea ma descurc Adica ma gandeam sa pun plante de fundal in spate sa mascheze instalatiile, pe margini sa pun tot asa plante mai dese si mai inalte (am usa langa si zic ca e bine pentru pesti sa se simta in siguranta).In partea din fata, cel putin central as vrea sa fac o plaja pentru cory ca sa aibe loc de joaca), probabil si o radacina ceva .Din ce am vazut mi-ar placea cabomba insa nu merge cu o singura specie plantat acvariu(adica nu vreau eu).Trebuie sa mai ma documentez nitel, sunt cam nepregatit la subiectul "plante".
Acuma am vazut commenturile de pe postul tau de la sectiunea de incepatori.Cica molly tau n-are gris
Ai aici un link cu produse.Ar trebui sa le gasesti aproape in orice magazin de acvaristica.Sa urmezi tratamentu indicat pe prospect

http://shop.magicaquarium.ro/search.php?search_query=gris&x=0&y=0

bafta
Facultatea de mecanica....Baiat destept
Bine ai venit Catalin.Inginer de care esti?Banuiesc ca daca ai statie lucrezi in domeniu. Ape limpezi si numai bine
Nu ai manualul de instructiuni de la Eheim? ai aici link http://www.eheim.com/base/eheim/pdf/en/anleitungen/afilter/2213_classic.pdf
din ce stiu eu : pui turu si returu unu langa celelalte in bazin pe un colt.returul(apa care intra in acvariu il montezi pe latura din spate ca sa aiba o latime de filtrare cat mai mare.Iar celalalt (pe verticala ) il pui pe lateral in acelasi colt.
Daca nu-ti permiti butelie fa-ti o bomba co2 (e home made) Vezi ca incarca greu linku e pdf
Cu neoanele am si eu probleme stai linistit.Daca imi mai pun 2 pe capac, se incalzeste apa, daca las doar 2 neoane nu cresc plantele, solutia e o instalatie suspendata.
Ala din prim plan cred ca e xifo, iar cel de deasupra mai plat asa e scalar.
Pestele ala din poza este un xifo.Mai scoate din pestii aia clopotel sunt mult prea multi .Zebrele sunt pesti de grup da in cazul tau nu au loc.
nu ma refeream acuma la neoni roz si cory.Zic in viitor daca imi voi lua sa zicem gourami.Vad eu ce fac ma documentez.Acvariile Juwel nu-s facute pentru "high-tech".Iar cabinetul e o teroare nu intra aproape nimic acolo smilie
Controllere Dennerle o sa le iau de pe net.Am luat filtru si uv-ul.Ce sa zic...acvariile juwel au sub capac niste orificii puchinete de de abia imi intra furtunurile de la filtru.Mai ales ca pe acolo trebuie sa intre si cablu de co2 si cel de Heating cables.Daca nu intra cred ca dau afara capacele si pun niste neoane suspendate (cum a zis colegul cu egiptul antic sa nu folosesc alte substantive)si asa am si spatiu sa intre toata cablaraia.Probleme vor aparea cand pestii vor dori sa faca o plimbare prin camera
M-am intors de la cumparaturi.Filtru eheim ecco nu am gasit, am gasit in schimb eheim 2224(professional).Tre sa masor sa vad daca intra in cabinetul de sub acvariu.Incalzitor de substrat..ciuciu(dennerle nici atat). Ii intreb pe vanzatori de controllere se uita la mine ca la elefanti.Sistem co 2 am gasit doar jbl.O sa imi iau jbl si o sa -l conectez la controllerul dennerle sper sa mearga.De controllere in ultima instanta le iau online.Cam atat.Greu cu romanica asta nu prea gasesti ce trebuie ...rareori.
Pai ar fi o problema: Acvariul meu este din acela cu capac si nu prea stiu cum sa il modific.Trebuie sa ma interesez.

Ms mult.
Ce aveti fratilor ce nu va place la postu meu?
Salutare dragi colegi,

Ma numesc Andi(m-am prezentat eu da asta a fost demult acu vreo 2 luni) si as vrea sa incep cat de curand(saptamana viitoare fac cumparaturile:d). Vreau sa va povestesc cum as vrea sa arate acvariul meu, sa va dau o lista de cumparaturi etc.Astept pareri sfaturi si critici.
Trebuie sa precizez ca sunt incepator(primul acvariu) si am petrecut vreo 2 luni tot documetandu-ma .Acvariul il am deja juwel rio 180l pozitionat la locul lui.Pentru inceput as vrea sa am cory panda si hemigrammus erythrozomus(neoni roz) cate un card de fiecare asa.Aici poate ma ajutati cu niste numere si ratio Mascul:Femela.Unii s-ar putea sa zica ca sunt cam putini pesti pentru un acvariu de marimea asta, dar prefer sa aiba spatiu mai mare si sa ii tin si usor sub observatie .
Si acum lista de cumparaturi:
1.Filtru extern Eheim ecco 300 sau ecco pro 300 (depinde ce gasesc prin magazine);
2.Incalzitor de substrat dennerle (prefer dennerle in detrimentul lui dupla );
3.Controller dennerle duomat deluxe (acuma nu stiu daca se gaseste prin magazine ; daca stie careva..);
4.Uv jbl 9w ;
5. Sistem c02??. As vrea sa imi iau un controller de co2(dennerle mi s-a parut cel mai ok)acuma nu stiu cu ce sisteme de co 2 e compatibil, ca la noi co 2 dennerle nu am vazut.Ce imi recomandati?Jbl poate?
6.Incalzitor extern hydor(se poate conecta la controlleru dennerele);
7.Neoanele le am pe cele din dotarea acvariu 2X45 w Juwel;
8.substrat si fertilizant nu m-am hotarat inca trebuie sa mai studiez problema.Plante nici atat nu am habar, nu stiu de unde sa iau;
Cam atat . Raman marile probleme: unde gasesc in bucuresti controllerele (hc si co2) si plante de unde fac rost.Daca am omis ceva ...sper ca nu
Va multumesc ca ati avut rabdare sa imi ascultati vorbaria.O seara buna tuturor.
Buna ziua
Ma numesc Andrei, 20 de ani, sunt din Bucuresti, incepator in ale acvaristicii.M-am hotarat sa incep cu un acvariu de 180 litri juwel rio. .
O zi buna tuturor.
Pai atunci nu e o problema.Cred ca merg pe cel de 180 de litri. Multumesc pentru sfaturi.
Multumesc pentru sfat.
As putea dealtfel sa il mut 10 cm in cealalta directie.Sunt cam la fix cu spatiu. Nu se pune problema de neatentie dar as putea stresa pestii cand ies si intru in camera.Sau as putea sa merg pe rio 125 si am atunci destul spatiu.Grea alegere.
Salut,
Ma numesc Andrei si sunt incepator in ale acvaristicii.M-am hotarat sa imi cumpar un acvariu si dupa multe ore de informari petrecute pe net, m-am oprit asupra unui juwel rio de 180 l .Fiind incepator as vrea sa il populez cu specii nepretentioase gen guppy zebre etc.Si acum intrebarile:
1. Distanta intre acvariu si usa (teoretic,masuratori) este de aproximativ 10 cm.Reprezinta cumva un inconvenient major sau nu? Sa aleg unul mai mic, de exemplu cel de 125 litri?
2.Acvariul are inclus un filtru intern de 600l/h.As vrea totusi sa imi cumpar un filtru extern eheim.Raman cu 2 filtre sau il scot pe cel intern al acvariului?

Multumesc anticipat.

Forum Index » Profile for pajeroking » Messages posted by pajeroking
Go to: