Salutare dragi colegi,
Ma numesc Andi(m-am prezentat eu da asta a fost demult acu vreo 2 luni) si as vrea sa incep cat de curand(saptamana viitoare fac cumparaturile:d). Vreau sa va povestesc cum as vrea sa arate acvariul meu, sa va dau o lista de cumparaturi etc.Astept pareri sfaturi si critici.
Trebuie sa precizez ca sunt incepator(primul acvariu) si am petrecut vreo 2 luni tot documetandu-ma .Acvariul il am deja juwel rio 180l pozitionat la locul lui.Pentru inceput as vrea sa am cory panda si hemigrammus erythrozomus(neoni roz) cate un card de fiecare asa.Aici poate ma ajutati cu niste numere si ratio Mascul:Femela.Unii s-ar putea sa zica ca sunt cam putini pesti pentru un acvariu de marimea asta, dar prefer sa aiba spatiu mai mare si sa ii tin si usor sub observatie .
Si acum lista de cumparaturi:
1.Filtru extern Eheim ecco 300 sau ecco pro 300 (depinde ce gasesc prin magazine);
2.Incalzitor de substrat dennerle (prefer dennerle in detrimentul lui dupla );
3.Controller dennerle duomat deluxe (acuma nu stiu daca se gaseste prin magazine ; daca stie careva..);
4.Uv jbl 9w ;
5. Sistem c02

??. As vrea sa imi iau un controller de co2(dennerle mi s-a parut cel mai ok)acuma nu stiu cu ce sisteme de co 2 e compatibil, ca la noi co 2 dennerle nu am vazut.Ce imi recomandati?Jbl poate?
6.Incalzitor extern hydor(se poate conecta la controlleru dennerele);
7.Neoanele le am pe cele din dotarea acvariu 2X45 w Juwel;
8.substrat si fertilizant nu m-am hotarat inca trebuie sa mai studiez problema.Plante nici atat nu am habar, nu stiu de unde sa iau;
Cam atat . Raman marile probleme: unde gasesc in bucuresti controllerele (hc si co2) si plante de unde fac rost.Daca am omis ceva ...sper ca nu
Va multumesc ca ati avut rabdare sa imi ascultati vorbaria.O seara buna tuturor.