[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: ender67
Forum Index » Profile for ender67 » Messages posted by ender67
Message
Da, am luat 2 bucati si astept sa soseasca maine sau miercuri ( au plecat pe 3 din Germania).
Poze gasesti pe net, si tot pe net gasesti ca vin cu medii incluse in kit ( parca 2 sertare de mech pro 1 sertar de biomech si 1 sertar de substrat pro).
Vanzatorul ofeta garantie dar in Germania , nu stiu daca reprezentantul eheim in Romania face si garantia pentru produsele cumpaeate din alta tara.
Andrei Panainte wrote:Pai domnl Ender nu vrei sa faci un bine si sa imi iei si mie un eheim 2075 si ti-l platesc cand il primesc ? ca daca tot ai posibilitatea asta si daca doresti sa faci un bine

Am posibilitatea, dar nu te supara, nu "fac un bine" pentru cineva pe care nu il cunosc. Mi-am luat deja 2 si care sunt pe drum...deci nu mai am nevoie sa fac o comanda asa curand. Si sa bag 170 de euro din cardul meu de credit cu posibilitatea sa ramin cu el pe cap...sau in cel mai fericit caz sa astept 1-2 saptamini sa imi vina acasa, sa il trimit dupa aceea cu curierul sau cu posta, sa mai treaca ceva zile pina imi intra banii in cont sau sa merg eu la posta dupa ei..nu mersi, ma vad nevoit sa zic pas, nu am nimic de castigat ci numai de pierdut (timp si bani ...dobanda de la cardul de credit). Iti recomand sa iti faci un cont pe ebay, un cont pe paypal, sa astepti sa ti se valideze adresa de catre cei de la paypal (si asta dureaza cateva zile) si apoi spor la cumparaturi pe ebay. Sau sa apelezi la un "consatean" (sau "constantean") care sa te ajute cu cumparaturile pe ebay.
Eu cumpar mereu de pe ebay.de, pentru produsele care au numai livrare in Germania apelez la rudele din Munchen sa mi le trimita in pachet.
Am cumparat si produse trimise din HongKong si China, daca nu au ajuns produsele (nu conteaza din ce motive) ebayu mi-a dat banii inapoi.
Dar recunosc faptul ca iti trebuie un grad de incredere peste medie sa platesti si sa vezi produsul peste catevaq saptamini.
Ca tot vorbim de ebay, plata trebuie facuta prin Paypal ca sa ai siguranta si sa fii sigur ca ebay iti da banii inapoi ..costurile la transfer bancar (uberweisung) sunt destul de mari.
http://cgi.ebay.de/Eheim-2075-incl-org-Eheim-Filtermedien-/160535552638?pt=de_haus_garten_tierbedarf_fische&hash=item2560aa227e
zooshop-willner e singurul cu livrare in afara Germaniei.
Eu folosesc filtre Sunsun de 1.5 ani fara nici o problema. Nu pot sa imi dau cu parerea decat despre Eheim 2228 (am avut o periaoda unul cumparat second hand, dar l-am vandut la scurt timp pentru ca nu m-a convins de loc in comparatie cu filtre Sunsun...dimpotriva), am avut si un JBL e700 si am un Eheim 2080 (deci modele diferite fata de cele enuntate) dar pot sa iti dau cateva sfaturi:
- nu te uita numai la pretul de achizitie, cauta sa vezi cat te costa filtrul pe o perioada mai mare de timp, pentru ca la pretul de achizitie se adauga cel putin doua alte costuri: al mediilor de filtrare suplimentare si al energiei electrice
- de obicei filtrele nu vin cu medii de filtrare biologice (sau sunt total insuficiente) ... Eheim 2228 are "medii de filtrare: ceramic, biologic, bile, carbon si tampon". JBL "-nu include medii de filtrare, ci doar bureti.", Resun "medii de filtrare (mecanic, chimic si biologic)" )dar sa nu te bayeyi pe cantitatea sau calitatea mediilor de filtrare de la filtrele chinezesti) iar Tetra are "medii de filtrare incluse" (din ce stiu eu inele ceramice, ceva bureti si bioballs.... deci insuficient pentru filtrare biologica) => avantaj Eheim (desi sincer 710 lei pentru un Eheim Professional din generatia 1 e bataie de joc.... eu imi aduc din Germania 2 bucati Eheim 2075 cu medii de filtrare si m-a costat 1500 de lei inclusiv transportul)
- intre 21 W si 35 W e o diferenta de putere care se traduce intr-un an la o diferenta de 120 - 125 KWh .. vezi si tu cat te costa diferenta de consum pentru o perioada de 3 ani de exmplu
- inaltimea filtrului nu conteaza.... la ce trebuie sa te uiti este volumul sertarelor pentru medii de filtrare
- cred ca debitele "teoretice" afisate de producator in practica sunt foarte apropiate... de obicei Eheim are un debit real cam de 65-75% din cel teoretic, la ceilalti producatori diferenta e mai mare (in general 50-60%.... parca tin minte ca au facut o comparatie intre Eheim 2080 la care au gasit 71% si Fluval FX5 la care au gasit 57%). Din punct de vedere practic nu o sa simti nici o diferenta notabila intre 1600 l/h de la Resun sau 1500 l/h de la JBL sau 1200 l/h de la Tetra...)...cum se pastreaza debitul in timp dupa colmatarea buretilor si formarea biodermei pe traseele aepi asta e alta mincare de peste
Parerea mea: oricare dintre filtrele enuntate face fata cu brio daca il umpli cu medii de filtrare biologice 9Siporax / Eheim Substrat Pro)....problema e cat dai pe el acum+ medii suplimentare + cat te costa in 3 ani (energie si piese de schimb... si aici eu as evita Tetra).


Eu am un acvariu plantat cu discusi de 375 l si alte doua acvarii de 300 l (scalari si ciclide).
Acvariile sunt open-top cu lampi Hagen Glo T5 HO.
Costuri estimative:
- acvariul de 375 l 500 de lei, acvariul de 300 l 400 lei
- lampa Glo 350 lei, mai adauga 50 de lei pentru 2 tuburi T5 HO
- suportul de acvariu facut de mine cam 170 de lei cel pentru 375 l si 130 de lei pentru 300 l (PAL debitat si cantuit la BauMaxx si asmblat de mine)
- substrat 120 lei sacul de 25 l de Manado (la 300 l se pun 25 l, la 375 l am pus 35 l)
La filtrare e bine sa ai volum mare de filtrare cu medii biologice dar debitul sa fie mediu (discusii nu agreaza curentiii puternici). Nu folosi bureti IN canistra, pune un burete pe intrarea filtrului. Nu strica nici un filtru intern pentru filtrarea mecanica (si chiar oxigenare).
Daca te intereseaza un filtru bun la un pret mic uita-te la anuntul meu de vanzare filtre externe cu UV-C de 1400 l/ h... Sunt filtre pe care le-am folosit la 180 de litri cu discusi si acum sunt la 300 l cu scalari si africani (acum la 375 l am un 2080). La jumatate de pret fata de Eheim ai un filtru bun cu lampa UV-C.
Daca te mai intereseaza si alte componente CO2 (electrovalva, numarator de bule, robinet de reglaj fin etc.) da-mi te rog un PM.
Nu cred ca e recomandata combinatia asta.
Avantajul Manado e ca e un substrat inert usor, ce permite o buna dezvoltare a radacinilor... Si tocmai la avantajul asta vrei sa renunti prin combinatia dorita.
E echivalent cu turnarea de Manado peste un substrat "sandwich" existent (poate si asta intentionezi)....nu schimba cu nimic datele problemei decat estetic cel mult.
Eu folosesc Manado simplu la 3acvarii mari (fara Aquabasis) si rezultatele sunt foarte bune. Cu aquabasis /pietris / manado cred ca e pacat de bani.
Reducere de pret:
- 350 de lei varianta cu filtrare mecanica (1 sertar cu bureti 3 porozitati diferite si 2 sertare cu Eheim MECHpro)
- 400 de lei varianta cu filtrare mecanica + biomecanica (bureti, Eheim MECHpro si Eheim bioMECH)
- 450 de lei varianta cu varianta cu filtrare mecanica+biomecanica+biologica (bureti + Eheim MECHpro + Eheim bioMECH + Eheim SUBSTRATpro)
In toate variantele mediile de filtrare Eheim sunt noi.
Pot trimite filtrele prin curier spre sfarsitul saptaminii viitoare (joi/vineri).
Dupa "marele" upgrade din noiembrie - decembrie ma incearca o "neliniste metafizica" sa fac "micul" upgrade din ianuarie-februarie.
Am avut destul de multe cereri pentru filtrele externe Sun-Sun de 1400 l/h (unul de 6 luni vechime cu UV-C si unul nou fara UV-C).. si unele cereri destul de curand.
Sunt filtre cu performante bune si o gramada de "features" pentru pretul mai mult decat decent pe care il au.
Pe ebay.de modelul fara UV-C e 50 de euro + 5 euro livrarea in Germania, cel cu UV-C e 75 de euro...la care se adauga cam 20-30 de euro livrarea in Romania daca aveti rude sau cunostinte in Germania dispuse sa va ajute... cele 2 pe care le am acum si care fac obiectul vanzarii le-am cumparat in noiembrie 2009 de la un depozit din Belgia cu 85 de euro bucata). Se livreaza fara medii de filtrare, doar un start de vata sintetica de 2 cm pentru fiecare sertar.
O prezentare a acestor filtre am facut-o in rubrica dedicata de hardware ( http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/11691.page#102658 ) si intre timp au aparut si o multime de review-uri pe net (toate pozitive) pentru ca acest model OEM se vinde mult ca un filtru ieftin de catre diverse magazine on-line de acvaristica din UK, USA, Australia, Asia, Germania s.a.m.d.
Pe scurt cam astea ar fi caracteristicile: 1400 l/h, pompa de 35 W, 3 sertare de cate aproximativ 2 l fiecare pentru materiale filtrante, lampa UV-C incorporata de 9W, surface skimmer, ax ceramic, pompa de amorsare
Desi mi se par cele mai bune filtre de pina acum ca pret/perfomante (si am avut in afara de ele Fluval 105, JBL e700, Aquael minikani 80, Eheim 2228 si Eheim 2080) din motive de "simetrie si estetica" as vrea sa fac upgrade la Eheim professional 3e. Mai am numai 3acvarii care arata (si sunt echipate) cam la fel... cu exceptia filtrelor externe: cel de 375 l din mijloc are un 2080, iar cele de 300 l din laterale au filtre Sunsun. Si demonul esteticii si simetriei (si cred ca si cel responsabil cu partea tehnica, care e cam snob din fire) ma bate la cap mereu ca sa le schimb (ca in rest am numai echipamente Eheim). Si in final am decis sa nu mai rezist tentatiei si sa fac pasul cel mare.
Filtrele au fost folosite in acvarii de 180 l si de 300 l...au facut fata cu brio in ambele configuratii.
Asadar se scot la vanzare 2 bucati Sunsun 303-HW cu accesorii si medii de filtrare in urmatoarele CONDITII:
- filtrele le pot livra pe la mijlocul lunii februarie (dupa ce imi ajung din Germania cele 2 filtre Eheim.. si mai calatoresc destul de mult: acum sunt in Egipt, saptamina viitoare in Franta, si in a doua saptamina din februarie voi fi in Portugalia si Polonia). Dar in 12-13-14-15 februarie sper sa le pot livra
- livrarea pot sa o fac personal in judetele din jurul Prahovei (Dambovita, Buzau, Brasov, Bucuresti...sa zicem pe o raza de 100 km in jurul Ploiestiului) sau prin curier cu plata ramburs (nu prea am timp sa stau la coada la posta sa pun pachetul si sa mai stau si a doua oara sa ridic banii...prefer sa vina curierul sa ridice pachetul de acasa si sa imi intre banii in cont)
- filtrele vor fi curatate meticulos si dezinfectate (cu pompa de abur si eventual daca doriti cu o solutie slaba de dezinfectare)
- mediile de filtrare vor fi Eheim noi (voi pastra mediile de filtrare folosite acum si voi trimite cu mediile nefolosite din filtrele cu care fac upgrade)
- tot din motive de igiena + furtun taiat exact pe dimensiuni + modificari facute pentru instalatia de CO2 as prefera sa dau filtrele cu tevi de intrare+ iesire+spraybar+ventuze+furtun 16/22 Eheim noi nefolosite - dar depinde de cumparator(i), nu tin neaparat sa pastrez vechile accesorii
- filtrele nu au nici o problema (nu curg), cine doreste sa le vada in functiune este binevenit, pot pregati fotografii detaliate, functioneaza fara probleme de 14 respectiv 12 luni (singura problema avuta e ca mi s-a ars o lampa UV-C pe care am schimbat-o).
Si acum preturile:
- 500 de lei filtrul cu set medii Eheim mecanice+biologice (MechPro+BioMech+SubstratPro)
- 450 de lei filtrul cu medii mecanice (bureti + MechPro)
- 400 de lei filtrul fara medii de filtrare Eheim (doar bureti)
...sau variante de genul asta (cu spartura de lava sau alte combinatii pe care le pot oferi la cerere).
Au prioritate la rezervare cei care vor sa cumpere ambele filtre (combinatia e ideala pentru bazine mari de africani) / configuratii mai scumpe / conditii de livrare mai simple.
In afara de reducerea pentru cumpararea ambelor filtre (transport gratuit si bonus o lampa de rezerva UV-C) in principiu nu fac alte reduceri (decat daca am mai facut tranzactii impreuna de echipamente / pesti / plante).
Pentru rezervare va rog PM cu configuratia dorita si datele complete de contact (nume, adresa, CNP, telefon ..pentru livrarea prin curier).
Pentru configuratii similare la rezervare conteaza ordinea mesajelor.
Din pacate in afara de articolul de prezentare nu mai pot pune alte fotografii decat spre sfarsitul saptaminii viitoare.
La "monstrul" pe care il ai, eu iti recomand un FX5 sau un 2080.
Pe linga volumul mare al mediilor de filtrare biologice (2080) sau debitul mare combinat cu o filtrare mecanica buna (FX5) mai au un avantaj de partea lor: daca te lasi de acvaristica poti sa refolosesti canistra sa pui muraturi de exemplu . Si 2080 nu arata chiar rau. Iar daca iti plac chestiile electronice poti sa te uiti la modelele 2076e si 2078e.
Referitor la acumularea de toxine sa vedem ce zice matematica:
http://www.theaquatools.com/water-changes-calculator
Pornim de la un set de date de genul:
25 ppm "dirt", dirt daily addition de 1ppm, schimb zilnic, hai sa zicem 5% cu 0 ppm de "dirt" in apa nou introdusa....dupa 5 saptamini se stabilizeaza la 19 ppm.
Facem putin tuning: 10% apa zilnic: dupa 3 saptamini avem 10 ppm, dupa 4 9 ppm. Crestem la 15%: dupa 2 saptamini 7%, dupa 3 saptamini 6%, dupa 4 saptamini 5.7%. 20% schimb de apa zilnic ne duce in zona 4%.
Ce inseamna 10% la un african de 300 l brut (sa zicem 240 l fara sticla, substrat si pietre): setarea minima de 1 l / h la picuratoarele Gardena. 15% si chiar 20% schimb de apa zilnic se face usor cu picuratoare reglabile sau cu picuratoarele fixe de 2 l/h (parca erau si de 4 l/h).
Si referitor la "zona prielnica"...la mine baia e amplasata exact in capatul celalalt al casei. Asa ca am facut o derivatie la robinetul de apa rece de la masina de spalat, trecut apa prin filtru de carbon (cel mai mare model exitent in magazine), prin filtrul limitator de presiune Gardena, urcat cu furtun Gardena de 6 mm in pod si apoi coborat furtunul in zona acvariilor. Un furtun de 6 mm poate fi amplasat discret si poate fi folosit si pentru aducerea apei in zona acariilor si pentru evacuare (face fata "debitului" la picatura).
Daca doreste cineva sa isi bage schimb de apa am vreo 2 picuratoare reglabile orfane (si cu overflow-urile aferente bricolate) dupa ce am facut upgrade la acvarii (cu micsorarea numarului...aveam 6 acvarii si am ramas doar cu 3).
Dupa "indelungi" (1.5 ani) experimente cu iluminarea acvariilor plantate cred ca am gasit ceea ce doream. Cam asta ar fi istoria:
- la acvariu de 60x30x35 un capac ("canopy") Hagen Exoterra (ramas de la acvariul pentru broscute testoase de Florida) cu T8 2x15w si doua lampi suplimetare cu halogen (schimbate ulterior cu lampi cu LED-uri pemntru "moonlight")
- la capacul de la kitul Eheim MP Aquapro 100 am pus in plus fata de instalatia originala (T8 2x30W):
a. T5 4 X 8W
b. T4 2 x 16 W + 2 x 12 W
c. T8 2 x 30 W (865 + 830)
d. T5 2 x 39 W (Aquamedic Plant grow + Reef White 10k)
Iar cand am facut acvariul de 375 l (150x50x50) am pus o lampa Hagen Glo T5 HO 2 x 54 W Osram 840. Si la urmatoarele de 300 l (120x50x50) am pus lampi similare dar 2 x 39 W (cu tuburile Aquamedic). Acum cel de 375 l e un plantat cu 16 discusi (zic eu fericiti, ca am doua perechi ce au depus in colturi diferite) iar cele de 300 l un plantat cu 10 scalari (cu perechi depunatoare) si ceva "ramasite" asiatice (gurami, macropodus, kissing gourami) iar ultimul o "struto-camila": un "plantat" cu bolovani si 5 elangatus mpanga + 5 caeruleus + 4 red devil (deocamdata juvenili si pasnici, probabil in curind va trebui sa ii donez).
Sunt mult mai multumit de formula actuala (0.25-0.3 W/l dar la open-top cu lampa suspendata cu oglinda parabolica si tuburi HO speciale pentru plante) decat de 1 W/l in capac.
Subscriu si eu: lampile Hagen T5 HO cu doua tuburi cred ca au cel mai bun raport pret-calitate de pe piata.
Da, am uitat ca in FAQ de la PPSPro se prrcizeaza sa nu-l amesteci cu "zeama" de micro...se pare ca Fe din micro reactioneaza cu fosfatul din PPSPro si devine inutilizabil de catre plante...si cred ca mai sunt si alte reactii de genul asta.
Am luat azi doua doua distribuitoare 1-la-3 (pentru aer, cu minirobineti)....sunt de plastic, daca sunt buni pentru aer sper sa fie si pentru lichide, daca nu sunt etansi o sa-i pozitionez deasupra acvariului mare, dar la ce cantitati de fertilizanti trec zilnic (15-20 ml) nu cred sa fie probleme.
A treia pompa peristaltica am pus-o sa traga apa colectata in dezumidificator...am uitat sa precizez ca cele trei acvarii sunt open-top. Ar trebui sa iau niste placi de sticla sa pun pe intaritoare sa minimizeze evaporarea, dar pina atunci am un dezumidificator electric (capacitate 10 l pe zi, dar am vazut ca scoate cam 5-6 l zilnic). Acum apa colectata o bag inapoi in acvariul mare (plantat cu discusi)... apa din Ploiesti e foarte dura si deocamdata nu am luat o instalatie de RO. Stiu ca apa de la deumidificator nu este foarte pura si de aceea o trec prin carbune activ.
Iar impreuna cu instalatia de schimb de apa la picatura (facuta in vara pentru 5 acvarii, acum tebuie sa o reinstalez pentru 3) voi avea cam toate elementele care imi permit sa plec de acasa pentru cateva saptamini fara grija acvariilor.
Datele problemei: 3 acvarii ( 2 de 300 l si unul de 375 l, dar asta conteaza mai putin), fertilizare cu PPS-Pro si Ferropol ( administrare zilnica). Am un Aquamedic Reeefdoser triplu si vreau sa automatizez fertilizarea. Cred ca sunt doua scenarii posibile:
A. Fac un amestec de solutii PPSPro+Ferropol (intr-o anumita proportie, deocamdata cred ca merge 1:1, am 5 l din fiecare) si dozez individual fiecare acvariu folosind cate o pompa peristaltica
B. Folosesc o pompa pentru PPSPro si una pentru Ferropol ( a treia o pot folosi pentru alte nebunii gen blackwater extract sau apa de osmoza) si fertilizantii ii impart aproximativ la trei ( un recipient cu 3 gauri pe fund din care pornesc cate un furtun spre fiecare acvariu)
Scenariul A mi se pare mai elegant, poti sa dozezi exact cantitatea de fertilizant pe fiecare acvariu dar proportia de PPSPro/Ferropol e fixa - si cu conditia ca amestecul de fertilizanti sa fie "viabil", sa nu apara reactii chimice nedorite.
In scenariul B poti sa fertilizezi cu cantitati independente de PPSPro si Ferropol dar cantitatea se imparte aproximativ la cele 3 acvarii.
Ce scenariu recomandati? Se poate amesteca PPS-Pro cu Ferropol si solutia sa fie utilizata in decurs de 1-2 saptamini (sau chiar o luna)?
imi cer scuze ptr reply-ul cu intarziere, dar in ultima vreme am fost plecat din tara (cat pe ce sa fac Craciunul la Londra....fara sa vreau).
Cam tot ce mai aveam de vanzare am livrat saptamina trecuta la Iasi intr-un pachet mai mare.
Multumesc pentru gazduire, se poate inchide.
Eu am avut un mini-kani 80. E un pic diferit de celelalte filtre - pompa este de fapt amplasata in acvariu (pe intrare sau pe iesire, dar in cazul asta trebuie sa initiezi amorsarea manual). Avantajul e ca filtrul e foarte silentios, dezavantajul e ca pompa poate deranja "estetic".
Trei sertare de cate 1 litru, in kit un sertar are burete, al doilea spartura de lava si al treilea un material sintetic tip nylon (mai bun decat perlon, poate fi spalat fara probleme). Canistra este etansa sui nu curge...nu am avut probleme in cele cateva luni de folosinta (mai tarziu am dat-o la schimb pentru un upgrade, dar am fost multumit de ea si chiar nu am avut ce sa reprosez filtrului).
La 84 l un minikani 80 e numai bun...mai ales daca ii pui un burete pe intrare, renunti la buretele din interior si pui 1 l siporax sau Substrat pro sau micromec.
ai PM
Actualizari de preturi si stocuri:
A. ACVARII (preturi fara capac)
a1. acvariu Eheim/MP 180 l 100x40x45 cm 6 mm cu intaritoare longitudinale (din kiturile AquaPro 100) - 2 buc - 200 lei/buc
a2. acvariu Hornbach 160 l 100x40x40 cm 6 mm cu intaritoare longitudinale - 1 buc - 150 lei
B. CAPAC ACVARIU
b1a. capac 100x40 cm Eheim/MP din kiturile AquaPro 100 2x30W T8 + 2x39W T5 cu droser electronic - 3 buc - 250 lei/buc
sau
b1b. capac 100x40 cm Eheim/MP din kiturile AquaPro 100 2x30W T8 cu droser electronic - 3 buc - 200 lei/buc
C. STANDURI ACVARII HOME-MADE
c1. stand PAL melaminat negru cu baza 100x40 cm - 2 buc - 50 lei/buc
c2. stand PAL melaminat palisandru (wenge inchis) cu baza 100x40 cm - 2 buc - 50 lei/buc
D. ACCESORII / KITURI CO2
d2. electrovalva - 2buc - 100 lei/buc
d3. robinet reglaj fin - 2 buc - 50 lei / buc
E. FILTRE EXTERNE
e1. filtru extern JBL e700 5 luni vechime - 1 buc - 200 lei/buc (medii de filtrare incluse standard bureti+inele ceramice sau zeolit, pentru medii biologice poroase negociem cantitate si preturi)
e2. filtru extern Sunsun HW-303, 1400 l/h, 3 sertare cu capacitate peste 6 l medii de filtrare, surface skimmer, nou- 1 buc - 350 lei/buc (medii de filtrare incluse 3 polipad vata sintetica de 2 cm grosime, pentru medii suplimentare bureti, ceramice si poroase negociem cantitati si preturi)
F. FILTRE INTERNE
f2. filtru intern Boyu 300/h - 2 buc - 25 lei /buc
G. HRANITOARE AUTOMATE
g1. hranitor automat Juwel - 2 buc - 50 lei/buc
H. TERMOMETRE DIGITALE
h2. HAILEA - intern - 2 buc - 20 lei/buc
h3. no-name - extern cu sonda - 1 buc - 15 lei/buc
I. INCALZITOARE
i2. RESUN 250W cu gratar de rotectie - 1 buc - 30 lei/buc
i3. Resun 150 W cu gratar de protectie - 1 buc - 25 lei /buc
i4. no-name 100 W - 1 buc - 20 lei/buc

NOU: PACHETE ACVARII + CAPAC + FILTRU INTERN + INCALZITOR
acvariu 160l + capac 100x40 2x30W T8 + filtru intern Boyu 300l/h + incalzitor - 300 lei => disponibil 1 pachet
acariu 180 l + capac 100x40 2x30W T8 + 2x39 W + filtru intern Boyu 300l/h + incalzitor - 350 lei => disponibil 2 pachete
NOU: PACHETE ACVARII+CAPAC+FILTRU EXTERN + INCALZITOR
(pret acvariu)+(pret capac)+(pret filtru)-(discount de valoare) la care se adauga gratuit bonus (incalzitor) + (hranitor automat Juwel)
Standurile pot fi acordate gratuit ca bonus la pachete pentru doritori.
DISCOUNTURI
- valoare peste 200 lei discount 10%
- valoare peste 400 lei discount 15%
- valoare peste 600 lei - discount 20%
- valoare peste 800 lei - discount 25%
- valoare peste 1000 lei - discount 30%

Alte bonusuri: substrat, plante, pesti. Detalii suplimentare si date de contact pe PM. Pentru articole de volum mare (acvarii/capace/stand) pot livra personal in judetele Prahova / Dambovita / Brasov / Buzau / Ilfov si mun Bucuresti.
Am pus cateva fotografii cu articolele de vanzare intr-un album:
http://picasaweb.google.com/tiberiu.atudorei/VanzareProduseAcvaristica#
Am raspuns la toate mesajele primite cu detalii despre produse. in masura posibilitatilor am rezervat artcolele dorite sau am facut alte oferte/reduceri unde a fost posibil.
Vreau sa fac cateva precizari suplimentare: articolele nu sunt noi, sunt "in uz" si fac parte dintr-un perete de 4 acvarii de cate 1 m lungime din biroul meu - si in momentul de fata toate au "locatari". Sunt in stare buna, cel mai vechi (un cavariu aquaPro 100 si filtrul JBL) au 15-16 luni vechime. doua dintre acvariile de 180 l au cate o zgarietura mica de 3-4 cm (dar cealalta fata nu este zgariata), nu au ciobituri. Sunt acvarii de firma, Eheim/MP, Juwel si cel de 160 l este cred Swift sau ceva de genul asta (cumparat din Hornbach).
Trei dintre capacele 100x40 cm sunt modificate pentru acvarii plantate: folie de aluminiu autocolanta pentru un un reflector, un droser electronic 2x39W T5 HO/HQ (poate fi folosit si la T8 30W) si tuburi T5 (sau T8), etanseizarea ramei cu banda de cauciuc flexibila (purfix - e facuta si la al patrulea capac). Instalatia T8 originala 2x30w si cea aditionala T5 2x39w au alimentari separata, permit practic temporizarea luminii in trepte de 60W-80W-138W in functie de dorinta. Daca nu sunteti interesat de instalatia suplimentara se poate scoate fara probleme, si pretul scade cu 50 de lei (pozitiile alternative din anunt).
Standurile sunt facute de mine din PAL melaminat, cu accent pe functionalitate, rezistenta si pret si nu pe estetica. Doua blaturi drepte, unite prin doua coloane de rezistenta cu profil in H (la 100x40cm) sau in T (la 60x30cm). E posibil ca in unele locuri sa se fi umflat de la umezeala, dar sunt perfect functionale (si pot fi intoarse invers daca e nevoie, fara probleme de "aspect" pe partea cealalta). Pretul nu acopera nici 1/2 din pretul materialelor, am intentia sa le dau ca bonus gratuit pentru pachetele acvariu+capac sau acvariu + ph controller, dar nu exclud nici vanzarea. Au fost cativa doritori si numai pentru standuri, dar din localitati in care costul de transport ar fi prea mare.
Asa cum am precizat in raspunsurile la mesaje, saptamina asta voi fi plecat din tara in doua reprize (marti-miercuri si vineri-duminica) asa ca primele livrari le voi face (prin curier pentru articole mici si livrate la distanrta sau prin predare personala in judetele limitrofe anuntate) joi, vineri dimineata si saptamina viitoare (luni, nmarti..si cand va mai fi nevoie). La stabilirea rezervarilor au prioritate pachetele (de exemplu cineva care vrea acvariu+capac va avea prioritate fata decineva care vrea numai acvariu), costurile de livrare (pentru acvarii, capace si standuri prefer livrarea directa cu plata pe loc, si o livrare in Bucuresti va avea prioritate fata de una in Pitesti de exemplu, cu exceptia cazului cand cel din Pitesti acopera total sau partial diferenta de cost de transport - este doar un exemplu, fara nici un caz concret specific) si bineinteles ordinea in care ati cerut produsele. Discounturile pentru pachete pot fi negociate, dar per total criteriul pentru mine este sa scap de produse cat mai repede si cu minime batai de cap la livrare.

Se mai adauga la vanzare urmatoarele articole (vezi prezentarea mea de la sectiune Hardware de pe www.acvariu.ro/forum):
X. FILTRE EXTERNE
x1. filtru extern Sunsun HW-303, 1400 l/h, 3 sertare cu capacitate peste 6 l medii de filtrare, surface skimmer, nou (astept sa soseasca pachetul din Germania)- 1 buc - 350 lei/buc
x2. filtru extern Sunsun HW-303B, 1400 l/h, lampa UV-C 9 W, 3 sertare cu capacitate peste 6 l medii de filtrare, surface skimmer, vechime 6 luni - 1 buc - 450 lei/buc

Acestea fiind zise cred ca aveti toate detaliile despre articolele puse in vanzare, astept pe PM optiunile dvs cu datele de contact (obligatoriu nume-adresa-mobil) si modalitatea aleasa de livrare (cand/cum). Voi considera mesajele respective drept comenzi ferme, si daca veti primi si confirmarea din partea mea puteti fi sigur ca veti primi articolele respective cu plata pe loc (la livrare personala) sau ramburs (pentru curier). Rog cei care m-au contactat pina acum pe PM sa confirme comenzile facute pina acum.
Daca doriti detalii suplimentare va stau la dispozitiedar voi putea raspunde la mesaje doar seara asta, sau miine seara, sau in cursul zilei de miercuri. Dupa cum spuneam, joi-vineri vreau sa fac primele livrari, si sa termin la luni sau marti.

Acum depinde ce vrei, 8 l medii de filtrare si un e in coada sau 12 l medii de filtrare fara alte briz-briz-uri. Preturile cam tot pe acolo sun t.
 
Forum Index » Profile for ender67 » Messages posted by ender67
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com