[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: scock
Forum Index » Profile for scock » Messages posted by scock

ionutz40, modificari aduse tevilor de admisie si evacuare, in special coturile pe care le-am confectionat dintr-un material dur si transpartent (nu imi vine in minte denumirea) pentru a-l spala mai bine. De asemenea am facut alta evacuare tip dus.
Filtrul este in perfecta stare de functionare, toate accesoriile originale + adaugari facute de mine.

Pret nou: 220 RON
Se mai adauga 9 Cichlasoma meeki la pretul de 50 RON.
Vand un filtru tetratec ex1200, folosit aproximativ un an de zile.

Pret: 240 RON usor negociabil

Motivul vanzarii este ca am trecut la un acvariu mai mic iar acest filtru este prea puternic.

image
Vand un crevete african gigant, aproximativ 12-14 cm la pretul de 60 RON.

Seamana cu acesta:

image

Am reusit sa confectionez tot ansamblul. Am sa revin cu poze cand imi voi face timp. Multumesc pentru sfaturi.
Poti pune niste poze, te rog?
M-ar interesa si ce dimensiuni au.
Multumesc.
Caut sa cumpar carasi voalati (in special Oranda sau Cap de Leu). Ma intereseaza 4 bucati, in special pui (intrucat si pretul trebuie sa fie mai mic).
Am insa nevoie de idei cum sa confectionez sifonul (obiectul prin care se trage mizeria din acvariu).
Schimb Resun SP-1200L cu Resun SP-2500L, ofer si diferenta.
Deocamdata am cumparat furtun de 15 mm diametru interior si o teava din PVC de 16 mm diametru interior (pe care o voi folosi la evacuare). S-ar putea de asemenea sa folosesc aceeasi teava si la intrare, asta daca nu cumva ar fi indicat sa fie mai groasa.

Am cumparat si 2 coturi de 16 mm diametru interior, dar sunt mult mai mari in dimensiuni.

Astea toate le-am luat din Bricostore Calarasi care este mult mai mic decat magazinele similare din Bucuresti.

Merci pentru link, am dupa ce sa ma iau. Am sa pun niste poze cu materialele pe care le-am luat pana acum.
Nu am facut rost de asa ceva. M-am zgarcit la 100 RON (pe care oricum nu ii aveam) si am decis sa sa fac singur tevile (tevi de curent de 20 mm). Nu or sa fie foarte estetice, dar am sa economisesc cam 80 RON.
Multumesc. Datorita faptului ca nu gasesc furtune decat de 15 si 17 mm pe care ar fi mai indicat sa il folosesc?
Ma poate ajuta cineva sa imi spuna diametrul interior al furtunului original cu care vine ex1200?
Am o rugaminte la voi.

Eu am un ex1200 cumparat aproape chel (nu am avut la el tevi si furtune).

Am facut eu o improvizatie cu niste furtune (cam 13 mm diametru interior) atat pe intrare cat si pe evacuare.

Filtrul merge bine, doar ca la un moment dat (cam de vreo 10 ori pe zi) parca pierde din debit si se aude un zgomot in el cum baga apa mai puternic. In acest moment, pentru cateva secunde debitul pe evacuare este mult mai mare, dupa aceste cateva secunde revenind la valoarea lui initiala.

Banuiesc ca nu merge la capacitatea lui maxima, cred ca debitul este prea mic, si problema cred ca este de la furtune. Va rog sa imi spune-ti daca aveti careva schimbate furtunele si ati sesizat vreo diferenta in mersul filtrului.

Stiu ca ex1200 are furtune de 15,2 mm diametru interior. Am gasit in magazin furtun de 15 mm si as vrea sa le schimb, dar ma complic pentru ca trebuie sa bricolez tevile.
Pret acvariu cu capac - 110 RON
pret filtru - 30 RON
Ceea ce ai facut tu este o modificare substantiala, daca nu esti atent poti sa il strici.

A trebuit sa scot din functiune filtrul, dupa ce am oprit robinetii de care sunt atasate furtunele am inchis si suportul care intra in capacul canistrei (pentru a nu iesi apa afara cand il transportam pana la baie). Dupa ce l-am montat inapoi a inceput iar sa curga. Am acoperit din nou cu banda de teflon acele doua mici garnituri si nu au nicio problema.

Deci am sesizat faptul ca doar pentru ca am oprit robinetii din acel suport garnitura s-a slabit ducand iar la curgeri de apa.
Am atasat si poze. Mentionez ca nu am gasit butonul edit, de aceea am postat in continuare.

image

image

image

image
Vand acvariu de aproximativ 70 de litri.

Dimensiuni: 80 cm lungime x 26 cm latime x 38 cm inaltime.

Acvariul este home made, fundul si laturile pe lungime sunt din sticla de 6 mm iar laturile pe latime din sticla de 4 mm. Este lipit cu simt de raspundere cu silicon Bison alb.

Capacul este home made, imbracat in autocolant in exterior si autocolant oglinda in interior. Contine 4 tuburi fluorescente de 18W fiecare (1 Philips 830 nou, 2 Osram 865 cu 300 ore functionate si un Osram 965 cu 200 ore functionare).

Accesorii:
Filtru intern AquaEL Fan2 (folosit 3 luni)
Magner pentru curatat geamul JBL Floaty 2
Termometru

Pret: 180 RON
Am avut si eu problema aceasta cu un ex1200. Am schimbat garnitura cu un set cumparat din Hornbach, dar degeaba. Asa ca am decurs la o solutie ieftina si care vad ca tine bine: banda de teflon.

O rola de banda de teflon este 1-2 RON. Am pus banda peste garniturile acelea mici care se tot rup (cam 10-15 cm de banda). Apoi am adaugat banda si pe garnitura O-Ring pentru a fi in siguranta (nu stiu insa daca din cauza ei curgea), acolo am aplicat aproape jumatate de rola. Rezultatul este ca filtrul merge de 2 saptamani si nu picura un strop, iar inainte de asta m-am trezit intr-o dimineata cu o mica balta langa acvariu.

Cum spunea cineva mai sus, daca cumva cedeaza garnitura si esti plecat la cativa zeci de km ori in vacanta ori cu treaba si te suna vecinii sa iti spuna ca le ploua in casa, ce faci?

Eu per ansamblu sunt multumit de ex1200-le meu, l-am luat la mana a doua, si va spun sincer ca nu dadeam 500 RON pe el nou, cu atat mai mult nu dau mai multi bani pe un Eheim.

Forum Index » Profile for scock » Messages posted by scock
Go to: