[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Tudor
Forum Index » Profile for Tudor » Messages posted by Tudor
Se vinde o butelie de co2 din aluminiu de 7,5 kg cu revizia expirata.
Pret 200 ron + taxe transport.

Relatii prin PM sau la tel 0745327121.
Am deschis. Scuze realmode ca m-am bagat neintrebat in topicul tau dar nu vroiam sa mai deschid inca unul.
Vreau sa dau un reste la actualul acvariu si sa trec pe un fel de iwagumi. Ca si substrat inert am JBL Manado. Mai am separat vreo cateva kilograme bune de pietris de quartz si ma gandeam sa imping manado inspre spatele acvariului si in fata sa pun pietrisul ala care este mult mai greu. In zona unde o sa fie pietrisul o sa plantez HC iar pe spate, printre pietroaie si crengi o sa ma joc cu blyxa, pogostemon helferi si A. reineckii"mini". Considerati vreo greseala in ceea ce vreau sa intreprind? Va rog sa ma corectati, sa ma sfatuiti sa nu fac vreo tampenie. Mentionez ca am incercat HC in manado si nu s-a prins deloc. Era numai pe deasupra, posibil si din cauza melcilor de substrat.
Uitasem, ca substrat fertil as vrea sa merg pe Dennerle DeponitMix. Am avut Florapol si Aquabasis pana acum si vreau sa incerc o schimbare. Merita?
Eu am manado si as vrea sa dau un reset. Gandul meu este sa fac un rockscape. Mai am separat vreo cateva kilograme bune de pietris de quartz si ma gandeam sa imping manado inspre spatele acvariului si in fata sa pun pietrisul ala care este mult mai greu. In zona unde o sa fie pietrisul o sa plantez HC iar pe spate, printre pietroaie si crengi o sa ma joc cu blyxa, pogostemon helferi si A. reineckii"mini". Considerati vreo greseala in ceea ce vreau sa intreprind? Va rog sa ma corectati, sa ma sfatuiti sa nu fac vreo tampenie. Mentionez ca am incercat HC in manado si nu s-a prins deloc. Era numai pe deasupra, posibil si din cauza melcilor de substrat.
Uitasem, ca substrat fertil as vrea sa merg pe Dennerle DeponitMix. Am avut Florapol si Aquabasis pana acum si vreau sa incerc o schimbare. Merita?
Pomaceea nu mananca plante sanatoase, doar frunze moarte, putrede etc. Are dreptate colegul de mai sus, alegi acvariu neplantat si carasi sau acvariu plantat si neoni.
Cu toate ca nu are legatura cu topicul si exista posibilitatea sa fiu pedepsit, dar te rog domnule tlpcrys, din respect pentru membrii cititori nu mai folosi limbajul ala trist de irc. Ma refer la adik, nmk, cik etc. Iti multumim din suflet,noi, iubitorii de limba romana.
Bun, bun. Se contureaza ceva superb. Cu aceeasi intrebare ma abonez si eu: Pietrele, de unde ai luat pietrele?
Se vand doua acvarii Juwel astfel:

Juwel Lido 120 culoare natur.
Include mobilierul original, un incalzitor, acvariul propriu-zis cu capacul si iluminarea originala. Nu mai contine filtrul intern. Nu prezinta zgarieturi sau defecte ascunse

Pret 800 lei negociabil.

Juwel Rio 180 culoare negru
Cuprinde absolut tot, in plus mai are bricolat inca un tub de neon Osram 865 de 39W. Are tuburile de neon originale High-lite. Nu prezinta zgarieturi sau defecte ascunse. Bonus se ofera un suport din cornier.

Pret 600 lei negociabil.

Nu se poate asigura transportul.
Detalii prin PM.
Se vand trei pachete de plante formate din:

1) 10 blyxa japonica
5 alternathera reineckii "mini"
10 didiplis diandra
5 pogostemon helferi
1 pachet
Pret 40 ron

2) 10 blyxa japonica
5 alternathera reineckii "mini"
10 didiplis diandra
2 pachete
Pret 30 ron

Se ofera bonus melci pomaceea si melci de substrat.
Pachetele nu au incluse in pret taxa de transport.

Se mai vinde si un incalzitor Juwel de 200 W - 40 ron

Relatii prin PM.
Cumpar un rotor de JBL cristal profi e1500. De fapt ma intereseaza doar paletii , elicea aia verde. Daca are cineva vreun rotor demagnetizat pe care inca nu l-a aruncat si doreste sa ajute un acvarist nervos il rog sa ma ajute. In ultima instanta o sa cumpar si un rotor nou, n-am incotro.
Multumesc.
Eu am facut asa ceva dintr-un PET de 0,5 litri. Am dat gaura in una din guguloaiele alea de pe fundul sticlei, am bagat inima de vita taiata bucatele(se pare ca mirosul de sange ii atrage puternic) si am pus-o in picioare, cu gaura pe substrat. A doua zi de dimineata era incarcata de mizerii de-alea. Obligatoriu se schimba apa si inima de vita din ea dupa fiecare recoltare.
Byxa japonica 1.5 lei/fir, disponibil 60 fire
Alternanthera reineckii 'Mini' 2 ron/fir, disponibil 50 fire
Pret intreg pachetul 150 ron, comanda minima 30 ron. Plantele se vor scoate din acvariu in momentul expedierii.
Plantele provin din acvariul de mai jos:

Incalzitor Juwel de 200W la 40 de ron.

Nr de telefon: 0745327121 sau PM
Byxa japonica 1.5 lei/fir, disponibil 60 fire
Alternanthera reineckii 'Mini' 2 ron/fir, disponibil 25 fire
Pret intreg pachetul 120 ron, comanda minima 30 ron. Plantele se vor scoate din acvariu in momentul expedierii.

http://i.imgur.com/KH96bFs.jpg

Se mai vinde si un filtru extern JBL e900, impecabil, functioneaza de 3 ani fara probleme. Filtrul se livreaza in cutia originala, sunt singurul proprietar, e luat de nou. Mentionez ca il livrez fara furtune deoarece le-am modificat pentru un reactor extern de CO2. Are mediile originale, mai putin un sertar care are in loc de inele ceramice, siporax.
Pret 250 ron, transport inclus prin curier.

Incalzitor Juwel de 200W la 40 de ron.

Nr de telefon: 0745327121 sau PM
Doresc sa cumpar :
un reductor de presiune cu reglaj fin
dropchecker
20 neoni rosii (paracheirodon axelrodi)
20 microrasbora galaxy

Relatii prin PM sau la 0745327121
As dori sa cumpar un reductor de presiune cu reglaj fin pentru CO2.
Multumesc.
Relatii prin PM.
60 blyxa japonica - 2 lei/buc..........1leu/buc daca se iau toate
60 alternanthera reineckii mini - 2lei/buc..........1,5 daca se iau toate
Bonus melcisori pomacea si didiplis diandra

La achizitionarea tuturor plantelor de catre o singura persoana pretul pachetului este de 100 ron, la care se adauga taxele de transport.
Relatii prin PM sau la 0745327121.
Se vand urmatoarele plante:

Didiplis diandra o tufa marisoara - 30 ron
Eleocharis parvula - 5 lei pot 5/5cm - disponibil 5 poturi
Blyxa japonica - 1 leu planta - disponibil 30 plante
Alternanthera reinecki var. mini - 2 lei planta - disponibil 10 plante

Plantele se scot din acvariu in momentul trimiterii.
Mai jos sunt poze cu plantele.
tel. 0745327121

Didiplis diandra 1 leu/fir cu ramificatii, disponibil 50 fire
Byxa japonica 1.5 lei/fir, disponibil 30 fire
Rotala rotundifolia 0.5 lei/fir, disponibil 50 fire
Rotala macrandra 1.5 lei/fir, disponibil 10 fire
Alternanthera reineckii 'Mini' 2 ron/fir, disponibil 5 fire

Pret intreg pachetul 120 ron, comanda minima 30 ron. Plantele se vor scoate din acvariu in momentul expedierii.
Relatii la 0745327121
Eu am considerat ca cel mai bine sa incepem cu inceputul. Dar hai sa raspund intrebarilor tale pe rand:
1. melcul este intr-adevar pomaceea bridgesi dupa cum a mai zis si colegul Severus
2. plantele sunt valisneria si dupa cum arata frunzele rasucite inclin sa cred ca e specia "torta".
3. melcii de substrat sunt utili si indiferent daca bagi doi ei se vor inmulti si vei avea o sumedenie.

Sper ca nu am deranjat cu prima postare, dar incerc sa "critic" constructiv. Nu vrea nimeni ca vietuitoarele si bugetul tau sa aiba de suferit in vreun fel asa ca daca iti doresti sa devii acvarist vei avea nenumarate lucruri de invatat. Nimeni s-a nascut invatat iar cei ce iti vor da sfaturi, chiar si un pic acide, nu vor altceva decat sa te indrepte pe drumul cel bun. Spor in toate si nu ezita sa adresezi orice intrebare, indiferent cat de ciudata ti s-ar parea. Ape limpezi si spor la treaba.
Cochiliile alea de scoici/melci nu sunt prietene cu nimeni de prin acvariu. Recomand scoaterea lor imediat deoarece creste duritatea apei-> apa rea pentru pesti si plante. Iar celelalte margele de sticla le recomand scoaterea doar din simt pur estetic, nu cred ca infrumuseteaza acvariul ci doar ii confera un iz de kitsch. Multi colegi spun ca acvaristica inseamna crearea la o scara mica a unui colt de natura asa cum e el. Nu stiu vreun rau/apa in care margelele sa fie prezente naturala acolo. Frumusestea unui acvariu i-o dau vietuitoarele si plantele naturale, modul cum le aranjezi, culorile lor, etc. Iti doresc succes in continuare si spor la citit forumurile si topicurile despre acvaristica...ai muuuuuulte de invatat. Nu e deloc simplu cum pare la prima vedere, de fapt e chiar foarte complicat dar e al naibii de frumos.

Forum Index » Profile for Tudor » Messages posted by Tudor
Go to: