| Message |
|
|
|
O sa caut si eu acel fiting doar ca in termeni tehnici ma cam bate engleza peste gura.
Te referi ca scapa gaz pe la robinet sau pe la furtunas?
|
 |
|
|
Fadds wrote:Cum vei monta reactorul inline? Vei inlocui furtunul de plastic original al filtrului?
L-am montat pe furtunele alea de aspirator ale fluvalului. Nu curge deloc. Am luat stuturi de 3/4 si le-am badijonat cu teflon apoi am strans furtunele cu doua coliere de fiecare parte.
|
 |
|
|
|
Plantele au fost insamantate cu succes, Cuba si Helferi perland din abundenta.
Ma bate gandul sa-mi construiesc singur o lampa led, nu ca as fi zgarcit si ca nu am bani disponibili pentru asta. Am fost reticent pana acum fata de led-uri dar am vorbit cu mai multe persoane care m-au convins ca sunt defect.
Ma gandesc la o lampa din 600-720 de leduri smd5730, cu controller. Legat de asta va voi plictisi pe aria destinata iluminarii.
LE: mi-e rusine cu hardscapeul momentan. Nu sunt deloc inspirat. Plus ca nu am piatra aia cea mai mare, urmeaza sa o aduca sa o iau.
|
 |
|
|
|
A sosit monstruletul. Urmeaza montarea reactorului Bitanu de 10 inci si sa asteptam ciclarea.
|
 |
|
|
|
S-a notat. Perlonul va sta bine in punga in care e.
Legat de purigen, m-am exprimat eu gresit. Nu va intra in filtru ci va fi intr-un reactor extern cand imi va permite si filtrul.
|
 |
|
|
|
Trag concluzia ca finalul e cel mai de sus sertar din cele orizontale. Cele verticale sunt prefiltrarea.
Multumesc.
|
 |
|
|
|
Stiti cumva care sunt treptele de filtrare a unui fluval307? As vrea sa pun niste vata de perlon la ultima faza de filtrare doar ca ma bate tehnologia. Multumiri anticipate.
|
 |
|
|
dan.pavelescu wrote:Plante pui doar asa, pitice? Sau formezi si niste tufe frumoase?
O sa formez si niste tufe frumoase. Dar cand voi ajunge acolo va voi cere sfaturile pentru ca nu prea am simtul esteticului.
narcis wrote:În functie de plantele pe care le alegi, alegi si pietrele. Dragon stone cam ridica kh' ul, unele plante nu prea apreciaza asta. Oricum, poti cere detalii la magazinul de unde faci achizitia, marea majoritate iti fac si teste la apa daca ai nevoie.
O sa caut sa vad daca plantele pe care le-am ales sunt compatibile cu pietrele. Daca nu, schimbam pietrele.
|
 |
|
|
|
Multumesc de urari stimate Narcis.
Sigur ca voi prezenta acvariul cu tot cu poze si tot tacamul, dar trebuie sa il incropesc. Toate componentele sunt imprastiate prin casa in momentul de fata.
|
 |
|
|
EverSad wrote:
LEdit: nu este bine. Juwel are 121, nu 120.  Pam Pam!
Stiam, doar v-am testat!
L.E. imi cer scuze daca am facut un pui de spam.
|
 |
|
|
alinutz80 wrote:Bine ai revenit!
Din ce vad in postarea de mai sus inceputul e promitator.
Ar fi util sa te gandesti sa mai adaugi pe viitor inca un filtru extern.
Sigur ca da. Doar ca nu voi mai adauga inca un filtru. Il voi inlocui pe asta cu un FX6.
|
 |
|
|
|
Perfect EverSad, am inceput fulminant cu "nu e bine".
|
 |
|
|
|
Multumesc frumos. Am transmis si salutarile, scurt, ca era ocupata, facea zacusca.
Acum sa trecem la oile noastre si sa va povestesc despre ce detin.
Acvariu: Juwel Rio 240l - 120x40x50
Filtru: Fluval 307 (mititel, stiu) cu 2 litri siporax si 250ml purigen + buretii din fabrica
CO2: butelie 3kg cu reactor tip Bitanu
Lumina: 5x39w Osram T5 865
Substrat: pietris quartzos si Aquabasis
Roci: niste dragon
Fertilizare Tropica si Easycarbo
Plante: Hc Cuba, blyxa si pogostemon helferi.
Detin tot, mai putin plantele. Cu cele trei soiuri mi-am propus sa fac treaba. Acum urmeaza sa ma joc cu pietrele pana imi va conveni cum arata. Apoi, stiti ce urmeaza.
|
 |
|
|
|
Va salut, sau mai bine zis va re-salut stimati colegi acvaristi. Dupa o mult prea lunga perioada de pauza m-am decis sa reiau acest minunat hobby. Pauza s-a datorat relocarii mele pe alte meleaguri, timp in care chiar am simtit lipsa coltului mei de rai numit acvariu. Contrar asteptarilor mele chiar nu am uitat cu ce se mananca acvaristica, doar denumirile unor plante. Ma bucur sa va regasesc sanatosi, sper, si dornici sa ajute cu sfaturi legate de lucruri pe care nu le-am intalnit inca. Ape limpezi si toate cele bune va doresc.
Tudor, Braila, Leicester mai nou.
|
 |
|
|
|
Vand acvariu complet dupa cum urmeaza:
-acvariu 200 l- 100x40x50, geam de 8 mm, fara nicio zgarietura
-capac alucobond cu 4 neoane de 39w, doua osram 865, un giesemann midday si un giesemann proflora
-filtru JBL e1500
-sistem CO2 format din butelie de 7,5 kg, reactor extern, reductor de presiune cu reglaj fin
-skimmer JBL topclean 2
-in jur de 50 de neoni, eleocharis parvula, hc cuba, 30 l manado, roci
-bonus mincioguri, magneti geam, diverse maruntisuri.
Prefer sa il dau complet. Pret 1500 lei.
Acvariu Aquael Shrimp Set 30 complet, doar lampa e modificata pentru a i se putea pune bec economic. Se da si lampa originala pentru cine doreste sa o puna la loc. Pret 150 ron.
Creveti Red cherry maturi si pui, nu i-am numarat dar sunt multi - 40 ron.
Filtru Eheim Aquaball 2212 folosit - 80 ron
Butelie BioPlast 1,5 kg, revizie expirata - 100 ron
Regulator presiune fara reglaj fin - 60 ron
Bonusuri la achizitionarea mai multor produse: Difuzor ceramic, aspirator substrat, minciog, magneti curatare geam etc.
De preferat ar fi sa se dea acvariul cu tot cu creveti, sau intai crevetii apoi acvariul.
Cine doreste sa vada poze cu anumite produse ii voi trimite prin PM
Relatii la 0745327121 sau PM
|
 |
|
|
|
Am si eu profito si il folosesc in combinatie cu micro si macro. Nu pot spune ca se vede vreo diferenta. Intrebarea mea este: e normal sa fie depuneri la fundul sticlei de profito?
|
 |
|
|
|
Se vinde un pachet de plante alcatuit din:
10 pogostemon helferi
10 ammania bonsai
un pot de eleocharis parvula 5x5 cm
bonus 2-3 fire de altheranthera reineckii "mini"
Pret 50 lei + taxe transport.
|
 |
|
|
|
Si eu as vrea sa scap de melanoides. Pana acum am ajuns la concluzia ca un reset serios, cu spalat substratul bine de tot, fiert, copt, prajit etc te mai poate scapa de melanoides.
|
 |
|
|
|
Doresc sa cumpar un regulator de CO2 cu reglaj fin. Astept oferte prin PM sau la telefon 0745327121.
Multumesc.
|
 |
|
|
|
Se vinde o butelie de aluminiu CO2 de 7,5 KG, inaltime de 77 cm, revizia expirata in 2012.
Pret 180 + taxe transport.
Relatii prin PM sau la 0745327121
|
 |
|
|