[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: RSV
Forum Index » Profile for RSV » Messages posted by RSV
Esti exact ca si mine, or fi frumoase verdeturile insa tot acvariile pline de tufaraie in toate culorile sunt pe gustul noastru , totusi nu pot sa trec peste ruinele astea care ti-au iesit prea frumos.Acu sa te m-ai linistesc, Erio.setaceum este ca o gagica, sa nu zic altceva , azi vrea ceva, maine altceva,adica are perioade in care creste in draci si alta cand da spre moarte
eu il am de vreo 2 ani, am avut si in JBL (aici a mers cel mai bine) si in Dennerle, cel mai mult ii place lumina, cat de multa si de puternica, asa ca eu zic ca nu merita sa iti bati capul, la 60 h cam greu doar cu t5, plus ca nu va arata in forma maxima, mai mereu va avea portiunea inferioara ''cheala'', insa varful compenseaza .
Bobi in locul tau as merge pe ceva mai deosebit, adica, in sensul ca ai deja 2 specii care formeaza carduri, eu as alege ceva care sa fie ''cireasa de pe tort'', o pereche de ramirezi sau una de apistrograme daca te pasioneaza, insa nu as exclude nici Iritherinele werneri, sunt superbe, insa la marimea bazinului tau ar trebuii cativa zeci sa arate cu adevarat frumos.
Apropo ce parere ai de neonul aqua-medic?
Esti pe drumul cel bun Dane, eu as scoate tot lilaeopsisul, nu va da foarte bine impreuna cu hc, ambele in fata.Dupa cum a zis si alber, inmulteste tufaraiul de Rotala, va fi un punct frumos de culoare.Daca te tii de el va iesi un setup pe cinste.Bafta
Cu gandul ca poate gasesc la cineva, cumpar reactor extern Aqua-Medic 1000.Ofertele pe pm .Multumesc
Acuma am vazut Bobi ca este si pe stanga, cred ca o sa arate bine cu ambele pe margine, asteptam sa vedem ce iasa .Fertilizarea lichida cum o faci?
Acvariul arata plin de viata su asa multe culori, insa parca Elocharisu nu da prea bine pe margine.
Cred ca setup-ul acesta va fi masterpiece-ul lui Dogi , nu cred, sunt sigur ca vom ramane surprinsi ce ne va prezenta.Bafta in continuare.
Filtru este in stare impecabila, toate componentele sunt intacte, 3 dintre sertare sunt pline cu Sera siporax, il vand pentru ca am trecut pe un Eheim mai puternic.
Pret 150 RON.
Frumos aranjament, nu tradeaza deloc marimea acvariului si seamana foarte mult in genul celor asiatice
Sunt sigur ca in rio 300 va iesi ceva deocheat.Bafta!
Frumoase cioate Cipriane, insa nu imi place ingramadeala din spate , insa am rabdare si incredere ca o sa fie ceva frumos cand gazonul este full.
Revin si eu cu noutati, acvariul a primit acu' vreo 2 luni un reset, adica scos tot,nivelat substratul(ADA Malaya s-a facut praf, am crezut ca renunt la acvariu)...insa de vreo 2 saptamani acvariul a inceput sa isi dea drumul.
Utricularia creste foarte bine, mosul isi revine dupa periaoda de 2 luni in care apa a stat tot la 30 C .
Asa ca in timp ce bazinul mare este la ciclat cu gama Dennerle in el , m-am ocupat un pic si de asta micu', intuitia mea imi spune ca este si va fi cel mai reusit setup al meu, cu toate ca momentan este undeva la 75% din ce astept la final.Cel mai rau stau totusi cu pozele , nu pot sa redau deloc detalile marunte care fac acest setup cu adevarat frumos('paraul care curge serpuit sub pomisor, pietricele gen ADA alcatuiesc malurile,mosul si fissidensul care cresc timide printre acestea reflectandu-se in'apa',pentru mine acestea sunt foarte importante)
Pana la urma cam asa a iesit:

image
image
image
Amania gracilis-3 lei fir
Amania senegalensis- 3 lei fir
Cabomba furcata- 3 lei fir
Ludwigia inclinata var. ''Cuba''- 3 lei fir
Limnophila aromatica-3 lei fir
Blyxa japonica- 2 lei fir
Eriocaulon setaceum- 5 lei fir(20 cm h)
Elocharis vivipara(40 cm h)- 10 lei pot
Rotala macranda-2 lei fir
Rotala macranda mini- 2 lei fir
Didiplis diandra- 1,5 lei fir
Rotala walichi- 2lei fir
Hemiantus micranthemoides- 10 lei pot
Hemiantus hemianthus callitrichoides ''cuba'' 5x5 cm- 10 lei
Utriculaira graminofolia 5x5 cm- 10 lei pot
Ludwigia repens ''RUBIN""-3 lei fir
Ludwigia arcuata- 2 lei fir
Christmass moss 5x5 cm -10 lei
Wilow moss 5x5 cm -10 lei
Flame moss 5x5 cm -10 lei
Fissidens fontanus 3 x 3 cm -15 lei
Eriocaulon cinerum( planta tanara )- 20 lei
Tonina belem- 5 lei fir

Comanda minima este de 20 LEI.
Transport prin posta romana (8 lei).Plantele sunt sanatoase, fara alge, lungimea firelor variaza intre 20-30 cm.
Vor fi scoase din acvariu doar in ziua livrarii.
O planta care mi-a stat la umbra vreo 5 luni, abia cand i-am dat lumina si-a aratat adevarata culoare, a depasit cu mult culorile L.aromatica si R.macranda, este senzationala, totusi nu stiu exact daca este Ludwigia repens "rubin" sau Ludwigia glandulosa !?
image
RSV, tu in nano de 25 de litri nu ai powder?

Nu, al meu este normal.
Alber cred ca ai dreptate, am analizat mai bine substratul.....granulele de Malaya sunt mult mai sparte decat cele de Amazonia.
La fel se intampla si cand ai in substrat bile din argila, si plantele cresc foarte bine , dar la fel, tulbureala , praf.. afecteaza vizual =>si tot minus e, si destul de mare

Faza cu minusurile dupa marerea mea , depinde de persoana, daca toata ziua bibilesti la el..o frunza,o alga, un fir de planta deranjat, mai precis daca esti o persoana foarte meticuloasa, cu siguranta va deranja praful, particule in apa etc.

dan_i wrote:Amazonia + Malaya la 25 L, nu inteleg...pungile au minim 3 l deci cum vine treaba, 3 amazonia + 3 malaya la nano de 25L?
Eu am Malaya de 3 luni, la 125l si cert e ca nu am nici un fel de namol. Am mai tras afara plantele dupa ce au prins radacini si apa s-a mai tulburat putin dar apoi a revenit la normal. Am plantat si replantat dar cu grija. Nu am facut over-engineering si totul pare ok.

Nu,eu le-am primit de la cineva ,in total sunt cam 4 l.Nici eu am am facut nimic deosebit in sensul plantarii sau miscarii substratului...probabil am gresit undeva.
Lucrurile stau in felul urmator:

Nano-25 l ,substrat ADA Amazonia+Malaya,zilelea acestea setup-ul a implinit 3 luni de la start i m-am gandit la o refacere,adica scos gazonul si replantat(a fost prima data cand am deranjat substratul de la start),dezamagirea mea vine din momentul in care am vazut cum arata,adica majoritatea granulelor de ADA sunt transformae in namol.Am replantat gazonul insa apa este foarte tulbure,in fiecare zi curat vata de perolon din filtru de 2 ori,insa inca nu da semne de limpezire.
Deci ,cel putin mie ,nu imi pare normal ca un substrat la nivelul ADA ,dupa 3 luni de folosire la cel mai redus nivel sa se faca namol,sau poate am gresit eu undeva?!
Nu contest calitatea lui la nivelul cresterii plantelor,insa ma gandeam doar la faptul daca aveam un acvariu setat pe ADA plin cu tufaraie ,care saptamanal aveau nevoie de tuns/replantat etc....cum arata apa?
As fii curios sa aflu parerile altor posesori de substrat ADA.NUmai bine
Update :
image
Tufa de L.CUba prima zi dupa replantare:
image
Ziua 2(firele isi pierd incet din culoare si incep sa se inalte):
image
Pozele au fost facute doar la lumina de Aqua medic plantgrow
Ca de obicei aparatura si tehnica jos palaria...pestanii no comment ...totusi sa vedem ce iasa la aranjament
Poate primim si ceva comentarii din partea ''maestrilor"" sa vedem cu ce am gresit
Un mic update:
image

Datorita lipsei de timp acvariu isi primeste ingrijirea minima,adica : tuns+schimb de apa+toata doza de macro+toata doza de micro in aceasi zi a saptamnii+cate un pic de ADA step 2 cand sunt acasa,cu toate acestea merge foarte bine in continuare,am fost insa nevoie sa cresct nitratii datorita carentelor aparaute la Eriocaulon,astfel culorile sunt cam "sterse" la plantele rosii.Temperatura a crescut si ea,27-28,momentan nici o planta nu prezinta probleme,INca...vara este lunga

Forum Index » Profile for RSV » Messages posted by RSV
Go to: