[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: RSV
Forum Index » Profile for RSV » Messages posted by RSV
Clone altumi + ADA+multi eriocauloni,cred ca este ceva deosebit
Poze noi cu plante colorate(chiar daca pentru uni poate vor parea prea colorate,pozele nu au primit decat setarea resize si contribuatia neonelor Aqua medic plantgrow) .
Noua piesa de baza a acvariului Ludwigia inclinata'CUba':
image
Ludwigia arcuata(inca in perioada de acomodare),in spate R.macranda si Eustralis:
image
Proserpinaca,Didiplis,HC(pe lemn):
image
Eriocaulon setaceum(pe punctul de al pierde insa a fost salvat de pastilele dennerle Plantagold )
image
Ultima specie achizitionata(Merci Dogibeer Fissiden.:
image
Cred ca o contributie majora la culorile si sanatatea plantelor o au si fertilizantii dennerle (e15 si pg7), care
ii administrez de circa 2 saptamanii,momentan fertilizarea se compune din step 3 ,e15 si pg7(am renuntat la jbl)si valorile no3,po4.Vor urma si alte poze cu specii noi si mai colorate ,venite chiar de la ,momentan sunt in acomodare .
Cind ma gindesc ce plantat iesea in vagonu' asta ....... toti trei n-am reusit sa-l aducem pe calea cea buna ....... nu-i bai, ne vom razbuna crunt la primavara cu unu' de 2 metri la Alba Iulia .......

Adevar graieste ,doar la simplul cuvant de plantat domnul dr. se incrunta deci eu zic sa abandonam convertirea spre plantate,daca a avut puterea sa renunte la Rotala Macranda si ADA smilie n favoarea pietroaielor,apei dure si pestilor batausi cred ca merita titlul de Africanist Forever si ar trebuii sa fim mandrii ca avem pe cineva asa devotat....toata stima...mai ales acuma cu asa piscina la dispozitie ...insa revansa plantatelor se apropie...
Deci :
In continuare am ramas la pps-pro si ferropol normal o data pe saptamana dupa schimbul de apa,in rest zilnic ADA step 2(cred ca o sa incerc si step 3 ,mai ales ca specifica in instructinuini ca pe langa micro m-ai are si potasiu)acuma in legatura cu jbl feropol 24 l-am inlocuit cu ADA deoarece trebuia sa adaug doza dubla si astfel ieseam cu el la acelasi pret ca si cu o sticla de ADA .
PH este 6.3 la un kh 3,l-am avut si mai scazut tot la acelasi kh,adica cam 6.1 insa am observat un lucru,la cantitate de co2 mai mare plantele nu se m-ai coloreaza asa tare(ma refer la cele care au tendinta sa isi schimbe culoarea gen:didiplis,proserpinaca,aromatica,eustralis...) iar cresterea era prea rapida pentru timpul alocat tunderilor .
In legatura cu filtararea,am renuntat la ideeea cu cat mai mult cu atat mai bine,adica am un amarat de ex 700 cam sugrumat,nu cred ca scoate mai mult de 250 l/h ,aceasta agita apa in partea superioara,iar in partea de jos am 2 powerheaduri de 200l/h ,insa se observa o miscare a apei foarte usoara,tufele sunt foarte ok,nu sunt putrezite in partea de jos,alge doar ceva BBA pe reactor probabil din cauza ca sunt fosfatii mari,insa o tin la respect cu o doza de easy carbo injectata direct pe ea,schimb de apa 35-40% o data pe saptamana si cam atat .
Urmatorul setup o sa raman tot la jbl ,am renuntat la ideea ADA ,insa o sa adaug mai mult aquabasis,poate o sa dureze si mai mult.
Chiar daca tot mai multa lume se prezinta cu acvarii setate pe fertilizanti care mai de care mai speciali,gen ADA,dennerle etc,eu m-am gandit sa nu las balta setupul actual JBL si sa trec de criza lunii a 6 ,se pare ca am ajuns in a 7 si nici un semn de slabire din partea substratului,din contra chiar ,parca plantele sunt mai frumoase si colorate ca si la inceputul setup-ului .Deci dupa o perioada destul de lunga fara poze:
Luna 7:
Lanul de didiplis si proserpinaca:
image
Un SAE mirat de Eriocaulon:
image
D.Didiplis,Flame moss,L.Aromatica:
image
Altele:
image
image
image

Pozele sunt facute in graba....sesiune
daca ai Tonine si Eriocauloni esti cineva

OK .... eu zic ca trebuie momentan doar Rotala macranda sa o ai si esti privit cu alti ochi aici Lasand gluma la o parte eu ma bucur sa stiu ca detin cat mai multe persoane capabile si pasionate aceasta planta sau altele mai putin rare cu gandul ca exista un loc de aprovizionare sigur in viitor
Da,donatie de la colegul Radu.U,inca nu a dat tija,insa in cazul in care va face sa stiu la ce sa ma astept,momentan Erop are cam 5 cm inaltime si creste destul de bine in substratl jbl,cam la ce inaltime maxima ajunge?

confirm... intradevar noii puii dau de la baza ei, dar problema e ca nu prea ii vezi decat daca dezradacinezi planta, sau dupa o lunga perioada cand prinde o forma ciudata. personal din ce am observat in bazinul meu s-au inmultit mai bine undeva in zonele umbrite, acum sunt la teste in toate zonele si astept. Am avut norocul (daca pot sa ii spun asa) sa primesc o planta cu tije din care ar fi inflorit. La mine din tijele respective au dat plantute. Majoritatea spun ca dupa ce dau bulbii pt flori plantele se duc, l amine nu a fost asa, ba din contra. Nu pot sa iti urez decat succesuri si rabdare

Ok,deci am inteles,atunci sper sa nu faca floare din tija ci pui
Sunt curios daca a reusit sa inmulteasca cineva E.cinerum,momentan detin un exemplar,creste foarte bine(dupa mine nu este sensibil ca si varul sau E.setaceum) insa sunt novice in inmultirea acestui tip,adica doar informatii de pe net,as fi mai mult decat multumit daca cineva si-ar impartasii cunostiintele aici,sper sa fie cineva care a reusit.
niste starmoss, dar sa vedem cum evolueaza lucrurile

Doar o sa va amagiti cu starmoss,nu este un muschi acvatic,traieste maxim 2-3 saptamani in acvariu,doar atata ca asiaticii astia vand orice ca sa iasa banu'.
Imi place,este foarte sanatos,insa incearca sa tii nitratii un pic sub 10,iar fosfatii peste 1,o sa ai culori frumoase
Nu stiu daca isi m-ai au rostul buturugile,m-ai este un pic de asteptat la gazon,tufe m-ai bogate in spate si este un acvariu perfect.
Grija mare cu reducerea K insa ,oare de ce ce-i de la ADA au solutie K separata si o dozeaza din prima zi de la inceperea setupului? eu cred ca K este cu un pas mai sus m-ai important decat celelate macro,pentru ca fara el/sau in cantitate mica ceilalti nutrienti sunt = 0,deci ai grija ca o impaci pe asta(Nesea) si le dai peste cap pe restu'.Eu ma bucur totusi ca esti dispus sa experimentezi si nu te dai batut usor,toti avem de invatat ceva.
ma gandesc sa imi botez acvariu ErioLand ca imi plac de mor aman2 speciile care le am

Prima specie am recunoscut-o si eu cred- Erio cinerum(?) ,a2 inca nu mi-am dat seama ,ceva surpriza?
Cred ca ai catstigat la loto la cati Erio ai pe acolo ...Cipriane nu e asa rau pe cum ziceai,eu zic sa ai rabdare ca va pleca,bafta.
Ciprian nu esti singurul dezamagit de ADA,am un prieten care l-a multe recomandari din partea mea si-a tras de vreo 2 luni un setup de 300 l setat full pe ADA(power sand,malaya,step1.23...),lumina buna,co2 controllat de un ph dennerle,tot tacamul...totul facut ca la carte,ma asteptam sa bubuie plantele nu alta(acest lucru l-am vazut la nano colegului minardy de 30 l setat doar cu substrat Aquasoil Amazonia care mergea de minune chiar si fara co2 si fertilizare),ma gandeam ca nu are ce sa nu mearga...si surpriza de 2 luni de cand este setat,dupa cum ai spus si tu plantele se chinuie sa supravietuiasca nu alta,dezamagire totala...probabil in pietris gol cresteau m-ai bine si saptamanal propietarul este acuma cu gura pe mine ca de ce nu-i merg....probabil si eu eram la fel la cati bani a bagat in fertilizanti
Acum nu stiu ce sa zic,eu m-am lecuit sau cel putin sunt gandit in achiztionarea substratului ADA la care ma gandeam pentru viitorul setup,cred ca o sa raman la rudimentarul JBL care se pare ca isi merita pe deplin toti banii,intradevar si la setupul meu actual jbl folosesc ADA step 2 ca inlocuitor pentru feropol 24 insa se vad rezultate considerabile,apropo step 2 se vede la testul de fier.
Eu as zice totusi sa incepi si cu dozarea macro,chiar daca cei de la ADA nu recomanda in primele luni...si in rest rabdare si succes
,oricum erio arata super
Scuzati...rad ca n-am plante, numa alge si pesti prin acvarii.
smilie ...ar trebuii sa i-a masuri Porcu in privinta asta,minnardy e singurul care a avut curaj sa renunte la R.Macranda
Aceasi experienta o am si eu cu curentii de apa,unde sunt m-ai puternici incepe aparitia BBA.
Eu merg pe principiul,mai putin inseamna m-ai mult ,adica o miscare foarte usoara a apei in jurul plantelor,de exmplu eu am 1 filtru extern ex700 tot imbatranitt si colmatat la care i-am scos spray-bar insa nu cred ca scoate m-ai mult de 300 l/h ,asta bate un pic razant pe suprafata, insa in fiecare colt al acvariului am ascuns cate un powerhead de 200 l/h,plantele merg foarte bine,alge nu prea sunt,eu sunt fericit
Foarte tare,insa daca as fi in locul tau as m-ai aerisii un pic buturuga de atatea plante,ii fura toata frumusetea si efectul si as incerca sa acopar partea de sus a buturugii,pare prea artificiala asa drept taiata,poate niste moss sau chiar hemiantus cuba.
De curiozitate ce valori ai la ph,kh,no3,po4,fe?
As mintii daca zic ca ar creste rosu daca replantez un varf insa cam de la jumatatea acvariului plantele cresc rosii,culoare intensificandu-se odata cu inaltimea,eu cel putin sunt multumit,daca pana acuma aromatica era galbena -verde,momentan este rosie-vanata si nu doar varfurile de la suprafata ci intreaga tufa,la fel si rotala macranda,Amania,rotala walichi ,pana si tennelus tennelus face frunze rosii
Cateva noutatii la acvariu:
-am descoperit reteta plantelor rosii ,singura exceptie este Didiplisul care inca se tine verde insa sper sa-l rezolv
- acvariu a prins viata cu 25 Iriatherina werneri
Ca de obicei o filmare de amator:

Forum Index » Profile for RSV » Messages posted by RSV
Go to: