[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: dexter
Forum Index » Profile for dexter » Messages posted by dexter
http://www.petfrd.com/forum/articles.php?action=viewarticle&artid=87&page=1
ohodea wrote:Omule incalzitorul trebuie in mod normal sa fie scufundat complet in apa. Daca nu ai posibilitate (acvariul este mai putin inalt) este destul de nasol. In acest caz trebuie sa scufunzi macar sticla incalzitorului in apa ca sa nu existe diferente de temperatura pe lungimea ei(risti sa se sparga), pentru ca se creeaza diferente de densitate,volum. Daca nu introduci si partea de plastic a incalzitorului s-ar putea sa ai probleme cu termostatul care se afla in acea zona a incalzitorului.Acesta o sa se declanseze la scaderea temp aerului din camera si nicidecum la scaderea temperaturii apei din acvariu.
Tot ce am spus eu mai sus se refera la incalzitoarele vazute de mine tu poate oi avea ceva mai special.

cum sa se declanseze termostatul la temp. aerului din camera ?
Tu nu ai vazut cu e facut incalzitorul.(Poate tu ai vazut termostate mai speciale)
Termostatul este la jumatatea balonului de sticla nici decum in " capac" cu zici tu, in capac este un surub care actioneaza ca o parghie pe lamela termostatului si aproprie sau departeaza lamela termostatului.
@dotoru niste link-uri filtre home made ai ?
ma bucur ca ati deschis acest subiect.
Am si eu cateva intrebari.

1. Ce debit minim trebuie sa aiba o pompa ? (de la 1000l/H in sus ?)
2. Cam ce dimensiuni trebuie trebuie pt canistra ?
3. Cum trebuie sa intre apa in canistra , de jos in sus sa de sus in jos ?
4. Canistra trebuie asezata mai sus decat acvariul?
5. Pompa trebuie montata in canistra sau poate sa stea si in acvariu ?

http://www.dexter2111.home.ro/filtru.html
ce pompa imi trebuie pt schema asta? e mai bine ca apa sa fie scoasa pe jos la canistra ?

Adrian poti sa imi zici mai multe despre filtrul de la pozele "x1" "x12" ,ce poma ai folosit si de cat e recipientul 0.3l ?
La "x1" pompa trebuie amorsata ?
Daca se opreste curentul pompa trebuie amorsata din nou sau ramane amorsata ?
merci pt. raspuns.
Deci zici ca ideea e buna dar despre borcan poti sa zici ceva sau despre tevile de cupru, vreau sa folosesc un borcan de uz alimentar, de care avem toti prin bucatarie. Si in capac sa ii dau doua gauri pt cele doua tevi pe care le cositoresc de capac. Ideea cu e buna (chiar mai buna decat cu nisip care trebuie cernut) dar nu merge ca prin teava scurta (deasupra pietrisului) sa bag apa de la pompa iar prin cea lunga bagata in pietris sa scot apa filtrata ? Nu vrea sa fac filtru cu metoda clasica pt ca filtru vreau sa il folosesc la o broasca testoasa maricica (2,5ani 700g ~15 cm) care produce o cantitate de mizerie destul de mare.

aici este schema filtrului la care m-am gandit.
www.dexter2111.home.ro/filtru.html

Astept noi ideei si sfaturi.
vreau sa construiesc un filtru extern pe baza de nisip cum am desenat jos
intru-un borcan cu capac metalic in care sa fac doua gauri si sa lipesc doua tevi de cupru cu diam. 6mm una mica si una mare aproape de "fundul" borcanului si in cap un mic filtur ca sa nu treaca nisipul prin teava. Ce pompa sa folosesc 300-500l/h ajunge ? debitul de apa este destul de incat sa treaca prin filtru? Astept ideei,sfaturi.

apa apa filtrata
___|___|__
| | | |
| | | |
|----- --|--- |
| | |
| | |
|_nisip____|

[/img]

Forum Index » Profile for dexter » Messages posted by dexter
Go to: