Author |
Message |
Pirania
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 15/10/2005 13:22:32
![[Up]](/forum/templates/default/images/icon_up.gif)
|
Pirania
Member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/af5afd7f7c807171981d443ad4f4f648.jpg)
IP:
|
Am cumparat acum 4 zile un incalzitor Resun de 200w cu termostat. Pozitia in care este in apa e semi-orizontala, din el ramanand afara doar un cm,adica partea cu butonul pt termostat. Temperatura vad ca este mentinuta fix la 24 de grade de cand e in functiune. Problema este ca la jumatatea incalzitorului adica exact unde incepe sa fie sticla transparenta (de la jumate in jos) cam 2 cm de jur imprejur este un pic cam albicios, ca si cum ar fi un gaz, nu stiu daca e apa pt ca nu se vede ca la ceasurile in care intra apa si se face condens, cum sa zic , e un pic 'cetzos', (nu se obseva foarte tare). A mai patit cineva asa ceva? E normal? Conteaza daca e bagat in apa cu totul sau trebuie sa ramana neaparat afara partea de sus? :help2:
|
|
 |
razvan
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 15/10/2005 13:51:25
|
razvan
Membru banat
IP:
|
Pirania wrote: Conteaza daca e bagat in apa cu totul sau trebuie sa ramana neaparat afara partea de sus? :help2:
s-ar putea sa conteze.
sunt 2 variante, ori a fost asamblat intr-o admosfera "umeda" si acum face condens, ori are cauciucul fisurat, si atunci e musai sa-l folosesti cu "capul afara" din apa, existind foarte mari sanse sa traga apa, sau ... sa folosesti altul, pentru linistea sufletului tau si siguranta locatarilor acvariului.
totul depinde de gradul de risc pe care ti-l asumi.
|
|
 |
ohodea
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 15/10/2005 13:55:35
|
ohodea
Junior member
IP:
|
Omule incalzitorul trebuie in mod normal sa fie scufundat complet in apa. Daca nu ai posibilitate (acvariul este mai putin inalt) este destul de nasol. In acest caz trebuie sa scufunzi macar sticla incalzitorului in apa ca sa nu existe diferente de temperatura pe lungimea ei(risti sa se sparga), pentru ca se creeaza diferente de densitate,volum. Daca nu introduci si partea de plastic a incalzitorului s-ar putea sa ai probleme cu termostatul care se afla in acea zona a incalzitorului.Acesta o sa se declanseze la scaderea temp aerului din camera si nicidecum la scaderea temperaturii apei din acvariu.
Tot ce am spus eu mai sus se refera la incalzitoarele vazute de mine tu poate oi avea ceva mai special.
|
|
 |
ohodea
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 15/10/2005 14:03:38
|
ohodea
Junior member
IP:
|
Ca si Razvan yo zic schimbal sa nu ai vreo belea cu el. Daca intra apa in el e de rau o sa electrocutezi pestii. Exista si varianta frumoasa in care aerul din interior este doar umed situatie in care poti sa-l folosesti linistit.
Da nu prea ai cum sa-ti dai seama. De fapt incearca sa-l folosesti intr-un acvariu ( in care nu ai pesti si plante),(Scufunda-l de tot!!!) vreo doua zile si vezi daca se icetoseaza mai mult .
|
|
 |
g.g
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 15/10/2005 14:09:44
|
g.g
Ultrahigh member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/50610a563fd5d50c745f2.jpg)
IP:
|
Tipic pt Resun.
|
Just for fun!
www.REEF.ro |
|
 |
Horea
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 15/10/2005 14:32:54
|
Horea
Member
IP:
|
ori a fost asamblat intr-o admosfera "umeda" si acum face condens...
Fara intentii negative  . Condensarea vaporilor de apa dintr-un gaz ( aici aerul din interiorul incalzitorului) are loc doar daca temperatura scade sub cea corespunzatoare saturatiei cu vapori de apa. Adica daca incalzitorul nu a fost 'aburit' de la inceput, cumparat, la rece, ramane doar ultima alternativa : nu e etans.
Si eu cred ca ar trebui un altul...
|
|
 |
Pirania
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 15/10/2005 14:36:32
|
Pirania
Member
IP:
|
Cred ca pt inceput o sa-l scufund cu totul intr-o galeata vreo 2 zile ca sa vad cum se comporta, cu toate ca in acvariu l-am tinut bagat exact cum scria si pe instructiuni, dar daca e normal sa stea scufundat voi face probe ca sa stiu daca ma duc cu el inapoi ca doar am garantie si sper sa il pot schimba.
|
|
 |
dexter
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 15/10/2005 15:37:41
|
dexter
Junior member
IP:
|
ohodea wrote:Omule incalzitorul trebuie in mod normal sa fie scufundat complet in apa. Daca nu ai posibilitate (acvariul este mai putin inalt) este destul de nasol. In acest caz trebuie sa scufunzi macar sticla incalzitorului in apa ca sa nu existe diferente de temperatura pe lungimea ei(risti sa se sparga), pentru ca se creeaza diferente de densitate,volum. Daca nu introduci si partea de plastic a incalzitorului s-ar putea sa ai probleme cu termostatul care se afla in acea zona a incalzitorului.Acesta o sa se declanseze la scaderea temp aerului din camera si nicidecum la scaderea temperaturii apei din acvariu.
Tot ce am spus eu mai sus se refera la incalzitoarele vazute de mine tu poate oi avea ceva mai special.
cum sa se declanseze termostatul la temp. aerului din camera ?
Tu nu ai vazut cu e facut incalzitorul.(Poate tu ai vazut termostate mai speciale)
Termostatul este la jumatatea balonului de sticla nici decum in " capac" cu zici tu, in capac este un surub care actioneaza ca o parghie pe lamela termostatului si aproprie sau departeaza lamela termostatului.
|
|
 |
MihaiCalin
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 15/10/2005 16:11:39
|
MihaiCalin
Membru de baza
IP:
|
eu zic sa-l bagi complet in acvariu si dupa ceva timp sa bagi mana...daca te elctrocutezi inseamna ca-i defect  ..si-l schimbi.
daca zici ca l-ai cumparat de curand TEORETIC ar trebui sa aiba garantie macar 6 luni...cel putin cele cumparate de mine asa aveau. am patit si eu la unul sa mi se abureasca in interior...intr-adevar aerul din interior e umed (are vapori) si la contact cu sticla mai rece a incalzitoului are loc condensul. cu timpul se oxideaza circuitul si nu mai functioneaza corespunzator. intreaba la magazinul de unde l-ai cumparat daca nu ti-l schimba...da fapt impune-te
|
|
 |
Pirania
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 15/10/2005 16:46:27
|
Pirania
Member
IP:
|
Da, l-am scos din acvariu si m-am uitat atent cu o lupa la 'gazul' ala si se pare ca e.. condens, acum l-am bagat cu totul in galeata cu apa statuta si vad ca nu ia apa, dar oricum maine ma duc sa-l schimb ca nu am chef sa ma trezesc cu pestii facuti ciorba.
|
|
 |
razvan
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 15/10/2005 19:49:37
|
razvan
Membru banat
IP:
|
hai sa-ti "povestesc " un experiment (?????)
lasa incalzitorul sa se raceasca "bine"(acum e simplu, ca e frig afara)
baga incalzitorul intr-o galeata (preferabil de plastic)
lasa-l citeva secunde, dupa care baga-l in priza.
daca e garnitura de cauciuc fisurata sau are un por, pe acolo o sa inceapa sa iasa aerul - care se dilata datorita incalzirii ( fizica, mama ei ;) )
daca iese aer (bule mici) scoate-l imediat din apa (mai intai scoate-l din priza) tine minte unde e porul si incearca sa-l astupi cu "o leaca" de silicon, uneori merge...
nu-l lasa sa se raceasca sub apa, deoarece exista posibilitatea ca, racindu-se aerul din incinta, sa creeze presiune negativa si sa traga apa ...
a! si inca o chestie, nu te supara daca te-am luat ca la clasa I-a ;)
unii se supara .
|
|
 |
viviparu'
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 16/10/2005 19:40:46
|
viviparu'
Senior member
IP:
|
Mie mi s-a intamplat la fel. Am luat un Resun si pe la jumatatea tubului a aparut condens. La mine nu s-a intamplat nimic, incalzitorul merge bine merci de vreun an jumate. Dar daca vrei du-l inapoi. O sa dureze ceva timp pana ti-l schimba pentru ca-l trimit la Ploiesti, etc, dar se rezolva
|
Oare unde vom gasi atatea intrebari pentru cate solutii avem? |
|
 |
mihai20005
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 16/10/2005 20:18:14
|
mihai20005
Member
IP:
|
In legatura cu incalzitorul tau, am si eu la fel dar de putere mai mica, si mie mi s-a aburit o singura data, dar in cateva zeci de minute (~10 min) i-a trecut si merge bine mersi de vreo saptamana non-stop. Dar cum vrei acuma, il poti schimba dar cum ti s-a mai spus si pe forum de schimbat ti-l schimba dar dureaza cam 10-15 zile si ce faci in timpul asta ?
|
|
 |
|