[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Capo
Forum Index » Profile for Capo » Messages posted by Capo
Message
In privinta materialului filtrant cred ca ar trebui sa schimb filtrul pentru ca in interior are niste casete din plastic, puse una peste alta, 4 la numar. M am uitat la ele si sunt sigilate, nu se pot desface deci nu am cum sa bag altceva acolo.

O sa mai studiez problema, poate reusesc ceva.
Multumesc pentru raspunsuri

Pestii de care vorbeam sunt acestia https://www.nevertebrate.ro/cichlida-papagal-1996

As baga si un sanitar, sa mai curete fundul acvariului. As vrea sa incerc sa stabilizez acvariu cu cat mai putina intruziune din partea mea. Nu de lene sau altceva, dar imi place sa las natura sa si urmeze cursul.

Nu as putea sa zic ca sunt "fiert" dupa o specie anume, imi plac animalele in general. Am 2 pisici, 2 perusi si am zis ca ar completa bine fauna casei 2 pesti

Filtrul este acesta https://www.hornbach.ro/shop/Incalzitor-Mini-Biobox-2-75-W/5580842/produs.html

Din ce am vazut, ar avea ceva vata, un burete destul de fin, carbune activ si argila.

Daca totul decurge bine, o sa trec la un acvariu mai mare, dar asta dupa ce voi experimenta destul de bine cu cel pe care il am acum.
Multumesc frumos pentru raspunsuri. Legat de lumina, nu cred ca merge nici cele 6h pe zi. O pornesc doar seara cateva ore, in jur de 2-3. La pesti inca nu m am gandit, dar as baga doar 2 pesti mai maricei in detrimentul celor mai multi dar mai mici. Am vazut o specie, cioc de papagal parca se numeste, dar ma gandesc ca e prea mic acvariu pentru 2 pesti de dimensiunile acelea.

In alta ordine de idei, vad ca acel mucus (bacterii am inteles ca sunt) s a format preponderent pe lemnul acela fara a se atinge de pietre. Exista vreo explicatie sau pur si simplu acolo a nimerit?
Salutare.

Sunt incepator in ale acvaristicii si as avea nevoie de niste sfaturi. Am primit cadou un acvariu Aquatlantis 60L led si am zis sa-l pun in functiune daca tot avem zilele acestea de stat prin casa. Am cumparat de la Hornbach substrat (nu mai stiu ce model, e maroniu) peste care am pus pietris negru, cam 2 cm de substrat si 3 - 6 cm de pietris (6 cm am pus in zona in care am asezat pietrele si lemnul). Am pus si niste plante pe care le-am asezat cum mi-a placut estetic (citisem anterior ca cele mari stau in spatele acvariului si cele mici in fata.) Am montat filtrul si am pus apa de la robinet. Am citit destul de mult despre ciclare si cum nu ma grabesc sa am pesti in acvariu, am pornit acvariu fara ei. Intrebarile mele sunt urmatoarele:

- filtrul este suficient pentru dimensiunea acvariului? (este un filtru care a venit in pachet cu acvariul - Mini Biobox 2).
- filtrul are in partea de sus o teava de refulare a apei. Citisem ca este suficient daca face valuri la suprafata pentru oxigenarea apei. Mai este necesara montarea unei pietre de aer?

si o ultima intrebare, avand in vedere cum se prezinta acvariu dupa 5 zile, sunt pe drumul cel bun?

 
Forum Index » Profile for Capo » Messages posted by Capo
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com