Antecume wrote:Daca am inteles eu bine se intampla asa:
- o priza programabila + electrovalva va lasa la ora x sa curga apa din acvariu, prin cadere libera (la canalizare?);
- un senzor de nivel opreste curgerea apei cand se atinge nivelul minim;
- o alta priza programabila + electrovalva va lasa la ora x+2 sa curga apa de la robinet direct in acvariu;
- un alt senzor de nivel opreste apa cand se atinge nivelul maxim.
Ai inteles principiul de functionare
- nu este prin cadere libera este printr-un Teu de 16*6*16 pus pe iesirea din filtru - si merge la canalizare
- daca senzorul nu decuipleaza - priza va decupla automat
- aproximativ - doar ca apa vine direct dintr-un filtru de osmoza - deci nu va avea un debit foarte mare
- la fel priza daca nu decupleaza senzorul
La arduino m-am gandit si eu - dar n u ma pricep - eu ma pricem la automatizari de cand am terminat scola
daca senzorul se strica ai priza care va intrerupe curentul
daca valva se strica - aici ai nevoie de asigurare
la evacuare - teava pe care merge apa din acvariu in filtru si implicit la canalizare - este la 10 cm sub nivelul maxim al apei - in cel mai rau caz crapa rotorul in filtru (se poate face protectie si la filtru in cazul in care nu mai este "flow" sa opreasca alimentarea filtrului) - deci nu o sa scada apa cu mai mult de 10 cm din acvariu
la alimentare - daca crapa electrovalva - se poate pune un senzor de nivel un pic mai sus decat cel maxim care sa opreasca alimentarea cu curent a filtrului de osmoza care implicit opreste si apa
in momentul de fata - de la nivelul maxim al apei - filtrul trebuie sa mearga cam 2 ore pana cand apa sa iasa afara din acvariu