[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Deliabiba
Forum Index » Profile for Deliabiba » Messages posted by Deliabiba
pooi in cazul ala ai putea fooolosi un filtru de 5microni pentru filtrare si unul cu bloc de carbune de 5 microni

aia ar trebui sa iti reduca din soolizi dioolvati in apa si sa scoata clorul din apa - care este tot solid dizoolvat

avand in vedere ca ai 180ppm (TDS) la apa de la robinet este absolut noormal sa nu scada foarte mult

ex: la 100 litri cu 300ppm daca schimbi 50 de litri cu apa care are 180ppm la final o sa ai 240 ppm
eu am un TetraTec Ex800 + Eheim EcoPro300 - si eu am particule in suspensie in apa - si nu reusesc sa scap de ele

ai incercat sa pui un prefiltru la SunSun? ceva de genu:
https://www.amazon.co.uk/SUNSUN-HW-602-Aquarium-Outside-Pre-Filter/dp/B01EY3LJSA

ce dimensiuni au acvariul tau

al meu este Juwel Vision 180 - as vrea sa il schimb cu un Juwel Rio 240 sau 350 - dar momentan nu vrea nevasta... poate daca ii iau alta masina
2 - scalari
2 - ancistusi maturi + 4 pui (2 de 2 luni + 2 de o luna) care au scapat de scalari
2 - sanitri
4 - guppy care inca suppravietuesc
5 - phantom tetra
6 - arlequin rasbora
4 - diamond tetra (cred nu sunt sigur)
2 - cardinal tetra (o sa fie mai multi in lc de guppy)
2 - otocistus
4 - SAE
5 - melci zebra

destul de aglomerat pentru acvariu 180l - dar de aceea flosesc 2 filtre externe - care pt moment vad ca fac treaba

ca si analize

nh3/nh4 - 0
no3 - 15
no2 - 0
gh - 11
kh - 7
ph - 6,8 - 7
cl - 0
co2 - 25-35

vreau acuma sa imi cumpar un set de teste JBL Proscape

moentan folosesc teste lichide API si JBL Proscan
Salut - eu am un TDS in acvariu de 400
folosesc apa de osmoza in proportie de 1-1 cu apa de la robinet. apa de la robinet are 170-180 tds - amestecul ajunge la 80-90 tds
dupa ce adaug Fluval pt neutralizare metale grele si xxx + stabilizator ph care urca si kh-ul ajunge cam la 120-140

TDS - nu masoara dooar duritatea din apa - masoara Toatalitatea Solizilor Dizolvati in apa - aici intra inclusiv:
pipi + caca de peste, melci si alte viietati, manncarea care se descompune, fertilizanti si cm tot ce bagi tu in apa mai putin co2 care este gaz
cei 2 guppy sunt clar masculi - singura variannta este ca xipho sa fie femela si sa fie facut pui... neoni cam greu dar este posibil
din ce vad ai un Eheim clasic - dupa ce l-ai montat tot l-ai umplut cu apa inainte sa ii dai drumul?
trebue sa il aerisesti sa nu mai ai aer in el
sistemul de osmoza este compus din:
1 - Filtru polipropilena 5 microni
2 - carbon masiv extrudat, 5 microni
3 - arbune alimentar presat, 1micron
4 - membrana de osmoza 50GPD
5 - carbune alimentar presat
6 - Filtru realizat din straturi multiple de minerale

cam asta are filtru - normal este pt apa de baut .... dar daca tot il am ...

ca si mici modificari la el o sa fie: - o a 2-a membrana de osmoza cu intrare in serie si iesire in paralelcuplate la un "T" care este cuplat la un alt "T" une o iesire o sa mearga in filtrul 5 + 6 pt apa de baut si o iesire i sa intre intr-un cartus cu rasina care o sa o folosesc pt acvariu

cam asta este planul - fltrul am sa-l montez dupa revelion -

o sa fie o foarte mare surpriza de craciunn (este sub brad impachetat) - asta daca nu ma omoara nevasta intre craciun si revelion
Bani nu sunt o problem?... înca

Deci ma ajuta cineva?
Acuma si eu ca ala nebun... daca tot am filtru macar sa il folosesc - dupa ce am dat bani pe el sa ii zic la nevasta ca defapt nu am nevoe de el... se termina cu o crima...
si parca imi place mai mult cand stiu ca apa o sa fie tot timpul la aceasi parametri (dupa cum am spus ca omul nebun)
si asta este cam ca si aia (nu este prea buna analogia, da...) - daca tu ai un mercedes dece ai vrea sa-l folosesti? cand romani folosesc de generati dacia si au nevoe de mercedes doar cand vor sa se inperechieze

cu scuzele de rigooare
Salutare. Pentru inceput eu sunt Sergiu sau Biba cum imi spun prieteni.
Am si eu cateva dileme dar inainte de asta sa va preznt acvariu:
Acvariu - Juwel Vision 180 (fara filtru intern)
Filtrare - Tetra EX800 (materiale filtrante ooriginale)
- Eheim EccoPro 300 (materiale fltrante originale)
Incalzitor Fluval digital 200w
Lumia - Juwel HeliaLux 920 (LED 35W)+ Controler HeliaLux Day + Night
Aditie CO2 - butelie sub presiune de 3.15kg + Regultor presiune cu 2 stagii + atomizor Bazooka 60mm
substrat + nisip - JBL Monado si JBL Sansibar Dark

Pesti- o gramada AKA
2 scalari
2 ancistusi + 2 pui 1.5cm pppt moment
2 sanitari
2 otoocistus
4 SAE
4 Neon tetra (cred sunt un pic cam mari)
4 gold tetra
4 phantoom tetra
6 Harlequin Rasbora
5 zebra melci

Vreo 7 feluri de plannte - nu le mai stiu nummele

era sa uit - vesnici Guppy care se incapataneaza sa nu moara 4 buc

Parametri apa
de la robinet -
kH - 8
gH - 14
PH - 8
No2 - No3 - NH3/4 - 0

in acvariu
NO3 - 18
NO2 - 0
GH - 14
KH - 8
PH - 6.8 - mai coboara pana la 6.6
CL - 0
CO2 - 35
test realizat cu JBL proscan - cu solutie a cam aceleasi rezultate mai putin la No3 - unde nu imi dau seama daca ii 10 sau 20

Acum dilemele:
Vreau sa folosesc apa filtrata prin osmoza inversa (sper ca nu este o problema)
am inteles ca trebue sa remineralizez apa.
trebue sa folosesc si un buffer ? - am cumparat "Waterlife pH to 6.5" - daca folosesc asta + aditia de co2 - nu o sa scada pH-ul ? si mai mult
conform tabelului de pH/kH/Co2 - la ph-ul si kh-ul meu co2 este peste limita - dar drop checker-ul este asa un verde normal nici macar catre verde lime

sfaturi sau alte experiente sunt bine-venite

Forum Index » Profile for Deliabiba » Messages posted by Deliabiba
Go to: