[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: vraduc
Forum Index » Profile for vraduc » Messages posted by vraduc
Salutare ! Nu am mai postat de mult timp. Ca si noutati am schimbat acvariul. Din multe motive m-am oprit la un bazin 100 cm x 45 cm x 50 cm h , sticla de 10 mm + capac cu leduri. Filtrarea este interna:
- biologica asigurata de biopower 240 umplut cu substrat pro si cu micromec
- mecanica powerball 180 + kit upgrade , acum are 4 compartimente pline cu bureti.

Stiu ca nu e acvariul ideal pentru oscari dar sper sa le asigur un trai decent. In curand vreau sa raman doar cu doi.

Am incercat sa il amenajez cat de cat in stil amazonian. Este mai intunecat decat pare in filmare.

La pompa de aer nu am renuntat, din proprie experienta am vazut ca te scapa de biofilm. Stiu ca nu arata prea estetic cu furtunele alea dar o sa gasesc o modalitate sa le ascund.

In rest, pestii sunt sanatosi, cate un solz lipsa dar nici nu stau cuminti. Cat am fost plecat in concediu o saptamana, au facut dezastru in vechiul acvariu. Au dat termometrul pe jos, au strans tot nisipul gramada in mijloc... etc.

Prima filmare este cu acvariul vechi pe pas de inchidere si a doua cu actualul.

Donez Oscar Tiger Fish ( este cel inchis la culoare cu desen portocaliu aprins ), are aproximativ 10-12 cm si este sanatos.

Pestele este al unui coleg de munca care un acvariu relativ mic, acum are doi oscari si au inceput sa se bata intre ei, mai exact unul sa ia bataie. Acesta este motivil pentru care vrea sa doneze unul dintre ei.

Pestele se poate ridica din Ploiesti.

Chiar asa importanta este testarea apei? Eu de cand am acvariul nu am facut niciodata test si nu am avut vreo problema, exceptie perioada grisului. Pestii sunt sanatosi si nu au vreo problema, poate am fost eu norocos.
Momentant la dimensiunea asta sunt limitat din mai multe motive: spatiu, buget... . Daca o sa vad ca nu ma descurc cu spatiul pentru 2 oscari o sa gasesc sa ii dau cuiva care poate sa le ofere conditii mai bune si ma orientez catre alta specie de pesti.

Pestii cresc in continuare si nu au mai avut probleme, doar atunci grisul. Pana una alta am gasit o oferta buna la cineva pentru un eheim biopower 240 si l-am cumparat. Am substrat pro suficient pentru un compartiment. Mai raman doua compartimente libere. Sa cumpar siporax sau recomandati altceva ? Conteaza ordinea in care le asez?
La hornbach au o gama diversificata, eu de acolo le-am cumparat.
Si eu as vrea sa le dau la ai mei, dar nu am avut timp sa ma duc la vanatoare de rame... si din magazine cu momeli de pescuit nu vreau sa ma risc. Ieri le-am dat prima data larve rosii de tantari, au mancat ca spartii. Intr-adevar sunt cacaciosi rau oscarii, dar e normal, mananca mult. Acum in meniu am tetra mini granule si tetra sticks pentru ciclide, inima de vita congelata si larve rosii congelate. O sa mai ma documentez sa vad cu ce pot sa le mai diversific.
Stai linistit ca de rezistat , rezista pestii. Stiu pe cineva care tine 2 oscari din decembrie pana in prezent intr-un acvariu de 30 de l si nu au fost bolnavi. Schimbul de apa s-a facut mereu cu apa direct de la robinet, substratul mai deloc aspirat...deci pestii ca specie sunt rezistenti. Asta NU inseamna ca recomand asa ceva, i-am spus ca isi cam bate joc de ei in stilul asta. Si eu am facut greseala ca nu mi-am luat de la inceput acvariu mai mare, dar mi-au placut prea mult oscarii si am ajuns sa am 4 intr-un acvariu de 63 l brut...asta nu pentru mult timp.
Fara sa stau pe ganduri l-as fi facut mai mare, dar spatiul nu permite. Nu mi-ati spus nimic de oferta pentru acvariu, cum vi se pare?
Problema principala e la latime, mai mult de 45 e imposibil, acvariul o sa isi aiba locul undeva dupa usa de la intrare cum se deschide si spatiul acesta e undeva la 50 de cm maxim. Acolo am cosiderat ca este locul cel mai bun pentru el, lumina nu bate direct, copilul mic nu streseaza pestii toata ziua. Legat se sump am vazut eu pe forum ceva discutii, insa nu am inteles exact cum functioneaza.
M-am cam hotarat asupra dimensiunilor noului acvariu. O sa il fac de 120 cm L x 40 cm l x 50 cm H , cam atat imi permite spatiul si bugetul, daca il fac mai mare nu e diferenta foarte mare la bani, dar o sa intervina costuri in plus pentru filtrare. Din cei 4 pesti o sa opresc doar 2, credeti ca o sa fie suficient acvariul pentru ei? Ca si pret la dimensiunile mentionate, am primit oferta pentru bazin din sticla de 10 mm cu fund dublu si intarituri in partea superioara la 460 lei + 190 lei capacul? Ce parere aveti ? E ok?

* As putea sa il fac mai lung dar asta inseamna sa elimin oglinda din hol si a mea sotie nu e prea incantata de treaba asta

Am testat acum sera gravel cleaner, este ok dar parca ceva nu functioneaza chiar cum trebuie. Suctiunea are intreruperi, parca pompa ar baga aerul in trepte in aspirator... cu toate ca la pietrele de aer cand o folosesc nu se observa. Sa fie cauza furtunul prea lung cu care a venit sera gravel cl ?
Nu am plante absolut deloc in acvariu. Sper totusi sa faca fata sera gravel cleaner. O sa va urmez sfaturile.
Mi-am comandat gravel cleaner pentru ca am vazut ca pot aspira substratul fara sa scot apa, apa se intoarce tot in bazin. Fac destul mizeria si as vrea sa aspir macar la 2 zile substratul, apa o schimb normal la 6-7 zile, exceptie sunt schimburile mai dese cand pestii sunt bolnaviori.

Astazi imi soseste aspiratorul, o sa vad ce si cum.

Lumina este alba dar autocolantul de pe spate o reflecta albastra, la urmatorul acvariu o sa pun autocolant negreu.
Da, mare dreptate ai avut. Multumesc pentru sfat !
Am schimbat pietrisul cu nisip, incredibil de cat de multa mizerie era pe fund. Acum cu nisip imi dau seama de doua chestii:
1. pestii chiar sunt cacaciosi rau ( nu imi dadeam seama inainte pentru ca mizeria intra in pietris )
2. furtunul pentru scos apa care era folosit si la aspirat substratul nu e bun de nimic

Mizeria care se vede in poza este facuta in 48 de ore si nu e toata, o parte mai este si dupa bolovan

Mi-am comandat sera gravel cleaner, sper sa faca treaba.

Am scazut treptat si temperatura + salinitatea. Acum par ca sunt perfect sanatosi, chiar si aripioarele usor despicate la doi dintre ei s-au refacut in totalitate.

image
image

Salut. Pana sa pice forumul te intrebam ce capacitate are acvariul in care sunt pestii tai acum. Suntem oarecum cam in aceeasi situatie. Si eu am 4 oscari ii tin acum intr-un acvariu de 63 de l, urmeaza sa le schimb bazinul peste vreo luna. Momentan nu au avut loc lupte intre ei, dar nu cred ca e timpul trecut. Sper sa nu mai ai probleme de genul si sa creasca toti mari si frumosi.
Asa arata la inceput, in timpul ciclarii. Nici un peste nu s-a ''bucurat'' de acest decor fascinant Nu mai arata de mult timp asa. Asta sper si eu sa trec cat mai repede la bazinul mare.
Asa cum am zis in weekend o sa schimb pietrisul cu nisip fin. Cand am cumaparat acvariul am luat si doua radacini si alte chestii oribile cum ar fi plantele arficiale, intre timp mi-am dat seama ca nu au ce cauta. Inca mai am multe de invatat. De abia astept sa schimb bazinul, mi-a intrat microbul in sange si oscarii ma fascineaza zi de zi... si asta e doar inceputul. Credeti ca ar fi mai ok sa scot piatra din mijloc ( se vede in ultimul film urcat in topic ) si sa pun radacinile de lemn ? Sau sa nu mai pun nimic, doar nisip ?

Atasez o poza in care se vad radacinile de care vorbesc. Sa nu dati cu pietre, stiu ca bazinul arata
image
Si ai mei mananca de pe jos, fac curatenie totala, nu lasa pic de mancare. Eu le dau tetra sticks si tetra mini granule pentru ciclide. Sticksurile nu au timp sa se scufunde dar granulele da. Foarte frumosi pestii, sa creasca sanatosi !
Am inteles, multumesc. In weekend o sa cumpar 4-5 kg de nisip fin alb si o sa fac schimbarea. Nisipul trebuie spalat cu apa fiarta sau e suficient in mai mult ape cu apa direct de la robinet?

Forum Index » Profile for vraduc » Messages posted by vraduc
Go to: