[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: vraduc
Forum Index » Profile for vraduc » Messages posted by vraduc
Nimeni dornic sa se pricopseasca cu Oscari Ii dau gratis doar sa ii ia cineva care le poate asigura conditii optime.
Cu ocazia sentimentului de schimbare, vreau sa populez acvariul ori cu 2 testoase sau cu ciclide africane, inca nu sunt decis. Asta implica sa scap de Oscari. Chiar daca la inceput nu prea am primit incurajari bune tinand cont ca acvariul are doar 200 l si filtre interne, pestii au crescut mari si perfect sanatosi. Ii am din aprilie 2017, pe atunci aveau vreo 4 cm. Acum au cam 26 .

Cum nu m-am indurat sa ii dau la oricine, apelez la voi. Poate ii gazduieste cineva cu un bazin macar cel putin ca al meu. Am mai primit mesaje ..de gen .. ''e ok sa ii tin in 60 l ? ''. Clar am zis pas.

Pretul simbolic cat sa imi cumpar alte vietuitoare. Bonus un borcan aproape plin de tetra chiclid sticks xl.

Mentionez ca se ridica din Ploiesti si se dau doar impreuna.

Nr. telefon : 0748 055 715

Un video actual cu pestii:

Am 2 pesti Oscar perfect sanatosi. Sunt crescuti de mine de cand aveau 4 cm. Acum au aproximativ 1 an jumate si 26 cm.

Pestii se ridica personal de catre cumparator din Ploiesti. Nu asigur transport.

Ii vand deoarece vreau sa imi iau testoase.

Se vand doar impreuna, pret : 150 lei

Pentru poze si alte detalii :Whatsapp 0748055715
Acvariul se prezinta in stare impecabila, fara crapaturi, zgarieturi si depuneri de calcar. A fost facut pe comanda acum 1 an din sticla de 10 mm + intarituri longitudinale.

Dimensiuni :

L : 100 cm
l : 45 cm
H: 50 cm

Capacul are 2 benzi cu leduri pentru iluminare.
Este cu doua capace detasabile pentru a putea hrani pestii si a face curat.

Filtrare:

Eheim BioPower 240
Eheim AquaBall 180 cu extensie la 240
Fiecare filtru are 4 compartimente detasabile, unele cu bureti, altele cu material filtrant Micromec.

Pompa aer Zero Noise cu doua iesiri.

Se mai ofera cutiile de la filtre cu bureti de schimb si material filtrant de rezerva + pompa de scos apa + furtun de umplere si minciog.

Radacinile nu le mai am, doar pietrele. Am pus poza ca sugestie de amenajare.

Pestii sunt perfect sanatosi. Sunt crescuti de mine de cand aveau 4 cm, acum au 26 cm.

Motivul vanzarii este ca nu mai am timpul necesar ca sa ma pot ocupa de el.

PRET : 1100 RON usor negociabil.

Cumparatorul vine si il ridica personal.

image
image
image
image
image
image
image
image
Nu e nici lumina buna, am doua benzi , dar cateva din leduri deja nu mai fac treaba. Si nici telefonul nu ma ajuta 100 % la poze. Ei sunt chiar foarte aprinsi la culoare in realitate.
Am fost tentat si eu sa cumpar Hikari dar m-am gandit ca daca nu o sa manance ... pana la urma cand termin tetra chiclidul, o sa comand hikari. I-am mai tinunt cate o zi si la post negru. Acum ca vine caldura o sa caut rame ca sa ii rasfat putin.

image
Se face aproape un an de cand am oscarii, cand i-am luat cred ca avea cam 3 luni ..deci au 1 an si ceva. Nu se bat, nu am probleme, dar nici nu stiu daca sunt o pereche. Au 25 cm si chiar daca sunt oscari sunt cam pretentiosi la mancare, s-au plictisit de creveti si inima..abia mai mananca. Nu am gasit o perioada tetra chiclid in oras si pana le-am comandat pe net nu au vrut sa manance alte sticks-uri.

PS: De vreo luna le-am scos lemnele ca sa imi fie mai usor la curatenia saptamana. Nu par sa fie deranjati de treaba asta.

Eu sare la acvariu am folosit doar cand au avut pestii probleme de sanatate, mai exact au avut asa numitul ''gris'' . Am scapat cu sare ( acelasi raport o lingura la 10 l + temperatura mai mare ) , fara alte chimicale bagate in apa. Din cate stiu, daca nu au probleme pestii nu ai de ce sa pui sare. Profesionistii de pe forum pot sa iti spuna mai exact cum sta treaba.
Poate pana la urma se inteleg si nu o sa am probleme... Doamne ajuta !
Super poze, superbi pesti !
Maestre..sper sa nu o iau pe urmele tale cu oscarii si sa nu fie nevoie sa ii trimit la parada gay. Pana una alta mai atasez un filmulet, inca nu am reusit sa scap de filtrarea interna... dar in curand trebuie sa fac trecerea la filtru extern. In rest mananca inima de porc si creveti ca spartii.

Am zis eu ceva gresit ?? sau doar glumiti in continuare pe seama lui koala ?
De cand am pestii , mai exact din aprilie..aveau vreo 4 cm cand i-am luat si acum au vreo 20-21 cm, e prima ora in seara asta cand vad un mic duel intre ei. Se apropie in viteza bot in bot . Credeti ca pot sa imi iau adio de la linistea din acvariu? Sa fie 2 masculi ?!
https://www.nevertebrate.ro/herotilapia-multispinosa-6395
Eu in afara de hrana uscata le dau creveti si inima de porc. Cu siguranta o sa le placa si la ai tai crevetii...ca na lor le place orice.

Dupa ce le-am cumparat creveti congelati si am vazut ca fomistii mananca de rup, am zis sa le cumpar si inima de vita azi. Aia speciala pt pesti la cubulete congelate deja mi se pare ca nu mai prezinta interes pentru ei, e tocata mult prea marunt. Cum marele carrefour nu avea inima de vita, am cumparat o inima de porc. Am ales-o de sange + piele, artere si alte minunatii si am tocat-o marunt in cubulete cu latura de vreo 6-7 mm. Am dat celor doi fomisti vreo 6-8 cubulete si am zis ca le-am facut de petrecanie. Au bagat in ei ca haplea pana li s-au blocat cubulete in gura si se vedeau cum respira foarte greu. Intre timp am plecat de acasa vreo ora si vad ca acum sunt ok. Ma panicasem putin, dar ma gandesc ca daca voiau puteau sa scuipe o parte din mancare, dar ce sa te faci cu haplea.

Intrebarile mele sunt urmatoarele :

1. E ok si inima de porc pentru ei ?

2. Credeti ca ar fi mai bine sa o tai fasii inguste decat cubulete ?
Inteleg glumele voastre..am citit topicul lui koala la momentul respectiv. Se mai intampla si dastea, eu sper sa fiu mai norocos si sa nu am doi gay. Pana acum vad ca sunt linistiti amandoi pestii, nu vad conflicte intre ei.
Astazi dupa ce am stresat pestii vreo 20-30 de min am reusit sa prind doi dintre ei si sa ii dau unui coleg de munca. Sper ca am ramas cu un mascul si o femela ca sa nu intampin batalii prea mari in acvariu. Am facut o scurta filmare, scuzati claritatea slaba. Pe acestia ii mai am acum.

Am inteles parerile voastre de la inceput dar din pacate atat pot acum. O sa iau in calcul un upgrade la filtrare in viitor. Pestii se simt foarte bine si sunt vioi. Momentan ii hranesc cu norwin mini granule, tetra chiclid sticks, larve rosii de tantari congelate si inima de vita congelata. Am impresia ca inima de vita cea cubulete speciala pentru peste pesti a ajuns sa fie tocata prea marunt pentru ei. Credeti ca ar fi ok sa cumpar eu inima de vita din supermarket si sa o maruntesc si dupa congelez ? Sau cu ce sa mai diversific hrana?

Termometrul nu e o problema, o sa il schimb. Momentan asta e echiparea la care pot sa ma opresc. Probabil in cateva luni o sa ma orientez la un filtru extern, am mai vazut un topic in sectiunea asta unde sunt prezentati 2 oscari care evolueaza fara probeleme intr-un acvariu de 220 l brut. Nu este un acvariu ideal dar cred ca este un minim pentru ei care nu le creeaza mare disconfort.

Forum Index » Profile for vraduc » Messages posted by vraduc
Go to: