Salutare,
Dupa o absenta de 6 luni as dori sa incep un nou proiect si pentru asta va rog sa ma ajutati cu cateva sfaturi.
Mai intai incep prin a spune ca imi doresc ca un acvariu sa existe neoni si killi non anuali
Spatiul camerei imi permite un acvariu intre 80 litri si 120 litri (ma gandeam la urmatoarele dimensiuni: 80x35x35/40 )
Ca filtrare am de ales intre un filtru extern sau sump.
Doresc sa fie bine plantat ( vor fi si plante de dificultate medie, nu doar easy)
Ansamblul stand + acvariu nu doresc sa depaseasca inaltimea de 1m
As vrea sa va cer sfatul in legatura cu:
1. Standul este ok Diversa Budget ?
https://www.nevertebrate.ro/stand-acvariu-diversa-budget-80x35x60-cm-negru-19453 sau home made?
2. Acavariu: Recomandati sa il fac pe comanda avand in vedere dimensiunile dorite sau sa ma axez pe unul de firma cu dimensiuni standard? Recomandati un open top sau capac ? ( din cate stiu eu killi mai au tendinta sa sara)
3. Filtrare : As prefera varianta mai siletioasa. Ca sump ma gandeam la un acvariu de 20 litri
4. Pesti:Ce killi imi recomandati pentru un incepator ? Este ok combinatia aleasa? Vedeti imaginea atasata.
Dupa stabilirea celor de mai sus intram in detaliu si cu alegerea substratului, iluminare, fertilizare si a altor echipamente , plante samd.