[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Nex
Forum Index » Profile for Nex » Messages posted by Nex
Daca tot esti langa Hornbach, vezi ca au unul de 54l pana in 100 lei.

Filtru iti recomand un Eheim 2211 sau chiar 2213 (la un acvariu de 50-70)

Substrat: poti obta pentru un substrat fertil peste care sa asezi un strat de petris 2-4mm (e foarte bun ca pret tot la Hornbach), sau un substrat care e inert si fertilizant: https://www.seachem.com/flourite.php

Un incaliztor de 50 wati.

Lumina e un subiect sensibil si prefer sa las alti colegi sa iti recomande ceva.

Flora si fauna depinde de gustul ficaruia.

PS: daca nu vrei ca filtru sa fie nou poti sa te uiti aici: http://acvariu.ro/forum/posts/list/45479.page
Plantele au ajuns la @AlexandruT50.

Se poate inchide. Multumesc de gazduire.
Salut.
Te-ai orientat la ce pesti vrei?
Il vrei plantat sau nu?
La Hornbach sunt preturi decente la acvariile Marina.

Dupa raspunsul la cele doua intrebari putem discuta mai in amanunt.

PS: treci mai intai pe la rublica "Despre Noi" si completeaza si localitatea la profil.
Am de donat 3 pachete de cate 5-8 plantee Ceratopteris cornuta.
Planta poate fi plantata in substrat sau lasata la suprafata.

Predarea se face la domiciul meu.
Multumesc frumos.

Are capac. O sa vorbesc cu Marko pentru o familie de killi.
Sper sa revin cat mai curand cu poze.
Pot pune roca vulcanica ca si substrat?

Salut. Ii pot gazdui eu daca nu le-ai gasit inca o casa.
In urma cu 2 saptamani am primit cadou un nano de la Ocean Free.
Un link cu un review (varianta Nano Space - difera doar lampa): https://thedeadcockroach.blogspot.com/2016/06/unboxing-nano-space-2-from-ocean-free.html

Urmeza sa fac modificari doar la sistemul de filtrare, dupa cum apare in poza atasat mai jos. (a nu se scala )

As putea tine o familie de killifish in el? Daca da, ce substrat imi recomandati (plantat mediu)?
Schimb un pumn de Riccia fluitans si 3-4 fire Hygrophila polysperma pe alte plante. (de preferat plante de prim plan).
Plantele sunt sanatoase fara alge.
Pot contine urme de melci
Multumesc.
Ma gandesc in viitor sa fac un acvariu numai cu killi fish. (nu am renuntat la ei inca )
Am renuntat la killi.
Acum traiesc in acvariu 10 neoni axelrodi, 10 rasbora heteromorpha, 4 oto otto affinis si 2 ancistrus sp.

Astept pareri.
Atasez poze cu acvariul actual.
Salut.
@floriancj - eu pun 200g sare de lamaie cu 400 ml apa si 200g bicarbonat + 200 ml apa. In medie ma tine cam 20 zile. Sa ne anunti cat te tine acum.
@shark_razvan - eu sunt destul de multumit. eu comand dupa www.vrac-online.ro

Salut.

Eu am D501, si vreau sa spun ca nu am problema aceasta. Chiar dimpotriva in prima saptamana presiunea imi creste.
Initial tot la 1,5 bari o setez si eu. Ce e drept a mea functioneaza cam 12-14 ore pe zi la 4-5 bule pe secunda.

Tind sa cred ca problema scaderii de presiune este tot de la etanseitate. Sau poate sa fie si de la difuzorul Dennerle, poti incerca si cu un difuzor ceramic sa vezi diferenta.
Ce rapoarte de bicarbonat, sare de lamaie si apa ai folosit?
Nu sunt calcaloare. (le-am testat).
Tormec Jbl direct in acvariu sau in filtrru?
S-ar putea sa renunt la killi si sa aleg harlequin rasbora + cardinal tetra. O luna de zile am tot timpul sa ma gandesc la pesti si sa ma rasgandesc.
Dupa mai bine de 2 luni am reusit sa il amenajez si sa ii dau drumul pe 25.02.2018.
Atasez cateva poze.
Ph 7.2
KH 6
Cum pot scadea putin ph-ul? O sa scada numai cu CO2 sau mai trebuie sa gasesc si alta metoda?
Am gasit Seachem Flourite 7 kg si Seachem Flourite Red 7 kg + Seachem Matrix 1l (ambalat) la pepika.
Este vreo diferenta de caliatate intre Seachem Flourite si SeaChem Flourite Dark? Am vazut ca arata putin diferit sacul, sau este doar nuanta de culoare?
Eu as alege red

Si un link: http://pepika.ro/21-Acvaristica/563~Seachem-si-Aquavitro/9224-Seachem-Flourite-Red-7-kg.html
Cumpar si un litru de Matrix (nu vrac).
Care ar fi ordinea materialelor in fitru? (Inele ceramice,Matrix, Eheim Pro)
Ideea cu burete pe in este buna, dar nu am inteles foarte bine unde pun buretele, in sorb?
Poti sa imi zici te rog id-ul lui Catalin Agache?
Ca si substrat o sa merg pe Seachem Flourite Dark sau Bio Gravel.

Ce materiale filtrante sa pun in Eheim 2213? (am Eheim Substrat Pro si Tetra CR.) De jos in sus ma gandeam la Inele ceramice -> Burete -> Eheim Substrat Pro -> Burete. Este ok ? Sa inlocui ceva cu alt material ?
Pot sa le pun direct sau at fi bine sa le pun in saculeti?
Multumesc de sfaturi.
Am folosit Dennerle NutriBasis 6in1 ca si substrat nutritiv/fertilizant (2-3cm) peste care am adaugat un strat inert de pietris cu granulatie 2-4mm peste (grosimea stratului intre 2-5 cm). Tot pe aceasi metoda vreau sa merg dar alt substrat nutritiv.

Ca si pesti am spus ce imi doresc la inceputul topicului, Aphyosemion australe (sper sa gasesc). Sau ceva tot Aphyosemion. Apa de la canal are cam ph-ul cam 7.2.
Chiar ma gandesc la achizitionarea unui "capac" (am deja o lampa led pentru el si nu as mai vrea sa investesc in alt sistem de iluminare). O sa gasesc o alternativa sa il acopr si totusi sa treaca si lumina. Am tot timpul pentru al achizitiona in timpul ciclarii.

Inca nu am foarte bine in minte un aquascape pentru acvariu.
Am achizitionat acvariul si filtru, standul fiind comandat, urmand sa ajunga luni.

Doresc sa trec la achizitionare de substrat, strat, fertilizare, medii filtrante.

Ca si substrat la acvariul anterior am folosit Dennerle NutriBasis 6in1, de care nu prea am fost multumit, sau poate nu eram eu destul de experimentat (nici acum nu sunt )
Stratul nu stiu inca ce sa aleg. As vrea ceva ce e recomandat pentru killifish.
La fertilizare as merge pe masterline I+II. Carbon lichid am deja de la EasyLife.
Materiale filtrante am deja urmatoarele: Eheim Substrat Pro, Eheim Mech, Tetra CR. O sa mai cumpar 2 bureti Eheim.

1. Ce substrat imi recomandati?
2. Ce strat imi recomandati?
3. Este ok sa merg pe masteline + carbon de la EasyLife?
4. Imi recomandati sa mai cumpar ceva. Ce sa folosec si in ce ordine?

Forum Index » Profile for Nex » Messages posted by Nex
Go to: