[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: ScapyAlx
Forum Index » Profile for ScapyAlx » Messages posted by ScapyAlx
Buna.... De doua saptamani ma chinui cu un acvariu si vreau sa reusesc sa ii dau de capat... am cumparat si construit din auzite si citite tot felul de lucrusoare pentru acvariu si vreau sa le enumar sa vad daca mai trebuie ceva sau nu (sper ca ca voi auzi ca este deajuns ceea ce am cumparat si ca nu mai trebuie nimic.. ca de altfel imi bag casa la amanet )) ) :
-Acvariu aprox. 100l (95l mai exact) construit din sticla de 6mm peretii.. iar fundul din sticla duplex.. tot de 6mm... lipit cu silicon "Ceresit Glass CS 23";
-Am facut si niste rame (sus si jos) care se asorteaza cu mobila;
-Cum bine se stie ).. renumitul meu background homemade,,);
-Incalzitor HYDOR THEO 150 W.... sper ca nu e prea puternic...am luat un termometru digital de la JBL sa verific mereu apa...;
-Filtru intern Resun SP-1100L (stiu ca mai bine optam pentru unul extern.. dar e diferenta mare de bani intre cele doua.. sper ca voi lua unu extern cu timpul);
-Pompa aer Resun Suprass Air Pump Air1000 si o piatra de aer de 30 cm lungime ( vreau efect de perdea de bule );
-Substrat JBL Manado ....voi mai adauga si niste nisip in acvariu...;
-Bacterii de la JBL;
-Ingrasamant de la Tetra PlantaMin...;
-Solutie apa efect cristal Tetra CrystalWater;
-Solutie anti alge de la Tetra;
-Tratament pentru apa de la robinet Sera Aquatan (acum voi umple acvariul cu apa plata (am cumparat..si am carato pana la etajul 3 () dar pe viitor poate folosesc aceasta solutie sa schimb 10-20% apa pe sapt);

Capacul e inca in constructie....din placi de PFL...Cu autocolant sa semene cu mobila si ramele deja puse... va avea 2 coolere conectate la un adaptor...pentru evitarea condensului.. 2 neoane .. unu pentru zi si unul UV(BlackLight) pe care il tin noaptea)
Vreau sa imi plantez acvariul... am avut niste plantute in vechiul meu acvariu dar mi'au murit...astept acum sa pun acvariu la punct ..dupa imi voi lua iar
Sper sa nu am nevoie de Co2...am sa caut niste plante easy....
Vreau sa imi ziceti daca imi mai trebuie ceva la acvariul meu
mhm... am vazut !.. recunosc!... dar am vazut prea tarziu )) ... greseala mea! imi pare rau )... din cate am auzit de la veterinarul cainelui meu.. care are un magazin plin cu pesti...mi'a spus ca e foarte bun pentru ce plantute am eu.... deci pot pune nisip sau nu?)... nu mai dau comanda pe net de nimic!!!... m'a ajuns un acvariu de 100l undeva la 8 milioane... si mai trebuie sa ii construiesc si capacul... nu mai vreau!! )
Buna! Am o nelamurire... am comandat recent Substrat JBL Manado .... Totul bine si frumos pana l'am asezat in acvariu.... nu am suficient.. mai ales ca eu vreau sa fac "dealuri" spre spatele acvariului..imi mai trebuie in jur de jumatate de litru de substrat.. si nu prea imi vine sa fac iar comanda ....vreau sa se vada doar pamantul in acvariu.. nu si nisip sau pietris peste... pot sa pun putin nisip la baza "dealurilor" in asa fel incat sa nu se vada si peste substrat?.. ca sa imi pot forma acele "dealuri"?... va face rau radacinilor de la plante?
Dar nu se da nimeni mare... pur si simplu au vrut sa te ajute .. ai mai avut o greseala care a fost trecuta cu vederea.."vroiam".. normal se scrie voiam... whatever... nu te supara.. au vrut si inca vor sa te ajute .. daca nu pot cu acvariu.. pot cu romana... si chiar trebuie putina romana .. fara suparare
Cam asa arata Background'ul meu .. eu zic ca e destul de realistic..iar pietrele nu le gasesti asa in natura.. dar le cauti si le asezi simetric... asta am vrut sa fac.. dar numai ca nu le'am cautat ci le'am construit...am muncit oleaca la el ce e drept.. dar in seara asta l'am terminat.. Enjoy ... astept pareri/opinii/sfaturi...

image

image

image

image

image

image

Uite.. nu e imposibil sa pictezi sa para ca e de la mama natura
App .. ai spus ca daca repoduc unu la fel imi dai "500 euro" nu 500 lei .. abia astept
se poate face si in "curte " de zici ca e de la "mama lui" ... am sa postez dupa ce e gata... acum e in lucru.. doar le'am taiat.. lipit si turnat 2 maini de ciment.. dupa a3a mana voi incepe cu pictatul (aici e adevarata provocare) ma pricep cat de cat sa pictez si il voi face sa para cat mai real
M-am tot uitat pe diferite site-uri la poze cu "acvarii de vis" si tot vedeam background-uri frumoase... cu roci adevarate sau artificiale... se vedeau foarte frumos in acvarii.. asa ca am intrat de curiozitate pe site-uri de specialitate sa vad cam cat ar costa unul... Unul era in jur de 500 lei (dimensiunile acvariului meu 60x45)... Am ramas surprinsa asa ca am incercat sa fac eu unul acasa

Am folosit zapada artificiala, silicon, ciment,pulbere de marmura si oxid de fier pentru culoare.....Inca nu este gata.. mai am de dat ultimul strat de ciment (in total 3 straturi) dar cam asa arata pana acum :
Proaspat taiat :

image

image

Lipit si smirgheluit (Le'am dat straturilor cat de cat forma unor pietre de rau):

image

image

image

Cam atata loc ocupa in acvariu (rama acvariului)

image

Dupa a 2a mana de ciment cu oxid de fier rosu:

image

image

Astept sugestii.. pareri si sfaturi ....Am sa postez poze cand este gata si pus in acvariu (E foarte usor de realizat acasa... nu da-ti bani pe cele din comert ca e "JAF LA DRUMUL MAREEE!"
bine de stiut ;)
Chiar daca nu suntem din acelasi oras.. se pot pune pe autocar... costa ceva gen 5-10 lei Tecuci-Bucuresti ("mita" soferului)....platesc eu transportul...nici nu am petshop'uri "dotate" in orasul meu... acum 2 zile cand m'am dus sa caut un substrat sa il am in caz de fac rost de plante... am explicat eu cu flux de amanunte ce este.. ce se face cu el.. la ce e bun...nu ai cu cine vorbi aici
Buna .. Am scris in topic de unde sunt Tecuci , jud.Galati... adica la o ora jumatate distanta de Buzau
Buna ziua! Ma numesc Sabina si sunt din Tecuci, jud. Galati. De putin timp am achizitionat un acvariu de dimensiuni mari (100x40x60) si asi doi sa il "mobilez" insa bugetul nu prea imi permite lucrul acesta. Am achizitionat acest acvariu ( a fost facut din sticla si silicon la un magazin de geamuri) pentru surioara mea, insa pentru parintii mei este o pierdere de timp si bani. De aceea am apelat la voi sa ma ajutati daca puteti si doriti . Asi dori niste plantute sau un filtru de apa pentru pestisori. Am doar 6 pestisori (4 masculi si 2 femele Guppy). Cu timpul sper sa mai achizitionez cate un pestisor sa il pun in acvariu .Surioarei mele ii plac mult pestii.Are acvariu la ea in clasa .. la scoala... si era suparata ca nu are si ea unul acasa. Astept sfaturi si daca se poate "mobilier" pentru mica noastra pasiune. Pupiciii :*:*
Dauneaza pestilor?

Forum Index » Profile for ScapyAlx » Messages posted by ScapyAlx
Go to: