Message |
|
Mai am inca 50 de puiuti de dat.
|
 |
|
Eu te sfatuiesc pentru inceput sa schimbi in prima zi 20 de litri de apa, iar apoi cateva zile cate 10 litri pe zi (si nu direct de la robinet). Acum depinde ce apa folosesti. Daca folosesti apa de robinet cred ca in Brasov Ph-ul are in jur de 7,5, valoare acceptabila pentru scalari. Cu privire la lemnul pe care l-ai introdus in acvariu, nu cred ca elimina substante nocive in apa din moment ce l-ai cumparat dintr-un pet shop. Ar trebui totusi sa observi mai bine scalarul care are probleme si sa ne spui daca are pete, ulceratii noi aparute, daca are aripioarele lipite de corp, daca se freaca de decor, daca sta la suprafata apei, cum arata fecalele.
|
 |
|
Iti multumesc severus pentru apreciere. Imi face placere sa vad ca mai sunt si alti crescatori de americani.
MaroKanu ti-am dat pm.
|
 |
|
Cu multa placere si sper sa te bucuri de ei!
|
 |
|
Superbi discusii, sa iti traiasca si sa te bucuri de ei! Si sa ne bucuri si pe noi cu mai multe poze cu ei. Sa mai vina si americanii, nu doar cu africanii  .
|
 |
|
Salut Adi! Pâna la urma te-ai hotarât sa ramâi doar cu Uaru?
|
 |
|
Sajica maturi au crescut cu 5 jandarmi. La momentul actual jandarmii sunt mai mari cam pe la 12 cm, iar sajica in jur de 7 cm. Acum doua saptamani am mai bagat 5 jandarmi mici cam la 2 cm si nici nu s-au uitat la ei. Banuiesc ca daca sunt invatati de mici cu o specie nu ii considera mancare sau amenintare. In schimb am avut discusi care sunt tot americani, si tot la fel i-am crescut de mici in plantat cu neoni. La un moment dat un blue diamond a inceput sa vaneze neonii non stop si chiar reusea sa-i omoare dimineata, cand erau adormiti. Deci pana la urma depinde si de caracterul fiecarui peste, insa din ce am observat la mine sunt foarte cuminti sajica pentru niste ciclide americane (sunt mai agresivi scalarii).
|
 |
|
Da, sunt americani. Nu o sa aiba probleme puii cu pestii tai.
|
 |
|
Toti puisorii trebuie sa isi gaseasca un camin, nu o sa opresc nici unul. Acum ei sunt tot intr-un acvariu de 60l. Ce pesti mai ai?
|
 |
|
Au iesit foarte multi pui pentru prima depunere. Daca as avea un acvariu mare i-as pastra pe toti
|
 |
|
Doua poze cu puisorii asteptând nerabdatori mâncarea.
|
 |
|
Salut, are potential acvariul tau si cu mici modificari o sa-l faci si mai frumos. Incearca sa ascunzi cumva incalzitorul sau sa iti iei unul extern si sa mai lucrezi un pic la hardscape. Alegeti un model de acvariu care iti place mai mult si documenteaza-te care sunt elementele care caracterizeaza acel tip de aquascape.
|
 |
|
O poza cu femela.
|
 |
|
Cand sunt adulti arata ca in poza atasata. (mascul)
|
 |
|
Nu donez puii pe post de mancare! Nici macar pentru broscute de Florida! Asa ca ii donez cu 1 leu/ bucata sa fie mai ieftin sa iei un kil de hamsii din piata.
|
 |
|
Donez pui sajica 1,5-2 cm. Bucuresti s6. Cei interesati sa-mi dea pm.
|
 |
|
Mersi pentru apreciere. Jandarmii o sa dispara când o sa mai creasca un pic cei doi sajica. I-am bagat ca pesti de suprafata ca sa-i linisteasca, la fel si scalarii. Este prima data cand cresc sajica si nu am stiut cat de speriosi sunt. Am crezut ca fiind de talie mai mica o sa aiba caracterul precum meeki sau JD. Dar ca la majoritatea ciclidelor americane stiu ca atunci cand o sa creasca nu o sa aiba ei prea mult stres.
|
 |
|
Pareri, sfaturi?
|
 |
|
Salut si bine ai venit in topicul meu  . Ce fel de acvariu vrei sa-ti faci? Olandez, iwagumi, biotop?
|
 |
|
Jandarmii sunt imposibil de fotografiat  , dar sunt 5 de 10 cm si 5 de 3 cm.
|
 |
|