| Message |
|
|
|
o intrebare: credeti ca o pompa de 3000l/h este potrivita pentru acvariul meu? urmeaza sau ma duc sa o cumpar ?i daca e prea mica/mare atunci sau imi iau una corespunzatoare pt cei 240 litrii ai mei.
|
 |
|
|
|
buna dimineata: am o intrebare, rog colegii cu o mai mare experienta sa ma ajute: la acvariul meu de 240litrii am o pompa externa Eheim Professional 2226, debit 650 l/h. mai mare nu am deocamdata, si doresc sa adaug si o pompa de valuri de 3000 l/h. credeti ca acesta combinatie este ok? ma gandesc ca rau nu poate face pompa, ci doar sa ajute la circulatia apei in bazin, avand in vedere puterea filtrului extern cred ca va fi un lucru bun.
|
 |
|
|
|
un aqua glo in fata si un marin glo in spate, deocamdata la asta m-am horatat
|
 |
|
|
|
oki. fara silicon, deja curge apa in acvariu. urmatorul pe lista: iluminatul. ma gandesc la o lumina spre albastru, dar nu de genul ledurilor...un albastru mai cald. sugestii?
|
 |
|
|
adiacvaristu60 wrote:De ce nu bagi demasoni?  !Dau mai bine cu labidochromisi,si nici nu cresc mari rau.
o idee buna, imi plac. Eu doresc o specie galbena si una albastra
|
 |
|
|
|
o se le lipesc cu silicon pt acvarii
|
 |
|
|
|
referitor la pesti, m-am gandit sa populez acvariul deocamdata doar cu Labidochromis Caeruleus si Pseudotropheus Elongatus (eventual Maylandia Esthere dar nu sunt sigur)
Ceva ascuzatori as vrea sa le las, oricum din designul pietrelor imi este imposibil sa le acopar pe toate. O sa incerc sa suprapun cateva pietre, sa aiba o inaltime mai mare designul, revin cu o poza dupa ce finalizez.
|
 |
|
|
|
poza
|
 |
|
|
|
Inca una
|
 |
|
|
|
rezolvat, am pus pietrele direct pe placa de polistiren si nisip din belsug pe langa. pestisorii se vor ocupa de restul, astazi am de gand sa-l umplu cu apa. daca sunt alte pareri legate de aranjamentul pietrelor le astept cu nerabdare, vreau sa fac totul cat mai bine
|
 |
|
|
|
?i poza
|
 |
|
|
|
Salut. Ce parere aveti despre aranjament? Este OK?
|
 |
|
|
salutare
am revenit cu un acvariu de 240 litrii
mi-am luat si spartura de marmura de la Dedeman, am vreo 8-10 pietre calcaroase, urmeaza incet incet sa-l pun in functiune. Pentru inceput o intrebare: vreau sa pun pe fundul acvariului, sub nisip, bucati de polistiren de acelea care se pun la tavanul fals, ca sa nu intre pietrele direct in contact cu sticla sau alte cele...este toxic acest polistiren sau pot sa-l pun linistit?
acum ma duc sa spal spartura
|
 |
|
|
|
salut
momentan am renuntat la proiect, urmeaza sa primesc un acvariu de 240l si atunci o sa incep proiectul. Multumesc.
|
 |
|
|
|
salut
am un acvariu de 80x35x40 si un filtrul extern fluval 205, debit de 600l/h. Este suficient pentru un acvariu cu ciclide africane? Am citit pe unele site-uri ca minimul este un acvariu de 200l, dar am auzit si alte opinii...Orice parere avizata este binevenita.
|
 |
|
|
|
in acvariu am aproximativ 30 de pesti, nu cred ca sunt exagerat de multi raportat la volumul acvariului
|
 |
|
|
|
ok, deci o schimbare de apa 35-40% ar trebui sa rezolve problema
|
 |
|
|
|
Problema a aparut dupa ce am introdus in acvariu vreo 10-12 pesti(i-am primit de la cineva care a renuntat la acvariu). Am filtru extern fluvxal 205, suprafata apei este valurita insa in capatul opus plantelor de suprafata. Adaug zilnic easy carbo 1 - 1.5 ml si lunar easy life/fluid filter medium. Acvariul are dimensiunile 80x35x40, lumina functioneaza de la 10:00 la 20:30(aici cred ca e cam mult, ar trebuie modificat programul?). Substratul il asprir in fiecare weekend...
|
 |
|
|
|
Salut,
ma confrunt cu o problema pe care nu am mai avut-o de cand am acvariul: frunzele plantei Ceratopteris Cornuta practic se dezintegreaza, ca in imaginea atasata. La fel si Cardamine lyrata, este si ea afectata. Alte plante, de ce exemplu vallisneria, nu sunt efectate deloc. Imi puteti spune cauza va rog? Inainte aveam frunze de 10-15 cm, acum imediat raman fara aceasta planta in acvariu.
|
 |
|
|
|
saluta
o intrebare legata de aerarea acvariului, 120Litrii, filtru extern Fluval 205, 10neoni + 2 sanitari + 3 xifo + 6 pui de scalar(urmeaza)
am 3 posibilitati, nu stiu pe care sa o aleg:
a. pompa de aer externa Elite 803 / dezavantaj: va scoate carbonul din apa, iar eu vreau un acvariu plantat
b. filtru intern Resun, low-cost / acelasi dezavantaj
c. sa folosesc doar filtrul extern, intrebarea mea daca valurile creeate sunt suficiente pt o aerare corespunzatoare. Jetul de apa creeaza si o coloana de bule de aer.
|
 |
|
|