[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: bogdang
Forum Index » Profile for bogdang » Messages posted by bogdang
salutare. revin si eu dupa in mic incident: a cedat o clema de la capacul filtrului extern, apa prin casa, deciclarea acvariului etc... . Maine imi soseste clema noua si o iau de la inceput. Ce parere aveti de jbl filter start? nu cred ca o sau mai am rabdare pt o noua ciclare normala ?i vreau sa ii dau un mic impuls... eu nu am mai folosit. legat de filtrul intern din acvariu, posibil sa apara probleme daca il opresc pe timpul noptii? sau moara bacteriile din el ?i sau imi have amoniac a doua zi dimineata?
adiacvaristu60 wrote:Nu o lasa balta!Daca iti plac ciclidele este pacat.Eu zic ca daca o stabilizezi la 7 este ok,dar sa ramai la malawi.

pana la urma o sa trec la jbl aqua dur si mai incolo, cand o sa fac rost si de pietre rotunjite, o sa pun spartura de corali
salutare. Cine va rog imi poate spune si mie de ce am o duritate generala de 7 in conditiile in care am 20kg de spartura de marmura ca substrat, doua sertare in filtrul intern pline cu scoici sparte(de la mare), o gramada de pietre calcaroase si am mai si pus 4 lingurite de carbonat de calciu in apa? Parca numai nu vrea sa creasca duritatea. am facut teste atata cu jbl 6 in 1 cat si cu tester dedicat GH-ului, aceleasi valori sensibil egale. parca imi vine sa las totul balta...
calin_gherman wrote:Acvariul tau arata tare artificial. Ai 3 tipuri de pietre. Paralelipipedele din dreapta nu au ce cauta acolo. Cele din stanga arata bine, dar daca ai mai multe aranjeaza tot bazinul numai cu astfel de pietre. Cele din centru, desi tipice acvariilor cu ciclide africane nu sunt tipice biotopului specific. Oricum, trebuie sa ramana un singur tip, iar aranjarea lor...ca picate din avion !

de acord cu paralelipipedicele, au fost puse la insistentele fetitelor mele, pana sosesc pestii sunt scoase. din pacate ca cele din stanga nu mai am dar in acest an doresc sa imi adun de pe ale noastre meleaguri. am pus calcaroasele pentru duritate, dupa cum vezi am unele probleme. am luat un test de GH de la jbl, abia astept sa ajung acasa sa vad cum sta treaba. cum ti-ai dorii sa fie asezate pietrele? mai pe verticala? orice sugestie este binevenita
Lucian wrote:schimba testele

mda, astazi o sa imi iau un tester de GH. valorile no2 si no3 par a fi normale avand in vedere ca nu nici pesti nici plante in acvariu, cu duritatea am probleme.
am pus vineri un aproape un plic intreg de carbonat de calciu insa valorile au ramas neschimbate. acum mi-am adus aminte ca fetele mele au adus anul trecut de LA mare o punga de scoici. maine le fac bucatele si le bag in acvariu. daca stiti ?i alte solutii va rog...
Salut.
cu toate ca am pietrele care se vad si in poza de mai sus, nu reusesc sa cresc GH mai mult de 4(JBL Easy Test), apa de la robinet e sub 3 iar valorile masurate acum dimineata in acvariu sunt:
no3 = 0
no2 = 0
gh = 4
kh = 6
ph = 6,8
cl2 = 0
revin cu o poza, mari modificari nu voi mai face, eventual la pietre...
JBL Marine Blue in spate si JBL Marine Day in fata, 38w fiecare neon
rezolvat, functioneaza: 1x JBL Solar Marine Blue 38W in spate + 1 x JBL Solar Marine Day 38W in fata. Am incercat si invers, cu albastru in fata, dar nu arata nici pe departe asa de frumos
kazaku wrote:Daca iti e greu si complicat, mai bine lasi pe cineva care se pricepe sa umble.

exact. timp este
am desfacut capacul, maine il duc la servici la un electrician. Nu ma bag daca nu ma pricep, sau daca am pe cineva mai priceput langa mine
capacul vazut de sus
am pus ?i o poza, nu gasesc nicaieri o zona de acces la startere
cand am renuntat la acvariul plantat, am zis ca fac totul cat mai bine pentru ciclide. deci o sau comand speciile la o saptamana doua distanta
ms. acum am ceva probleme cu neoanele, am postat la hardware in mesaj
salut. tocmai mi-au sosit 2 neoane, solar marine blue ?i solar marine day de la jbl. le-am montat insa nici gand sa se aprinda. mentionez ca am primit acvariul cu capac eheim, nu l-am vazut functionand nici cu vechile neoane. suspectez starterele, stie cineva cum se pot inlocui? La alte capace exista doua gauri in capac pe unde se pot inlocui, insa la acest eheim nici vorba. multumesc
ms de sfaturi. dupa cat timp pot baga si demasonii? ideea e ca ii cumpar din alt oras ?i doresc sa cumpar deodata ambele specii. ar fi foarte bine daca ii pot pune in aceeasi zi. trenul soseste pe la 9 seara deci cel putin 2-3 ore mai dureaza, nu as vrea sa las pana a doua zi demasonii
modificat iluminarea in jbl marine blue + jbl marine day

in principiu acvariul va fi populat cu demasoni si caeruleus. o intrebare: cum ar fi mai bine, sa ii bag toti odata sau pe rand? m-am gandit la 12 pesti din fiecare specie

am gasit JBL cristal profi i80 green line la un pret convenabil

Forum Index » Profile for bogdang » Messages posted by bogdang
Go to: