| Message |
|
|
|
Mai mult ca sigur ei sunt cauza.
|
 |
|
|
|
@narcis: Eu nu am alge pe plante,doar pe sticla,si ale sunt brune,ceea ce ma face sa cred ca sunt din cauza fuluxurilor de CO2 (bomba e de vina).
|
 |
|
|
Sa vad cum arata,trebuie sa-mi placa si aspectul  .
Merci de sfaturi!
|
 |
|
|
|
Lemnul ala sigur nu e in regula.Are zeci de mii de substante in el.Eu unul am luat cea mai jegoasa buturuga gasita in drum,am curatat-o,am fiert-o de vreo 2 ori,am lasat-o in apa sa elimine taninul si nu am probleme cu ea.
|
 |
|
|
@Sorin: Repet,mie nu mi-au iesit niciodata,acum depinde cum au fost instruiti  .Trebuie sa-mi iau si eu un ancistrus caci ma enerveaza rau algele de pe sticla.Sau poate stii tu un peste mancator de alge mai bun.
|
 |
|
|
Tre' sa mai imbatraneasca,dar mie unul imi place.Guvizii sunt chiar amuzanti,sa-i vezi cum fug dupa creveti si cum trag melcii de antene  .
Lumina am crescut-o cu o ora,si au aparut alge.Totusi...nu cred ca ea a fost cauza principala,caci am redus la programul initial si tot apar.
PS: Cu ancistrusul cum ramane,eu as lua unul iar cand e ma marisor sa-l schimb...fac bine?Nu am avut niciodata aceasta specie si nu am de unde sa stiu.
|
 |
|
|
|
Algele de pe sticla tot apar oricum le-as sterge cu buretele.Sunt sigur ca din cauza fluxurilor de CO2 nu pot scapa de ele.Ma gandesc sa bag un ancistrus,dar oare nu e prea mic volumul pentru ei?
|
 |
|
|
alber wrote:Este intr-adevar o planta de suprafata, dar daca ai niste pitricele pe care sa le acoperi cu ricia fixata cu o plasa, rezultatul va fi din cale afara de placut
Exact,incearca sa o prinzi de o cioata cu nailon pentru pescuit.
|
 |
|
|
Multumim pentru informatii.Am avut TL-D Snow White,plantele au crescut ok,dar le-am schimbat caci m-am dat pe ceva mai comun  .
Oricum,din punct de vedere al raportului calitate pret sunt ok.Recomand.
|
 |
|
|
|
Eu hraneam pui de guppy cu dafnie uscata maruntita intre degete pana se face praf.Dupa mine e cea mai buna mancare pentru puiet caci nu pica pe fund si nu murdareste apa ca si galbenusul.
|
 |
|
|
Am marit doza de Ferropol 24 si doza de EasyCarbo si am ridicat cu o ora iluminarea.Dupa 3 zile au aparut alge pe sticla.Am redus la dozele initiale,mai putin din EasyCarbo,insa tot am alge maro pe sticla.Am inteles ca algele maro pot fi si de la fluxurile de CO2,iar cum eu bag CO2 de la bomba,e posibila si varianta asta. Am schimbat neoanele cum am spus mai sus.Acum am un Osram 830 in spate si un 865 in fata. Deocamdata sunt multumit de evolutia lui,dar mai am mult de lucrat la el. Poza: http://cozman.sunphoto.ro/42_L/85853160
|
 |
|
|
|
Vand 2 neoane Philips T8 18w TL-D Extreme Cool Daylight Snow White folosite cam o luna.Acvariul la care le-am folosit a avut plante cu un ritm de crestere destul de bun intr-o luna,nu au stagnat,nu s-au topit,nu am avut alge.
Pret: 15 de lei,dar in cea mai mare parte ma intereseaza schimburi cu plante sau alte accesorii pentru acvariu.
Valabil doar in Iasi,nu trimit in tara.
|
 |
|
|
|
Cioata sa dat.
|
 |
|
|
Ia pompa aceea mai repede caci am vazut anuntul si am ochit-o si eu  .Gasesti tu un stecher iar ca sa faci o izolatie nu iti trebuie facultate.
|
 |
|
|
|
Ok,citisem undeva ca pot adauga doar drojdie,dar banuiesc ca nu se dizolva bine.
|
 |
|
|
|
Daca nu mai am drojdie in bomba si respectiv presiune,dar in schimb am gelatina,pot sa mai adaug drojdie sau tre' sa scot apa si sa refac bomba cu gelatina ramasa?
|
 |
|
|
|
Deocamdata cioata si plantele sunt rezervate.
|
 |
|
|
Cum vine vorba de Malawi,cum vor toti poze  .
|
 |
|
|
|
Spala-l acum,acvariul nu e startat de mult deci poti sa-i dai restart linistit.
|
 |
|
|
|
1.Poti planta si fara Aquabasis daca vrei plante easy. 2.Da,trebuie. 3.Valisneria,Egeria,Anubias,moss,riccia,microsorum,mayaca fluviatis,ceratopteris cornuta,ceratopteris thalictroides.O mare parte din acestea le-am avut si inca le am. 4.Depinde.Ar trebui sa ai minim 0,5w/L dar sa ai si spectrul necesar pentru plante. 5.Iti recomand un filtru extern,gasesti SH la preturi bune. 6.La volumul acela iti recomand un card de Tetrazone sau Neoni.Viviparii se inmultesc rapid. LE: Toti am scris in acelasi timp.
|
 |
|
|