| Message |
|
|
@ozi eu mai degraba as spune o pompa ca cea prezentata de tine, la un senzor simplu de nivel. Mult mai de incredere decat timerul. Astfel, variatiile de salinitate tind spre 0. Bine ar fi sa avem si pe aici pompe de genul asta la asemenea preturi. Eu intentionez sa ma mut in Australia dupa terminarea facultatii (Biologie). Sa vezi acolo reefing  .
|
 |
|
|
Pai iti fac un rezumat, din care sa tragi tu concluziile.
I-am eliberat in bazin, si la jumatate de ora, ma lipeam de geam, se lipeau si ei  . Ma rugam sa se ascunda si ei printre pietre si corali ca mi se parea amuzant, dar ei nu, ma duceam in stanga, ei dupa mine, si tot asa. Un prieten are un Acanthurus lineatus, care tine mine chipurile oamenilor. L-am hranit din mana, si tot timpul cand merg la el, in partea de acvariu unde ma asez, vine si el. Am mai fost cu 2 prieteni care nu l-au hranit, si ei puteau sa si sara in acvariu ca nu venea la ei. Concluziile cred ca le tragi tu  .
L.E. Stilul de inot este caracterizat de mediul in care traiesc, si anume plin de curenti. Uite aici un filmulet cu ei cand le faceam aclimatizarea, si aveau acelasi stil de inot desi e lesne de inteles ca in bidoane nu aveau pic de curenti.
http://www.youtube.com/user/deejayphazer?feature=mhum#p/a/u/1/nDqEWmMB8vo
|
 |
|
|
|
Te poti gandi la achizitionarea unui osmozor. Daca te gandesti la un acvariu plantat, te va ajuta mut pe viitor.
Apa plata nu este neaparat mai dura ca apa de fantana, dar mineralele din compozitia ei nu au ce cauta in acvariu. De asemenea, contine nitriti, nitrati, fosfati si alte "belele".
|
 |
|
|
In primul rand, ar trebui sa ii separi de pestii adulti. In caz contrar, ei vor deveni hrana  . Temperatura, o poti ridica putin mai sus pentru a le accelera putin metabolismul, dar pana in 27 de grade. Hrana gasesti in comert de la JBL, nu mai stiu denumirea, dar o cutie cuprinde 3 flacoane, de diferite granulatii, pentru diferitele stadii de crestere a puilor.
L.E. Hrana se numeste JBL Novo Baby
|
 |
|
|
Si un filmulet cu indivizii la prima tura de bazin (lumina nu mai e cea din filmulet, acum am o medie cam de 23.000k <11w 30.000k, 11w 30.000k+10.000k>).
http://www.youtube.com/watch?v=RxYBDDvht0Q
|
 |
|
|
|
Ar mai fi solutia sa investesc in adaosuri bacteriene (desigur, cu niste schimburi zdravene de apa pentru cateva zile). Cel putin asa am fost sfatuit pe un alt forum. Mi s-au recomandat Special blend si NiteOut II de la Seachem. Acum, solutia prezentata de tine funtioneaza mai rapid, dar pe termen lung nu e asa benefica precum aditiile bacteriene de calitate. In locul meu, care din solutii ai alege-o ? Sunt prins intre cele 2, si nici cu banii nu stau deloc bine, mai ales ca ar trebui sa ma gandesc si la niste melci si paguri, ca nici problema algelor nu e de ignorat.
|
 |
|
|
Aici se face prezentarea acvaristului  . In functie de nivelul sau destinatia acvariului, acesta se poate prezenta la "Coltul incepatorului", "Aquascaping", "Acvarii cu cichlidae" si asa mai departe.
Bine ai venit si ape limpezi.
|
 |
|
|
|
Eu am facut o cerere de pret la reef pentru melci si paguri, si mi s-a spus ca ajung miercuri (maine) iar oferta se va posta in seara asta pe site.
|
 |
|
|
|
In primul rand, topicul a fost inchis pentru ca asa patesc toti cei care activeaza pe forum fara sa se prezinte. Aceasta prezentare ar trebui facuta din propria initiativa, pentru ca un forum reprezinta o COMUNITATE unde persoanele ar trebui sa isi faca prezentarea ca asa e frumos, moral si corect. De asemenea, prezentarea trebuie sa includa macar numele complet, sa stium si noi cu cine stam de vorba. Ma indoiesc ca te numesti "chrome" ca nici eu nu ma numesc "djphazer" (ai dovada in topicul unde m-am prezentat). Pe langa asta, te rog sa iti completezi locatia la profil, tot din aceleasi considerente. Ca o ultima rugaminte, renunta la limbajul de chat (ex: nimik). Aici se foloseste Limba Romana, o limba pe intelesul tuturor ;). Te rog sa iei ca un sfat tot ce ti-am spus eu, si nu in nume de rau. Numai asa se poate forma o comunitate unita, cu membri care sa se respecte unii pe ceilalti. O seara frumoasa.
|
 |
|
|
|
Iti doresc succes, desi nu vad un deznodamant foarte fericit cu asemenea filtru si medii filtrante. Eu am 2 cascade, si 2 powerhead`uri pentru curenti, intr-un din cascade am PhosEx Ultra iar in cealalta spartura de roca vulcanica, am bagat BioDigest si StopAmmo de la Prodibio, am si o bucata (mica intr-adevar) de piatra vie, si in momentul de fata, sunt plin de hair algae si am NO3 50mg/l. Gandeste-te MACAR la un filtru cascada, si renunta la bile si la ceramica. Sfatul meu e sa pui spartura de roca vulcanica (ideal, de piatra vie) si carbune activ de calitate superioara, pe care sa il inlocuiesti regulat. De asemenea, schimburile de apa la volumul asta sunt sfinte. Dupa incheierea ciclarii, nu fa ca mine si introdu intai melci (nassarius si trochus). Spor la treaba.
|
 |
|
|
|
Pune niste plante nepretentioase. Chiar asa te mult te-ar incurca ?
Vallisneria spre exemplu, nu ii trebuie mai nimic.
|
 |
|
|
|
.....si cu NO3 cum ramane ?
|
 |
|
|
|
Filtrare.... medii filtrante.... piatra vie ?
|
 |
|
|
|
Si cum nu totul merge perfect, au aparut primele probleme, probleme la care de altfel ma asteptam.
Pe scurt, NO3 - 50mg/l
Ce optiuni am in acest caz, in afara de schimburile masive de apa care ar destabiliza si mai tare acvariul? Sa incerc cu chimicale gen tetra nitrate minus, urmand ca pe viitor sa se dezvolte coloniile anaerobe in spartura de lava care sa aiba grija de problema ?
Recunosc ca m-am grabit cu pestii, si deci intr-un fel ma asteptam la astfel de probleme. Sa incerc sa las algele hair sa prolifereze in speranta ca ma vor scapa de NO3 ?
|
 |
|
|
|
Salut. Lumina mi se pare cam prea slaba pentru reef, dar momentan, pana se va incheia ciclarea e mai mult de suficienta. Pe viitor poti bagat inca un PL de 11w.
|
 |
|
|
|
@pomi
Putin off topic dar, tubul acela de plastic era transparent ? Daca da, pe unde as putea gasi si eu ?
|
 |
|
|
Antoniot wrote:Ce moss este cel pe care poposeste crevetele.
Foarte frumos!
Pai este un christmas care acolo era cam ciufulit. Acum in varful buturugii mai e foarte putin christmas, fiind sufocat de flame, care acum detine monopol pe buturuga  .
Multumesc de aprecieri.
Update: Scalarii s-au colorat intens si curata de zor o frunza de Echinodorus. @pc.ciprian, se pare ca vom fi cumnati  .
|
 |
|
|
Cat de mari sunt scalarii ? Sunt pereche ? Daca da, te scap eu de ei  .
|
 |
|
|
|
Dai cumva doar balastul si igniterul pentru HQI ? Ma intereseaza pentru un reef, deci nu am nevoie de bec.
|
 |
|
|
Sunt ocellaris normali, dar cred ca am prins eu o linie mai deosebita  . Vineri am drum prin Bucuresti si o sa iau niste melci si eventual paguri.
|
 |
|
|