[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: cirotariu
Forum Index » Profile for cirotariu » Messages posted by cirotariu
Stati asa ca nu inteleg... Deci eu am dat o caruta de bani pe un filtru extern ca sa folosesc in continuare un filtru intern pentru filtrarea mecanica?????????????? Adica la 2-3 zile sa curat de mizerie filtrul intern Aquaball iar ditamai magaoaia de canistra sa o tin pentru filtrare biologica? Sau sa ii montez inca un burete in el sau pe sorb?
Asa, tetratecul1200 a ajuns bine mersi de la Sibiu la Bucuresti, fara nicio problema, arata impecabil pentru un "second hand" (multumiri colegului siracan si postei romane ). Acum incep cu niste intrebari normale, posibil enervante, legate de filtru. Eu vreau sa il folosesc si ca filtru organic si, bineinteles, si ca filtru mecanic, sa curete mizeria "porcilor". Am citit cat am putut pe forum la "search" cam ce zice lumea de filtru si de cat de bun sau "prost" este. Fostul proprietar nu a avut nicio problema cu el, sper ca nici eu sa nu am.
Acum intrebari. Am inteles ca, pentru o filtrare mecanica optima, trebuie sa pun intr-unul din sertare siporax, cam doua kile, preferabil cat mai la "dosul" filtrului. Este ok cum zic? As vrea si eu o idee, un sfat mai ales de la cei care au astfel de filtru si il folosesc si organic, si mecanic. Care este aranjamentul optim ca treaba sa mearga "ca pe roate" ? Nu dati cu pietre, sunt "incepator" rau in ceea ce priveste siporax, bio-balls, inele ceramice etc...
Cat poate fi o apa limpede intr-un acvariu cu doi porci mari, filtrat de un aquaball...
Mersi, mersi, sa il vad ajuns cu bine acasa si instalat. Ca mazga alba a cuprins acvariul ca o panza de paianjen...
Salut, tizule. Acvariul cumpara-l, in caz ca nu poate cineva sa iti faca unul. Filtru, incalzitor si lumina sunt bune pentru inceput. Up-gradari mai faci pe viitor, daca e cazul. Plante NU cumpara din comert, mai ales, repet MAI ALES din Hornbach. Nu au avut, nu au si nici nu vor avea in viata lor plante. Au niste ragalii scumpe, pline de alge, care nici 2 zile nu o sa le poti tine. Ia un sac de 5kg de Aquabasis, pune peste el un sac, doua (trei) depinde de care iei cat sa faci 4-5 cm in fata, 7-8 in spate. Granulatia in functie de ce vei creste, eu te sfatuiesc un 2-4 mm. Poti lua sac baban la 25 de kile, la 40 de lei parca. Stiu ca nu ai ce face cu atata pietris, dar daca il iei la saci mai mici, te costa mai mult. Minciog, curatator de geam si alte substante poti sa le lasi pe mai incolo.
Deci pui substratul, pui pietrisul spalat bine de tot, dai drumul la toate aparatele apoi te asezi frumusel la Vanzari si la Donatii asteptand pachete de plante. Sigur vei gasi zilnic cate ceva, garantat. In timpul asta studiezi pestii pe care ii vei baga peste 2-3 saptamani, citesti frumusel ghidurile de inceput si... cam atat. Colegii vor intra si ei si vor completa aceste sfaturi. Un inceput bun sa ai. Treci si pe la rubrica "Despre noi" sa ne spui de unde esti, cine esti si ce hram porti Toate cele bune.
@goldman (salve, Artur) pai tetratecul nu il iau de nou, am fost asigurat ca e in garantie si merge brici. Si pana acum neavand cu nimeni de pe site probleme, merg pe incredere oarba ca totul va fi bine. Oricum se pare ca acele cazuri cu scurgeri, stricari, avarii, sunt izolate si nu tin de calitatea produsului. Poate ca era mai bun e900 de la JBL, dar nu am gasit la mana a doua. Oricum, de la cine am luat carasoii mi-a spus ca este foarte performant tetratecu' 1200, respectiva persoana avand vreo 3 in casa! si le avea de ceva vreme.
Plantele care nu merg la 20 de grade sunt oricum plantele de "sacrificiu", in speta Ludwigiile, intrucat restul am cam scos. Au ramas doar cele "dedicate" sa zic asa carasilor. Acu care or rezista si cat, numai ele saracele stiu. Filtrul cel vechi il mut in partea stanga si il las cateva zile, apoi o sa il "scutur" cum zici tu. Sa auzim numai de bine.
goldmane, mare parte din ce zici cam asa e... (daca ne aud consoartele, ne-am lins pe bot )
Asa, "on-topicand" la loc, ieri am schimbat apa la "porci". Am curatat de pe plante si mai ales de pe geamuri un fel de alga, sa ii zic asa, ca o mazga albicioasa. De pe geam cu curatatorul special, de pe plante cu mana, frunza cu frunza. Sunt de vina ei, ca fac apa tulbure si se produce mazga aia pe geam, sau nu e ciclat total acvariul, sau e doar filtrul de vina, care nu face fata? Mentionez ca de luni, cel tarziu marti, voi baga un Tetratec 1200 . (este, frate, intra si ciro artagosul in rand cu lumea) Alta intrebare... Las o perioada si filtrul intern sa mai mearga concomitent cu externul? Si daca da, cam cat timp? Apa fara incalzitor mergand are cam 20-21 de grade. Presupun ca nu e problema pentru baietii mei "jiganti". Sa fac niste teste sa vad cam cum stau cu apa?... cred ca ar fi indicat.
Nu-i problem cu "cratita", amandurora ne place sa gatim la fel de mult, suntem gurmanzi, deci carasii au intrat pe maini bune
Am hikari pentru carasi mici si aseara am cumparat si un plic cu Hikari pentru carasi... grasi Le dau dimineata si seara cate 2-3 ciupituri de degete, sa le zic asa... Tetramin banuiesc ca nu are rost sa le mai dau... Ceratopterisul sta pe post de salata, mai gasesc seara cand ajung "smocuri" la suprafata. O sa le dau diseara niste mazare fiarta si decojita, sa vedem...
Salutare, nenea alber. Sunt perfect constient ca nimic nu e usor, mai ales daca se apuca taman ambitiosul maniaco-depresiv atot-perfectionist. Dar vom razbate, filtrul ala musai trebuie sa il iau, stiu. Cat despre porci, urmatorii si ultimii doi vor fi mici, nu ii mai iau "giganti".
Bre, aici iti dau dreptate. La doua zile se pare ca trebuie sa curat geamul din fata, ca se pune o mazga albicioasa pe el... Iar apa... o sa trebuiasca sa scad la 5 zile in loc de 7-8, cum schimbam inainte. Am un vizor un tetratec 1200, sa vedem ce zice bujetu'
Pai doi o sa mai si pun si gata.
Mersi mersi, sa vedem de unde ma invart de inca doi "purcelusi" negri mai maricei...
Ceratopterisul deja a fost "atacat" azi-noapte, baietii nu stau degeaba
Ai vazut goldmane, cat am taiat din "copacul" acela ? Mi-a parut rau, dar trebuia sa fac loc.
Bazil, gand la gand apropo de incalzitor. Castig si loc si spatiu la priza. mersi.
P.S. trebuie sa ma reobisnuiesc ca in loc sa umplu acvariul de plante, sa fac cumva sa il golesc
Multumesc, sa imi traiasca, sper sa nu am probleme de adaptare, ciclarea a durat 16 zile, testele arata ok, sper sa le placa si lor noua casa.
Nu le-am pus nume inca, trebuie sa ii studiez cateva zile si sa astept inspiratia sa ii "boteze". Mi-e inca greu de la "fatele" dinainte sa ma obisnuiesc cu namilele astea doua
Ultima poza nu a mai vrut sa intre. Limita e de trei poze maxim pe post?
Asaaaaa. Deci am renuntat la Hygrophila Polisperma de tot, am mai adus niste Cryptocorine si doua plante ale caror nume le-am uitat, cred ca un soi de Echinodorus cu frunze mai rotunde... Si am populat "carashina" de Giulesti cu doi monstri aproape de-o "palma". Am mai tuns osirisul, ca era jale, saracii nu aveau loc de frunzele alea gigantice, am pastrat Ceratopterisul (ca hrana "alternativa", momentan) si Ludwigia, ca na, imi place pata aia rosie. Stiu ca nu trebuie, dar mai am reminiscente "olandeze" in sange... Temperatura e setata la 22 de grade, le dau si aer de la vibrator, noaptea, pentru plante bag Easy carbo si Ferropol 24 dimineata, saptamanal la schimbarea de apa Ferropol. Hrana Tetramin si Hikari, o sa incep si cu hrana "bio", gen mazare fiarta, castravete fiert etc... Intentionez sa mai iau in scurt timp inca doi carasi (clar mai mici) negri. Laude... nu prea am de ce sa primesc inca.
Critici, le cam banuiesc:
1. Carasii sunt prea mari, dar i-am luat de la cineva care cu carasi se ocupa, sunt sanatosi si foarte jucausi, iar daca luam unii mici... tot mari ajungeau sa fie.
2. Filtrarea e "saraca". Sunt constient. Cand bugetul va fi ok, o sa iau minim un tetratec 700 sau 1200, sau un E900 de la JBL (care, culmea crizei, anul asta s-a scumpit, si nu invers).
3. Am prea multe plante, si chiar unele care vor fi "devorate" de porcusori. Asta e, sa le devoreze
Alte idei, critici, sfaturi, le astept de la voi. Atasez si niste poze cam neclare, apa era "barbotata" ca abia mancasera, abia plantasem etc...
O seara buna si o noua saptamana asijderea.

P.S. Multumesc in special lui goldman, eugen si irinei pentru punerea pe roate a noului setup.
Multumesc Artur pentru "gigant". Am reusit cu greu sa il plantez Maine sper sa fac primele poze cu el si cu locatarii. Toate cele bune.
Azi am "redecorat" oleaca acvariul, in asteptarea "purcelusilor". In speta, maestrul @goldman mi-a trimis un gigant de planta Echinodorus Osiris, care m-a dat realmente pe spate. Asa ca am renuntat la unele (multe) alte plante si am pastrat altele, pe langa "copacul" Osiris. Maine mai vin niste cryptocorine si primii 2 carasi aurii mari. Poze maine, promit.

Forum Index » Profile for cirotariu » Messages posted by cirotariu
Go to: