[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: um02122
Forum Index » Profile for um02122 » Messages posted by um02122
Scoate toti zoa si da-le un dip cu CoralRx Pro.
Vezi daca pica ceva din ei (nudibranch, uita-te dupa oua etc.).
Am avut un Amblyeleotris aurora pentru o perioada de cateva luni. Foarte scump la vedere. Crevetele e un Alpheus ochrostriatus, dar cred ca ar fi facut o echipa mai bine cu Alpheus bellulus sau Alpheus randalli.
A reusit performanta sa sara din acvariu prin ochiurile de la egg crate asezate la 10 cm deasupra apei.

Acum am pus doi juvenili Amblyeleotris randalli care desi prudenti, fac echipa mai buna cu Alpheus ochrostriatus si nu sunt asa de scumpi la vedere.
Si un scurt video:

Si rezultatul final:

NH3 / NO2 au fost nedetectabili, cu NO3 > 25 ppm.

Am mai facut azi un schimb de apa de 25%. Am adaugat 5 mls Dr. Tim's Waste Away. Am pus fata noua de filtru si am inlocuit piciorusele de plastic ale magnetilor. Am curatat filtrul si mediile de filtrare (burete albastru, schimbat vata sintetica, etc.)

A inceput sa se curate piatra si nisipul. Am facut un schimb de apa de 25% de dimineata intrucat mi s-a parut ca unul din pesti respira cam repede. Voi testa cand ajung acasa in apa scosa ca sa vad unde e azotul prin ciclul nitrificator (suspectez ca voi gasi NH3 / NO2 > 0).

Am niste placi mature in acvariile mai vechi pe care as vrea sa le pun in acest acvariu care ar aduce capacitatea de filtrare biologica mai aproape de cerintele livestockului.
Care e logica din spatele adaugarii de fiole?

Cand ciclezi cu piatra vie, adaugi piatra, nisipul, pui apa de SG 1026 la temperatura 25-26*C si un powerhead si astepti. Poti pune ceva sa absoarba fosfatii, chiar si filtrare mecanica, dar nu ai nevoie de nimic altceva pentru urmatoarele 4-6 saptamani.

Apoi schimbi 50% din apa si daca NO3 <50 si NH3/NO2 = 0 adaugi pestii.
Solutia pentru orice peste care refuza sa manance e live food.
Ideal copepozi, merge si brine shrimp.

Pe locul doi e frozen (mysis, brine shrimp).

Din pacate astia sunt clowni, e foarte ciudat sa nu manance.

Eu as hrani moderat si i-as lasa sa se descurce.
In ultimele doua zile piatra s-a umplut masiv de diatome, capatand un aspect de zici ca e arsa de lumina.
Am observat o crestere si pe geam, dar nu atat de dramatica.

Cauze:
- am folosit reef bones;
- acvariul e nou, intrucat nu am folosit piatra vie ci doar apa veche din acvariile mature as considera aceste diatome ca fiind valul de diatome de la incheierea ciclarii, desi nu am observat un ciclu propriu zis in acest acvariu;
- acvariul primeste lumina de la soare cam patru ore dupamasa, filtrata prin geamul privacy de la usa de la intrare;
- cand am mutat ciolanele in acvariul nou, am adaugat cateva uscate si neciclate/ curatate in prealabil;
- am adaugat al doilea strip de LED de 12W (acum sunt 24W, in total 16 LED Cree ML-E: 6 albe 10 albastre)
- nu am schimbat apa, doar am adaugat diferenta de la 25 la 40L;
- am adaugat pesti si hranesc pesti;
- nu am montat protein skimmer inca;
- am renuntat la powerhead, bazand circulatia pe pompa filtrului;
- am adaugat surface skimmer Eheim care mi- a curatat biofilmul sporind cantitatea de lumina care penetreaza.

Plan de bataie:
- am scazut cantitatea totala de lumina: de la 85% + 90% la 65% + 75% ziua si de la 1% + 5% la 0% + 1% noaptea. Am pastrat acelasi interval orar 06:30 - 17:30 cu rampa de 120 min;
- maine voi incerca sa reinstalez protein skimmerul, un powerhead suplimentar (inca astept sa apara Tunze 6020 pe piata);
- cand am protein skimmerul in functiune voi doza 25% din cantitatea recomandata de Dr. Tim's Waste Away;
- teste de apa inainte sa schimb apa;
- incep schimburile saptamanale de 25% sambata aceasta. Voi folosi apa sarata proaspat preparata;
- voi schimba vata sintetica din filtru tot sambata.

Desi inestetic, acest bloom este total inofensiv. Singurul coral este fragul de gorgonian, neafectat de diatome. Toate placile puse anterior in acvariile mature au trecut prin aceasta faza si acum sunt acoperite cu alge coraline.

Link interesant pentru Dragos:
http://www.advancedaquarist.com/2003/1/aafeature1

Andrei1234 wrote:Ca tot mi-ati spus ca acvariile all in one ieftine nu-s bune, acvarile all in one scumpe sunt bune, ca tare m-a gândesc sa-mi iau pe viitor un Red Sea Max 130 sau un Aquael REEFMAX 60 ?

Te sfatuiesc sa te uiti la seria S de la Red Sea Max. Iti recomand RSM S650. AquaEl e ok, dar doar atat.
Andrei1234 wrote:In sfarsit am gasit sa cumpar inca o lampa aquatic nature de 26w si am la ea bec pentru marin, ar merge sa pun si lampa pe care o am acum cu un bec actinic de 13w?, ca vreau lumina cat mai albastra, daca nu o sa fiu nevoit sa-mi mai fac un nano de apa dulce.

Nano de apa dulce suna a idee buna.
Daca te uiti in prima poza sunt si niste cozi de Valenciennea sexguttata.
Personal eu nu inteleg interesul celor pasionati de speciile de Valenciennea. Am vazut ca si Koala dorea unul la un moment dat.
Poate o sa ma prind si eu pana la urma. Legat de molfait nisipul, am vazut ca si Amblyeleotris mai ia mancarea cu tot cu nisip si apoi lasa nisipul sa iasa pe urechi, dar nu e asa de evident ca la Valenciennea. Apoi, desi le zice prawn goby, eu personal nu i-am vazut niciodata in pereche cu un crevete Alpheid. Cred ca e mai fain daca ai o pereche, citisem ca formeaza un cuplu pe viata si daca moare partenerul nu mai supravietuiesc.
Akaiu wrote:Fain noul setup!
Vis a vis de goby, am citit ca ai si orange spotted gobies. Imi place foarte tare "modelul" asta si ma bathe gandul sa iau si eu. As vrea sa stiu cat de rezistenti sunt pentru ca am citit cum ca sunt greu de hranit si cam mor de foame.... Nu as vrea sa ajung intr-o astfel de situatie.

Am uitat ca am facut pozele astea, dar uite ce aveau azi la magazin:

Azi am asistat la prima intalnire dintre cei doi goby Yasha. Acum sunt nedespartiti. As vrea sa-i imperechez cu un crevete Alpheus randalli, dar mi-e frica sa nu se bata cu Alpheus bellulus pe care il am pentru perechea de A. latifasciata.

Oricum momentan nu au pe nicaieri creveti din cauza Ramadanului, dar de weekendul viitor ...

LE: tocmai am realizat ca nu m-am laudat ca am gasit weekendul acesta inca un goby Yasha . Mi-am tinut gura ca sa nu ma dau de gol nevestii din greseala si sa-i zic la momentul neoportun. Noemi tot zicea celalalt goby rosu, noroc ca a corectat-o nevasta zicandu-i ca vede imaginea in oglinda
Am riscat cand l-am luat dar e un peste atat de colorat incat ii gaseam usor un loc intr-unul din celelalte acvarii. N-a fost nevoie.
Amblyeleotris sunt pesti rezistenti, superb colorati, cu un psihic echilibrat. Mananca cam orice si nu cresc foarte mari. Ideal e sa ii tii cu un crevete Alpheus, isi schimba radical comportamentul.

Masculul de A. guttatus are un colorit foarte viu, cu puncte rosii in loc de portocalii, cu un guler din puncte albastre. Banuiesc ca doar la maturitate sexuala/ in perioadele de reproducere coloritul e mai intens. Cel din Noemi's Reef e colorat agresiv cam tot timpul.

Si o poza cu gobyul la vanatoare de copepozi:

Noaptea cu luminile la maxim:

Poza de ansamblu:

Un FTS:

Wide bar / metallic goby (Amblyeleotris latifasciata):

Poze cu noii goby.
Yasha goby (Stonogobius yasha):

Forum Index » Profile for um02122 » Messages posted by um02122
Go to: