koala wrote:Foarte misto filmarea cu crevetele ala... e prima oara cand vad asa de clar, toata manevra de "curtare". Super!
De asta l-am postat. Lipsesc din filmare cele trei minute initiale cand am introdus crevetele si a venit imediat masculul Amblyeleotris sa zica hello si cand s-a atins de crevete s-au speriat amandoi, dar mai tare goby-ul decat crevetele. Stonogobius yasha a fost mai metodic si i-a iesit mai bine. Apoi a venit si Amblyeleotris si s-a bagat in seama.
Acum crevetele traieste cu Yasha goby mai mare si mai sperios, asa ca stau amandoi ascunsi toata ziulica. Sper sa-l prind pe acest Yasha si sa-l deportez in pico, unde poate fi oricat de antisocial doreste. Planuiesc sa continui sa caut o pereche pentru Yasha mai mic si mai sociabil (protagonistul filmuletului).
Filmul a fost facut in noaptea dinainte de plecare in concediu, stateam cu nevasta si ne minunam cat de puternica si frumoasa e legatura creata intre doua specii de animale atat de diferite. A doua zi dimineata era sa pierdem avionul

Regula noua inainte de plecarea in concediu: nu adauga un pistol shrimp intr-un acvariu plin de goby.
koala wrote:Cat despre cyano, o sa treaca!
De asta se zice sa o iei incetisor. In Cub am trecut prin alge cu corali in acvariu, am pierdut o colonie de anthelia, eram ofticat rau. In Noemi's Reef am fost mai destept si am asteptat pana au trecut valurile de alge si abia apoi am adaugat ceva corali. Apoi a venit ciano si GHA si daca nu aveam cubul pierdeam si coralii de acolo.
In acest acvariu am doar un frag de gorgonian care pare insensibil la diatome, ciano si GHA. Indestructibil poate?
Ce m-a impresionat la ciano in acest acvariu: faptul ca era pediculat, adica atasat de piatra, dar flutura liber prin apa. Are aspectul aripioarelor de mascul betta. De obicei acopera nisipul si pietrele si sticla, dar nu falfaie liber prin acvariu. Si cand am inceput sa-l sug in pipeta sfaraia de la bulele prinse in el.
Cauze pentru ciano: acvariul a avut o perioada fara skimmer, in care DOC s-au acumulat. Apoi cand am plecat l-am pus pe fish feeder, ceea ce a insemnat o hranire mai abundenta. Plus ca in acest acvariu fac top-up manual la saptamana. Plus ca acest acvariu primeste lumina naturala, cu program solar intre 16:00 si 18:00. Plus ca e intr-o zona cu variatii mari de temperatura ambientala (cand e soare se incalzeste, noapte se raceste, probabil o variatie zi-noapte de 2-3 grade). La iarna o sa fie mai bine, acvariul e fix sub termostatul de la incalzirea centrala, asa ca va avea temperatura constanta.
Faza proasta e ca nevasta nu intelege de ce fac numai acvarii urate, ea nu intelege placerea de a experimenta pentru a invata. Probabil ca va trebui sa-mi fac in curand acvariul mare, un display demn de numele acvariu marin de recif.