| Message |
|
|
|
.
|
 |
|
|
|
.
|
 |
|
|
|
Maidenhead Aquatics Windsor este magazinul meu local. De aici imi cumpar apa de osmoza si apa sarata.
Ce imi place la acest magazin: proprietarul este un tip foarte ok si dedicat hobbyului; primesc discounturi on spot deoarece sunt regular; sunt cel mai tare magazin din zona, cand zic din zona ma refer la o arie destul de mare in vestul Londrei; au tot timpul corali deosebiti, importa direct din Australia si Oceanul Indian; au tot timpul o oferta variata de pesti, incepand de la goby si blenny foarte ieftini sfarsind cu designer clowns,, Tangi rari, Tang hibrizi foarte rari; isi conditioneaza pestii inainte de vanzare; au o sectiune de apa dulce foarte interesanta, cu multe specii ciudate, gen mudskippers, tipari si altele; staff-ul este extrem de relaxat si amabil si isi arata interesul in a rezolva orice problema; pot cere sa-mi aduca un anume peste sau nevertebrat; accepta corali contra store credit, schimba la timp membranele RO si vand apa sarata la salinitatea corecta (motiv pentru care nu prea verific salinitatea in acvarii).
Ce nu-mi place: cheltui prea multi bani in acest magazin.
|
 |
|
|
Speciile de goby inmultite in captivitate sunt cele de Neon Goby (Elacatinus oceanops, Elacatinus figaro si cross intre cele doua, Elacatinus evelynae, Elacatinus macrodon, Elacatinus multifasciatus, Elacatinus puncticulatus) si Yellow Watchman Goby (Cryptocentrus cinctus, Cryptocentrus fasciatus), Jaguar Goby (Gobiopsis quinquecincta) si Masked Goby (Coryphopterus personatus) - vezi ORA Farms http://www.orafarm.com/products/fish/gobies/ pentru speciile inmultite in captivitate la scala comerciala.
Pentru lista completa cu speciile inmultite in captivitate
- MBI - Marine Breeding Initiative http://www.mbisite.org/
- The Breeders Registry http://breedersregistry.org/
Se pare ca nimeni nu a obtinut larve de Amblyeleotris, sau cel putin nu a documentat asta.
|
 |
|
|
|
Si poze cu pestele in magazin:
|
 |
|
|
|
Am pierdut cei trei Ecsenius pictus la aclimatizare. I-am vazut cum s-au dus si nu am putut face nimic ca sa-i salvez. Asta m-a facut sa realizez cantitatea de stres la care sunt supusi pestii de cand pleaca din recif si pana ajung la noi in acvarii. Partea buna e ca Ecsenius bimaculatus pe care l-am luat tot atunci s-a adaptat foarte bine. Ca bonus, pare sa se tolereze foarte bine cu exemplarul existent, asa ca trag sperante sa fie pereche.
Apoi am incercat sa adaug un exemplar de Amblyeleotris wheeleri intr-o incercare de a forma o pereche. Si acesta a murit la aclimatizare. Am o teorie legata de aceste morti la aclimatizare, si anume ca sunt iatrogenice. Adica induse de medic (eu).
Azi am incercat din nou manevra cu un exemplar superb de Amblyeleotris wheeleri. Acum pestele este in acvariu si nu pare sa aiba nicio problema. Sta la vedere si cel mai important, nu a fost luat la bataie de catre exemplarul existent. Deocamdata nu i-am vazut interactionanad, dar banuiesc ca doi goby intr-un acvariu de 21L ar trebui sa se intalneasca mai devreme sau mai tarziu.
Si poze:
|
 |
|
|
Multumesc, desi sunt doar la inceput.
Am primit raspuns de la Wet Web Media cu o confirmare ca cei doi sunt Amblyeleotris latifasciata:
http://www.wetwebmedia.com/shrpgobid.htm
|
 |
|
|
|
Exact.
|
 |
|
|
|
Aseara am bagat pompa noua la skimmerul de la Noemi's Pico. La maxim 120LPHx2 imi scotea skimmat foarte umed, probabil o cupa la 5 minute. As zice ca am subestimat acest skimmer, pare-se ca cei 80-100 LPH pe care-i imping acum nu sunt maximul optim pe care il suporta ( referitor la teoria raportului optim apa:aer)
|
 |
|
|
koala wrote:Coup de foudre, ca sa zic asa.
Cred ca sunt printre putinii romani care nu stiu franceza.
M-ai facut sa folosesc Google translate. Acum o sa figurez in bazele lor de data ca avand o relatie extramaritala cu o frantuzoaica
LE. Am fost la Windsor azi. Poze mai pe seara.
Un spoiler:
|
 |
|
|
koala wrote:
PS: A doua statuie, aia e "aleasa inimii"...
Sunt si eu curios dupa ce criterii le apreciezi. Este forma nasului?
|
 |
|
|
|
Sper ca v-a placut, o sa incerc sa-mi fac timp sa ma uit prin pozele mai vechi sa pun o poza cu acvariul display si sa fac un topic si cu magazinul de la Windsor.
Si daca va intrebati ce mi-am luat cu ocazia acestei vizite: Cele trebuincioase pentru cand o sa incep sa cresc pui de goby.
|
 |
|
|
|
Decoratiuni de acvariu - statui din Insula Pastelui.
Acvariu AIO de la AquaNano de 32 L (cu spatiu masiv pentru filtrare). Dintre posibile utilizari: acvariu de carantina, acvariu pentru testat perechi de pesti, acvariu pentru crescut puiet de pesti, frag tank, display tank cu habitate diferite, acvariu de inmultit Berghia etc.
|
 |
|
|
|
Scopas tang. Anemone mini maxi agregate in doua gramezi.
|
 |
|
|
|
Un peste frumos colorat (habar n-am ce e) si un dragonet mai rar.
|
 |
|
|
2smokes wrote:recomanzi vre un LFS din londra?as vrea sa pun pe cineva sa mi cumpere niste creveti care nu se gasesc la noi si sa mi i trimita in romania
Singurul loc de unde as cumpara cu incredere este Charterhouse Aquatics http://www.charterhouse-aquatics.co.uk/, care sunt undeva in centru spre est, dar nu cred ca au crevetii tai hawaiieni pe stoc. Cea mai buna optiune este comanda online, am vazut ca se gasesc de cumparat. Apoi ti-i poate trimite mai departe in Romania (vezi ca sunt microbuze care fac curierat la preturi foarte decente).
|
 |
|
|
koala wrote:
um02122 wrote:Cel mai dragut si interesant puffer fish pe care l-am vazut eu...
Are sprancene, sau mi se pare mie?
Asa se pare (vezi aici o poza mai buna http://www.liveaquaria.com/product/prod_display.cfm?c=15+39+256&pcatid=256 )
|
 |
|
|
|
Un wrasse foarte colorat Christmas Wrasse (Halichoeres claudia) si un royal gramma micut (femela?) care a decis sa caste gura la mine.
|
 |
|
|
|
Cel mai dragut si interesant puffer fish pe care l-am vazut eu.
Pacat ca se misca in continuu, motiv pentru care pozele sunt cum sunt.
Pe LiveAquaria zice ca e Spiny Box Puffer (Chilomycterus schoepfi).
|
 |
|
|
|
Primul exemplar de Amblyeleotris latifasciata pe care l-am vazut eu live. Probabil un mascul, foarte teritorial, pe la vreo 13-15 cm, care traieste cu un crevete Alpheus ochrostriatus. E in display-ul lor de cateva tone, un acvariu ca adevarat atractiv (are cam 3 m latime si probabil 2 m adancime si 1.5 inaltime). Tot de la ei mi-am cumparat si eu cele doua perechi A. latifasciata.
|
 |
|
|