Message |
|
Pesti donati. va rog inchideti topicul.
|
 |
|
suficient de bun pentru mine... oricum fac curat saptamanal.. mersi mult pt info.
|
 |
|
Nu conteaza asta... eram interesat daca trage destul de bine mizeria din bazin ca guppy mei sunt mari mancaciosi si ****ciosi  ) Poate sa faca si zgomot ca oricum am 2 calculatoare care fac destul zgomot in camera respectiva
Important e sa traga bine mizeria si sa fie cat de cat fiabil...
|
 |
|
|
 |
|
Care ma scapa si pe mine de 2 Hoplo ? Unul are 6-7 cm si unul 8-10 cm ( fara mustati)
Tipul de la singurul magazin din Pitesti nu cred ca ii vrea.. ii tine si asa prea inghesuiti pe saracii pesti.
Cine ii vrea ii poate prelua din Pitesti 
|
 |
|
multumesc mult dolly
topicul se poate inchide 
|
 |
|
Salutari
Lamuriti-ma si pe mine daca puteti cum fac melcii sa depuna oua  )
Am 2 melci galbeni, pomacea cred, cu cochiliile de cam 4 cm in diametru.
Unul are antenele lungi si altul foarte scurte. Asta e diferenta intre sexele lor ? Sau cum imi dau seama ?
Va multumesc anticipat si va rog sa nu imi sariti in cap daca am spus prostii referitoare la melci  )
|
 |
|
65 litri apa cu:
- 6 neoni
- 3 guppy masculi
- 2 "sanitari" , Hoplo parca
plante am 3-4 fire lungi si subtirele cam de 30 de cm cu frunze inguste si lungi de 1 cm pe ele, nu le stiu numele, si cateva tufe dintr-o planta care pluteste la suprafata dar am vazut ca se dezvolta mai bine agata la fund, e foarte comuna in acvarii, cred ca acvaristii avansati o detesta  )
apa o schimb saptamanal cam 30%, nu am substrat, si pe fund doar un strat relativ subtire de pietris de 5-8 mm
am si un melc care se plimba toata ziua prin acvariu, a crescut incredibil de repede de cand l-am luat acum o saptamana.
intrebam daca are legatura cu sistemul de iluminat pe care il folosesc acum, ca inainte nu era nici un tip de alga in acvariu si il am de jumatate de an cam asa. philips 840 va spune ceva ? sau 840 e doar un cod al produsului ? nu are vreo semnificatie tehnica ?
nu cred ca e neaparat ciano bacterie, dar m-am uitat pe forum la rubrica alge si in pozele puse la primul "sticky" semana cu ea, fire subtiri si lungi de max 1mm, verde aprins spre albastru, si sub forma de pete, pana acum am depistat doar pe frunze. Am aruncat frunzele patate cu ea imediat. Pe geamul acvariului nimic si nici pe pietris.
ca substante in apa nu pun decat tetra algumin, tetra aquasafe si tetra plantamin cand schimb apa saptamanal, si numai in cantitatile scrise pe flacoane.
cum toate astea le fac de cand am acvariul, tind sa cred ca alga a aparut de la neoane...
|
 |
|
Salutari din nou, am o problema cu acvariul, asa cum este evident la un incepator care face ce il taie pe el capul  )
Acum 2 zile am facut un capac pentru acvariu, si am montat pe el 4 neoane de 13 wati, acvariul meu are 70 de litri brut, cam 65 litri de apa. E prea multa lumina ? Neoanele sunt modele Philips 840, scurte cu 4 tuburi legate cum ar veni, nu stiu cum sunt numite in domeniu.
Problema e ca de atunci au inceput sa imi apara alge albastre (ciano cred), cum scap de ele ? mai scot din neoane ? pot sa tin si cate 2 aprinse nu e problema... solutii va rog  le respect la sange 
|
 |
|
am o multime marca Philips, dar nu au nimik specific domeniului acvaristic, banuiesc ca nici nu exista asa ceva  ) o sa incerc sa vad ce iese, daca nu sunt multumit va mai stresez cu intrebari
ms mult tuturor pt raspunsuri
|
 |
|
@Porcu: "Alea clasice au avantaju' ca-s ieftine si aprind tubu' corect":
Deci cand o sa termin de facut capacul la acvariu, sa folosesc tot varianta clasica ? starterele electronice nu aprind bine ?
|
 |
|
nu stiu care sunt costurile in ambele variante
intrebam doar, ma gandeam ca nu merg neoanele pt acvaristica cu startere electronice si de aceea toata lumea adopta varianta clasica.
chiar, cam care sunt costurile ? cat costa un starter plus un balast pt 15 w si cat costa un starter electronic?
|
 |
|
Salut.
Vreau sa va intreb si eu ceva, neoanele speciale pt acvariu, au un mod diferit de a functiona fata de neoanele normale ? Daca da, prin ce se deosebesc? Daca nu, de ce le aprindeti si cu balasturi si cu startere, nu e mai simplu cu un starter electronic si atat ? nici nu se incalzesc, sunt usurele, pot fi montate simplu in capac.
Mersi si sa nu ma injurati daca am spus prostii 
|
 |
|
salut.
Daca nu ai dat inca femela, iti ofer eu 6 neoni la schimb, cred ca sunt 3 perechi, nu ii deosebesc prea bine. mess id: adybrood
|
 |
|
suficiente 3 feluri, sunt simpatice toate.
Multam mult pt ajutor, sunteti grozavi 
|
 |
|
e buna, are fire dese, altele mai stiti ? 
|
 |
|
Salurati !
Spune-mi si mie va rog niste plante de acvariu care sa indeplineasca urmatoarele cerinte:
- sa fie inalte;
- sa nu fie extrem de pretentioase la lumina;
- sa faca radacini in sol;
- sa creasca repede.
Aa, si sa le gasesc pe reef.ro sa le comand  )
Multumesc anticipat.
|
 |
|
In final care e solutia optima ?
Mi se pare normal sa fie un filtru de debit mic, pt cultura de bacterii, sa aiba timp sa isi faca treaba, si un filtru de debit mare, care sa traga mizeria din acvariu.
Exista asa ceva ? Sau cumpar efectiv doua filtre ?
|
 |
|
in final:
- filtrul intern daca iau sa fie cu pahar de retinere, mi se pare normal;
- extern sa nu fie model care se agata de acvariu, face asa mult zgomot ? macar sunt eficiente ?
zgomotul nu ma deranjeaza ca nu doarme nimeni in camera cu acvariu, sunt deja 2 calculatoare acolo care acopera acvariul in zgomot  )
ma gandesc sa mai rabdam o luna ( eu si pestisorii  ) sa iau unul extern mare, tetratec ex600, sper sa nu mai fie probleme cu acel filtru.
|
 |
|
De pe zooplus, e suficient Aquael FZN 2 ?
link: http://www.zooplus.ro/produse/21-acvaristica/385-echipamente-pentru-acvaristica/429-filtre-de-apa/4986-filtru-extern-aquael-fzn-2.html
mi se pare un pret mic, vine echipat la banii astia ? Sau tot asa trebuie sa ii cumpar separat filtre ?
Hagen AquaClear 150 ? Sunt bune de ceva ? intre asta si aquael, care e mai eficient ?
link: http://www.zooplus.ro/produse/21-acvaristica/385-echipamente-pentru-acvaristica/429-filtre-de-apa/4190-filtru-extern-hagen-aqua-clear-150.html
Imi cer scuze inca odata pt atatea intrebari copilaresti, dar nu vreau sa dau banii aiurea, sau sa cumpar ceva incomplet, sa constat ca trebuie sa mai fac un drum la magazin.
|
 |
|