[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: silviusilviu
Forum Index » Profile for silviusilviu » Messages posted by silviusilviu
Vand acvariu eheim mp 80 impreuna cu capacul lui original.
specificatii :L 80 cm. , l 35 cm. , h 45 cm. , cu un litraj de 126 ,
este confectionat din sticla de 6 cu intarituri la partea de sus
nu este dezlipit crapat ciobit, este in stare excelenta.
Capacul este imbunatatit cu inca doua neoane de 18 W fata de cele initiale in plus sunt puse pe drosere separate pt a putea fi aprinse pe rand ,imitand un rasarit apus de soare.
Bonusuri : masca plastic pt partea inferioara pentru a masca substratul, pad negru din spuma special cumparata pentru asezarea acvariului pe dimensiunea acestuia , aproximativ 20 de kg de pietris granulatie 2- 4 cm. amestecat cu dupla grund substrat inert.
pret 200 lei.
Nu fac schimburi, pretul este fix se ridica din locatia mea pentru a putea fi vazut verificat de catre cumparator.
pze la cerere.
in caz ca nu pot raspunde la tel lasati mesaj , multam
tel 0761331118
te rog sa ne tii la curent si pe noi daca rezolvi ceva cu garantia , suntem multi care avem tipul acesta de acvariu si din cate stiu cred ca esti primul caruia i sa intamplat asa ceva la acest model.
posesor de Eheim 2224 , de aproximativ 2 ani .cumparat din hornbach cu tot cu mediile filtrante la un pret foarte bun in momentul respectiv.in momentul de fata nu am schimbat la el decat inelele ceramice, cu siporax si i-am adaugat pe retur un reactor de co 2
plusuri : silentios, robust usor de intretinut, nu curge . singurul minus este amorsarea un pic greoaie si acea mazga de pe furtune despre care mai vorbea un coleg mai sus ,dar cred ca asta nu tine de filtru.in fine sunt foarte multumit de el nu cred ca voi trece la alta marca vreodata
salut, curata si furtunele eu am tot un 2224 si am intampinat aceleasi probleme ca si tine stiu ca e o operatiune mai delicata dar cu putina imaginatie se poate realiza . 99% se rezolva daca cureti furtunele si tevile aferente,incearca sa cureti si rototul filtrului daca nu ai facuto deja se scoate destul de usor la modelul acesta de filtru
salut as dori eu 10 sa imi spui unde sa vin sa Ii iau
filtrul a fost vandut se poate inchide.
da este valabil, astazi si maine poate fi ridicat, cel mai bine telefon si vorbim
Vand filtru intern eheim aquqball 2210 , folosit circa 4 luni,filtrul este inca in functiune in acvariu si inca in garantie( garantia originala 2 ani, luat in decembrie 2008 impreuna cu acvariu MP 80 din hornbach militari) Mentionez ca nu mai dtin unul dintre bureti filtrului ,eu schimbandul cu vata de perlon pt o mai buna filtrare mecanica,pt cine ia filtrul ii dau si restul de vata de perlon aproape jumate de pachet. filtrul il vand pentru ca mai am achizitionat si un filtru extern eheim 2224 si am ajuns la concluzia ca este suficient pentru cei 120 de litri ai mei.Specificatii tehnice : capacitate acvariu 60- 160 i, debit180 - 550 l/h, inaltime maxima 0,43 m, consum de putere 6 w, volum 0,32l, dimensiuni 96x214 mm, filtru intern. Pentru doritori pretul este de 60 de ron si se ridica de la metrou crangasi . nu trimit in tara.detalii pe PM sau la tel 0723340326 daca nu rspund intr-o zi raspund sigur a doua pt ca lucrez in ture
la fel ca tine am patit si eu cu furtunele . dupa doar doua luni erau inbaxite de se redusese debitul la jumate .solutia adoptata de mine : un fir de pescuit dar atentie foarte gros ca sa nu ai surpriza sa se rupa , de care eu am legat la un capat un burete un pic mai mare decat diametrul furtunelor iar la celalalt capat o piulita ca sa pot trece firul prin furtun.la mine a functionat de minune asa ca nu am mai dat banii pe perii sau alceva profesional.
salut m-ar interesa si pe mine anubiasul zi-mi si mie un pret
salut as dori si eu 3 tufe din fiecare , sunt tot din crangasi pot veni unde vrei tu sa le iau daca mai sunt,
blasturi osram am cumparat eu din marbo acu 2 luni cam 34 sau 35 de lei bucata pt un singur neon de 18 w sau max 24 de w ,am mai luat si cate 2 865 si 2 965 de 18 w totul neoane + blasturi circa 200 de lei,am facut exaact acesi operatiune ca si alexnbv cu o singura diferenta nu am mai montat blasturile in capac . am vazut ca multa lume se plange pe forum de caldura degajata de catre acestea in acvariu acum nu e problema dar mai in vara s-ar putea sa conteze . blasturile le-am pus pe o bucatica de pal in dulapul cu prize si filtru.impusc doi iepuri , odata scap de caldura din capac si a doua cum bine a spus alber am montat fiecare neon pe cate o priza programabila si am facut un program (rasarit amiaza apus).asi pune si niste poze da nu ma pre pricep cum dar daca vrei lasami mailul si ti le trimit acolo
azi am avut in sfarsit timp sa ma apuc de curatatul filtrului exterior , problema nu era sa scot filtrul ci furtunele , acvariul fiind intrun corp de mobila iar furtunele scoase prin niste gauri facute in spatele mobilei. in fine acvariul este setat de circa 2 luni , 2 luni jumate din care o luna ciclare fara pesti . de cand au aparut pestii au aparut si primele probleme cu algele ,sa specific si nr pestilor pentru o imagine mai de ansamblu
-5cory
-7 zebre
-7 barbus tetrazona
-7 neoni
alga sau algele cu care m-am procopsit sunt cred cele brune iar pe plante arata ca niste perisori , se depun pe orice aproape mai putin substratul sau poate nu vad eu.sa revin la filtru l-am curatat nu au fost probleme o mai facusem odata in urma cu 2 3 saptamani , destul de curatel in schimb furtunele extrem de jegoase . am procedat asfel am legat o piulita de un fir de guta nr 50 (noroc ca sunt pescar si nu duc lipsa de asa ceva )iar la capatul celalalt o bucata de burete, nu va vine sa credeti ce am scos de acolo marmelada de alge ,aratau ca niste muci maro . sper sa nu repet aceasta operatiune la fiecare 2 luni. mersi lu porcu a mers de minune faza cu amorsarea filtrului :-)
intradevar este cam greu sa iti dai seama care sunt butoanele mai ales ca nu exisra nici un desen care sa te indrume, ca sa fie mai clar sa formulam altfel : discul exterior cel negru , la cele luate din hornbach, este format din mici dintisori fiecare "dintisor va trebui sa fie apasat in jos cu un farf de pix, cutit orice are omu la indemana in functie de intervalul orar dorit . discul central cel alb cu orele se regleaza in functie de ora care este in acel moment . fiecare dintisor corespunde unui interval orar de circa un sfert de ora.suplimentar in partea laterala se mai afla un buton care culiseaza in sus si in jos aleganduse optiunea de functionare a prizei in regim de programare sau pe direct
problema e ca nu vrea asa ,il umplu pina in buza cu apa si nu vrea sa se amorseze , o sa incerc metoda care mi-a spus-o porcu pare destul de logica revin cu date cand o sa curat filtru din nou.
multam pt sfaturi si promtitudine.
sunt posesorul unui filtru extern eheim 2224 achizitionat pt un acvariu de 126 de litri . filtrul este in functiune de circa 2 luni prima curatare a filtrului am facuto la circa o luna jumate , cand am observat scaderea debitului aproape la jumatate .constatand ca nu este asa murdar am spalat mediile filtrante in apa de acvariu , am insistat mai mult pe acea vata de perlon fiind un pic mai murdara ,scos rotor si ax ceramic si spalat de acea mazga rezultatul, o crestere usoara a debitului cu cel mult 10%.mentionez ca si nr de pesti 7tetrazona,7 neoni 7 zebre si 5 coridoras. intrebarea e daca e normal asa ceva sau daca mai trebuie sa mai spal si furtunele filtrului. Si inca ceva daca imi poate spune cineva care detine acest model de filtru cum se face amorsarea lui dupa curatare acesta neramanand amorsat singura solutie care am gasito fiind inclinarea trptata a filtrului pana la eliminarea aerului din el dar nu stiu daca e normal sa se faca asa.va multumesc anticipat
sa stii ca ai facut foarte bine ca nu ai pus rama acea de plastic sub acvariu si mie mi se pare ca nu ar oferi nisi o protectie fundului acvariului ,mie totusi mia placut partea estetica si m-am chinuit si i-am decupat partea de jos ramandu-mi doar o banda care incadreaza acvariu,lucru care poti sa il faci in schimb si cu un scoci negru sau autocolant cu mult mai putina munca.totusi este de preferat sa bagi ceva sub acvariu ,colegi forumisti recomanda o groaza de materiale (polestiren , spuma care sebaga su parchet)personal am optat pt varianta comercializata in hornbach de culoare neagra vreo 80 de mii parca. in privinta filtrului eu cred ca se merita sa faci un efort financiar si sa iti iei un filtru extern personal eu am achizitionat un eheim 2224 de care sunt foarte multumit dar sunt si alte variante discutate de posesori de alte marci decizia iti apartine
salut , vezi ca un acvariu de genul asta mi-am luat eu din hornbach 126 de litri (H,46 L80 , l 35) filtru eheim aquabol 2210 incalzitor 100 de vati , 2 solutii de tratare a apei, mancare pt pestuci, termometru si un minciog pt prins pestii toate la 380 lei. un pret destul de bun tinand cont ca aproape toate accesoriile sunt eheim .si ai vazut poate si tu daca ai citit cateva forumuri ca sunt cei mai buni in materie de acvaristica. PS. am uitat sa mentionez capac cu doua neoane 18 w incorporate.nu te grabi mai asteapta si alte pareri
cred ca este ce de al doilea topic citit de mine cu acvariu crapat in zona 'fundului' . acvariul meu achizitionat din hornbach dispunea si el de acel cornier de plastic ce incadra partea de jos a acvariului . am intrebat si eu pe forum daca ar fi bine sa il las asa cum l-am cumparat si in general am fost incurajat sa il las asa..totusi punandu-mi mintea un pic la lucru am presupus ca nu ar fi indicat sa il las cu acel cornier datorita faptului ca fundul acvariului ar fi stat in aer , circa 1mm, nu stiu daca e mult sau putin dar la volume mari de apa cred ca se formeaza o mare solicitare in fundul acvariului. dar ce sa faci pe cutie nu scrie daca acel cornier este pt protectie in timpul transportului.eu unu am ales o solutie de mijloc , am decupat partea de jos a cornierului (se face destul de usor dupa ce iti dai seama cum ) neramanandu-mi decat o banda inprejurul acvariului doar pt aspectul estetic,si pt a masca pitrisul din fata acvariului iar pt fundul am cumparat o folie speciala tot din hornbach dintr-o spuma asemanatoare cu cea care se baga sub parchetul laminat.stiu ca este cam vechi topicul dar poate totusi ajuta pe cineva care o sa isi cumpere acest gen de acvarii cu cornierul din plastic .nu bag mana in foc ca aceasta a fost cauza spargerii acvariilor dar am facut niste speculatii logice,oricum se stie prea bine paza buna trece primejdia rea

Forum Index » Profile for silviusilviu » Messages posted by silviusilviu
Go to: