[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Salutare... Eu sunt Mihai.  XML
Forum Index » Despre noi
Author Message
ushu_83
Junior member
[Avatar]

IP:

Salut,

Eu sunt Mihai, sunt de 'origine' din Campina dar de cativa ani m-am mutat la Bucuresti, initial pt studii si acum cu serviciu.
Prea multe puncte comune cu acvaristica nu am avat pana de curand cand un coleg de serviciu mi-a facut cunostinta cu
acvariul lui si cu fascinata lume acvaristica.
Asa ca... manat de dorinta de a cunoaste mai multe am inceput sa scotocesc prin internet sa aflu informatii noi.. si cred ca am aflat.
Acum 2 saptamani am achizitionat primul meu acvariu complet utilat de la un magazin de specialitate, pe care inca nu am terminat de amenajat si de ciclat dar sper sa o fac cat mai frumos si cat mai corect.
Acum 2 zile am cumparat si primi locatari ai acvariului si.. ca orice incepator m-am axat pe vivipari, 3 perechi:
-o pereche de molly
-o pereche de guppy
si o pereche de xipho, toti locatarii sunt in stare de "functionare" si se pare... conform experientei mele de incepator ca pana acum procesul de ciclare a fost facut corespunzator si pestisori se simt destul de bine in noul lor camin.

In speranta ca voi fi bine primit printre voi si ca nu v-am plicitisit prea mult cu povestea mea, inchei acest prim thread al meu.

Cu respect
MihaiU

Am atasat si 2 poze facute la repezeala...dar promit sa revin cu poze si informatii noi defiecare data cand ceva se va intampla in acvariul meu.
[Thumb - IMAGE_117.jpg]

[Thumb - IMAGE_115.jpg]

This message was edited 3 times. Last update was at 21/04/2010 18:05:51

[Email] [Yahoo!]
fishyman
Membru de baza
[Avatar]
IP:

Salut si bine ai venit! Imi pare bine ca sunt oameni, care si citesc inainte sa bage pestii in acvariul proaspat umplut cu apa de la robinet. Mult succes in proiectul tau si orice intentionezi sa faci cu acvariul tau, baga un post aici ca sa mai invatam si noi.

As scoate bilutele de sticla din acvariu: nu sunt naturale, sunt prea colorate pentru fauna unui acvariu si oricum se colmateaza repede. Cred ca este o idee buna ca ai asezat acvariul in fata unei oglinzi, asa daca nu pui fundal, o sa se "dubleze" adancimea acvariului.

This message was edited 2 times. Last update was at 21/04/2010 21:50:51

acvariul meu
[Email] [WWW] [Yahoo!]
Radu.U
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Bine ai venit Mihai
ushu_83
Junior member
[Avatar]

IP:

fishyman wrote:As scoate bilutele de sticla din acvariu: nu sunt naturale, sunt prea colorate pentru fauna unui acvariu si oricum se colmateaza repede.

Si el le-as scoate .. dar fortat de imprejurimi.. (adica de prietena mea.. care ca orice fata are atractie la chestii viu colorate ) am hotarat sa le mai pastrez o perioada.
De fapt si de drept, ea este adevaratul ingrijitor al acvariului, eu vin doar cu idei si informatii .

This message was edited 1 time. Last update was at 22/04/2010 09:56:58

[Email] [Yahoo!]
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

ushu_83 wrote: Si el le-as scoate .. dar fortat de imprejurimi.. (adica de prietena mea.. care ca orice fata are atractie la chestii viu colorate ) am hotarat sa le mai pastrez o perioada.

Da-mi voie sa te contrazic. Fetele au un simt al esteticului desosebit de dezvoltat. I-ai aratat acvariile de la sectiunea Aquascaping, de exemplu? Acolo nu o sa vada nimic nenantural sau "viu colorat" care nu are absolut nici o legatura cu mediul de viata al pestilor.

Ai inceput bine. Nu te-ai bagat la specii pretentioase si nu ai aglomerat acvariul. Dar chestia asta cam strica totul. Poate ii strecori asa, subtil, ideea sau informatia cum ca bilele acelea chiar nu au ce cauta in bazin. Cind te uiti la un acvariu, atentia trebuie sa se focalizeze asupra plantelor si/sau pestilor. Nicidecum asupra unor elemente de decor adaugate fortat.
sece4u20
Member
[Avatar]

IP:

atunci ia arata-i dansei niste acvarii facute frumos sa vada unde gasesti ea asemenea bilute. la constructia unui acvariu se pleaca de la premiza ca incerci sa construiesti un colt de natura incercand sa redai cat mai fidel habitatul si celelalte elemente. daca ea a vazut intr-un rau/lac/fluviu pietricele de sticla viu colorate sa ma anunte si pe mine. pentru acele bile de sticla viu colorate te vor blama majoritatea celor de pe forum ,daca nu toti, insa alegerea este a ta.

mesaj pentru europa si nu numai
ushu_83
Junior member
[Avatar]

IP:

Am inteles ideea voastra si sunt sigur ca si prietena mea ar intelege daca as incerca sa ii explic. Dar.. ce rost are.. pana la urna nu deranjeaza cu nimic bilutele alea acolo.. si dace ei ii plac asta e. Sunt convins ce mai devreme sau mai tarziu se va plicitisi de ele si atunci o sa le scot. Oricum acest acvariu nu e inca terminat de amenajat (nici macar procesul de ciclare nu e terminat).

PS: Va multumesc tuturor pt primirea calduroasa pe care mi-ati facut-o. Sunt convins ca am o multime de lucruri de invatar de la voi si poate.. pe viitor.. alti incepatori, asa cum sunt eu acum, vor invata de la mine.

This message was edited 1 time. Last update was at 22/04/2010 10:44:18

[Email] [Yahoo!]
Dragos Matei
Membru de baza
[Avatar]

IP:

salut!
cat a trecut, cam 3 ani !? cum arata acvariul acum ?

Forever Two Wheels !!!
[WWW]

Forum Index » Despre noi
Go to: