[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: alex08
Forum Index » Profile for alex08 » Messages posted by alex08
Cum zici si tu, stilul pare sa nu mai fie la "moda", dar eu zic ca se poate face ceva frumos si sa aducem un pic de aer "proaspat".
Setup-urile castigatoare nu m-au dat pe spate, nu stiu de ce dar parca aduc a acvarii de prin 2000 toamna. Se poate face mai mult.

Vorba ta, poate la anul il vedem si pe colegul georeo inscris, am avea sanse mult mai mari.
Nu stiu cum vi se pare voua, dar mie mi s-a parut tare ciudata treaba de la sectiunea Dutch. Nu ma asteptam sa fie asa de putine olandeze...in lume!
Deci 22 de acvarii, din care doar 7 acceptate ca facand parte din acest stil. Normal ca nu am de ce sa ma bucur de locul 4...din 7.
Sa vedem la anul cum o sa arate sectiunea asta.

Treaba cu numarul de specii care ar trebui in mod normal sa se regaseasca intr-un olandez nu stiu cum sa o mai iau. Pe o parte Marco Aukes spune ca am prea multe specii de plante (18 in cazul de fata), dar pe de alta parte vad primul loc din concurs care are 16 specii. Greseala in cazul de fata, zic eu, nu este la numarul de specii pe care le-am avut, ci in faptul ca nu le-am pus in valoare pe toate (cum zice si el : it is missing the big impact contrasts). Daca tufele ar fi fost mai mari, culorile mai aprinse, altfel aparea contrastul (contrastele) in bazin.

Poza inscrisa de mine :
image

Locul I :
image

Locul II :
image

Locul III :
image

P.S. : Pe viitor o sa ma limitez la 12, maxim 15 specii, sa vad cum va arata asa.

P.S. 2 : Felicitari si aici, Iulian, nu stiu daca citesti forumurile. ;) Eu tot mai astept un jurnal cu "Drops of light in the forest" !
Am disponibila o cantitate destul de mare de Hemianthus cuba.
Pretul este de 8 lei/pot (7x7cm).

Acvariul de provenienta :
image

Mai sunt disponibile si 20 de fire de Phyllanthus fluitans, 2 lei/fir :

image

Nu exista comanda minima.
Bonus la orice comanda.

Detalii despre plata si transport putem discuta pe PM sau mail : alex08acv@yahoo.com
Cum spune si titlul, sunt disponibile urmatoarele :

Plante :

-Anubias barteri var. nana 'petite' : 8 lei/buc
-Myriophyllum mattogrossense : 2 lei/fir
-Microsorum pteropus "needle leaf" : 12 lei/tufa

Provenienta plante :

image

image

Creveti :

Neocaridina davidi var. Orange : 5 lei/buc (dimensiuni : 1-1,5cm)

Poze :
image
image
image

Detalii despre plata si transport putem discuta pe PM sau mail : alex08acv@yahoo.com
Uite o ipostaza mai rar intalnita si prinsa foarte bine.
Ai apucat sa faci si ceva poze?
Phyllanthus fluitans, un adevarat curcubeu la suprafata apei
image

Porcu, eu zic ca o sa raman la 15 specii, care exact inca nu stiu. E un numar rezonabil.
Cu placere oricand, numai ca de data asta am sters folderele cu poze. Rar gasesc poze care sa aiba calitate cat de cat si la dimensiuni peste 1200x... , 1500x...
Cum este si cazul aici, peste 1304x492 as fi avut un zgomot mare, deci calitate proasta.
image
high resolution
Cum spune si titlul, am mai multe exemplare de Caridina sp. "Hummel" disponibile spre vanzare.
Atasez mai jos parametrii specifici speciei, cu mentiunea ca eu ii tin in acelasi acvariu cu Sakura Red shrimp (ph peste 7,2 si GH 10), fara nici o problema (inca un plus, nu se corcesc cu Neocaridina).

Caridina sp. "Hummel"

-Dimensiuni adulti : mascul 2 cm, femela 2,5 cm
-Origine : Sudul Chinei, Hong Kong
-Temperatura optima : 21-25°C
-Duritate - GH : 8-12
-pH : 6,4-7,5

Poze cu crevetii la mine in acvariu (Wild Roots) :

image

image

image

image

Dimensiune spre vanzare : 1-1,5 cm

Pret[/u : 10 lei/buc

[u]Transport la alegere
: posta, curier, microbuz (unde exista legatura directa), tren (unde exista legatura directa)

Mai multe detalii despre plata si transport putem discuta pe PM sau mail : alex08acv@yahoo.com
Narcis, ai inteles total gresit. Poate caterinca nu era cuvantul potrivit folosit, dar in orice caz nu ma refeream la ce ai intrebat tu, ci la ce se postase in trecut in topic :

Ce contin bilele astea?

o bila contine minerale si 5 euro

Referitor la buna credinta, cred ca am dat destula dovada pana acum, altfel nu-mi mai bateam capul sa scriu acele articole. Au fost menite sa ajute...
Referitor la specii, sigur o sa mai scot din ele pe parcurs, ca sa pot sa-i dau o forma frumoasa. Pentru moment, mi-am dorit cateva din ele, sa le vad, sa mai vad ceva nou!

Da, All in red are si macro in el. L-am folosit dar ajunsesem la doze cam mari (40 ml/zi) ca sa pot sa cresc cum trebuia toate plantele pe care le aveam. Cele rosii excelau, dar cele verzi isi incetinisera ritmul de crestere.
All in red este perfect intr-un setup Danish, garantat!

Cu ajutorul unui prieten, am facut si un filmulet HD :

Bine v-am regasit!

Ramasesem dator cu un jurnal de bord. Sa-i dam drumul!

image
high resolution

Jurnal de bord :

In ultima perioada am facut modificari cam peste tot. Si la aranjament si la fertilizare si sper in curand si la vietuitoare (sa adaug ceva petisori noi).
Sa incepem cu inceputul, am cautat ceva rosu si de la o planta am ajuns sa aduc mai multe (ca de, doar am dat in patima olandezelor si vreau culori).
Astfel a reaparut in peisaj Alternanthera rosaefolia si pe langa ea si Alternanthera rosanervig.
Mi-era dor de Rotala sp. Butterfly, asa ca a revenit si ea in peisaj. Nici cu Ludwigia palustris pot sa spun ca nu mi-e rusine.
Dupa atata rosu trebuia sa mai strecor si ceva verde, Pogostemon erectus.
Dar ce sa povestesc atat de specii, cand pot sa fac o lista actualizata?!

1.Alternanthera reineckii mini
2.Alternanthera reineckii rosaefolia
3.Alternanthera reineckii rosanervig
4.Blyxa japonica
5.Cryptocoryne parva
6.Eleocharis sp. mini
7.Hemianthus glomeratus
8.Hydrocotyle sp. Japan
9.Hygrophila polysperma rosanervig
10.Limnophila aromatica
11.Limnophila sp. "Belem"
12.Lindernia sp. "India"
13.Ludwigia repens rubin
14.Ludwigia palustris
15.Ludwigia inclinata var. verticillata "Cuba"
16.Microsorum pteropus
17.Microsorum pteropus needle leaf
18.Myriophyllum mattogrossense
19.Pogostemon erectus
20.Pogostemon helferi
21.Rotala macrandra green
22.Rotala macrandra red sp. mini
23.Rotala sp. butterfly
24.Rotala rotundifolia sp. colorata
25.Staurogyne repens

Una peste alta, ansamblul arata asa :

image

Clar sunt zone unde mai trebuie sa lucrez, ce trebuie sa fie mai compacte. Unele trebuie sa se imbine mai frumos (sa curga ca niste rauri, o data ce plantele sunt aranjate/tunse).
Mai sunt si speciile noi pe care le-am pus, trebuie sa le iau si pe ele in calcul. Deocamdata numarul mic de fire al lor nu aduce decat un aer de dezordonat in toate ordinea pe care vreau eu sa o fac.

image
high resolution

Am vorbit de aranjament, sa vorbim si despre fertilizare.
M-am hotarat sa reiau fertilizarea cu VIMI. Am zis sa incerc si alta abordare.
Astfel ca, acum am in dotare VIMI Micro si VIMI Accelerator. Pentru macro merg in continuare cu PPS-Pro.

Fertilizarea zilnica arata asa :

-15 ml VIMI Micro
-10 ml VIMI Accelerator
-12 ml PPS-Pro

Cu VIMI Micro am inceput de la o doza de 8 ml/zi, crescand-o saptamanal. In momentul de fata pot spune ca m-am oprit si mi-am atins scopul.
De subliniat, pe toata acesta perioada nu am vazut strop de alga sa prinda curaj. In trecut cand ma jucam cu doze asa mari de micro, riscam mult si des trebuia sa opresc si reduc doza pentru a nu da in invazii.

Inchei jurnal cu o poza de la masa de seara :

image
high resolution

Deci, olandezul este pe drum!
Trecand peste caterinca si stiind ca lumea nu prea se documenteaza, amintisem despre ele in Indrumarul despre creveti [Capitolul II] :

Benibachi Absortion Charcoal Balls sunt bile folosite in filtrele externe, cu proprietatea de absorbi substantele nocive din apa cum ar fi amoniacul, nitritii si alte metale grele. Imbunatatesc calitatea apei.

Benibachi Crimson Bee Balls sterilizeaza apa prin absortia amoniacului, azotului si a altor substante toxice din acvariu. Contine peste 30 de minerale si ajuta la o naparlire si o ovulatie fara probleme a crevetilor.

In rest, spor cu crevetii in continuare Bogdan, vad ca merge treaba. ;)
image

Povestea din spatele aranjamentului actual si a culorilor, in urmatorul jurnal de bord.

Stefan, iti faci o idee cat de cat.
Hygrophila polysperma rosanervig
image
Rotala macrandra green
image
Limnophila sp. "Belem" - multumesc colegului georeo pentru ea, e o frumusete rara!
image

Am mai schimbat un pic peisajul, daca iese bine dupa tunsoarea din weekend vi-l arat.
image
Catalin, poti da ceva detalii despre acvariu, parametrii apei si hrana pe care au avut-o?
Banuiesc ca sunt luati din Germania.
Peace corner

image
Sunt disponibile urmatoarele :

-Pogostemon helferi - 3 lei/fir - 5 fire
-Hemianthus glomeratus - 0,5 lei/fir - 100 fire
-Blyxa japonica - 1,5 lei/fir - 10 fire
-Hygrophila rosanervig - 1,5 lei/fir - 10 fire
-Myriophyllum mattogrossense - 2 lei/fir - 10 fire
-Alternanthera rosaefolia - 3 lei/fir - 5 fire

Plantele provin din acvariul de mai jos si din celelalte de la jurnale (Yellow Passion, The Good Side) :

image

Comanda minima : 20 lei

Detaliile despre transport si plata le putem discuta prin PM sau mail : alex08acv@yahoo.com
Multam, Stefan.

image
high resolution

Forum Index » Profile for alex08 » Messages posted by alex08
Go to: