[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
nu reusesc sa dozez CO2 cum trebuie  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
bonoman
Junior member
[Avatar]

IP:

am cumparat un test permanent de co2 pentru a vedea cam cum stau cu aditia de co2 in acvariu.Pana acum o saptamana aveam probleme cu plantele caci nu prea le mergea bine si am zis sa adaug EasyCarbo cate 1 ml/zi,am adaugat inca un neon de 14w pe langa cele doua de 15w,Profito... dar tot degeaba..Acum cu testerul de co2 vad ca desi adaug de 8 zile 2ml/zi de easycarbo ,culoarea solutiei din tester este tot albastru inchis,nici decum nu vrea sa se faca putin verde ca sa ma bucur si eu.Acum am o nelamurire caci nu stiu de ce nu am co2 in acvariu,se poate ca se elimina repede din cauza ca am filtru extern destul de puternic Eheim 2032 Ecco Pro 1300???Azi am adaugat 3 ml de Easycarbo si dupa vreo trei ore am vazut pentru prima data de 4 luni incoace ca pe plante sau format bule de oxigen si de ici colo se ridicau la suprafata alte bule,dar peste cateva ore a revenit totul asa cum era inainte,adica testerul tot albastru.Azi am dat comanda pentru un kit de CO2 cu butelie de 95 gr.
Poate cineva stie ce sa mai fac si sa imi dea un sfat .Multumesc si scuze daca nu ma pricep caci sunt la inceput
geani
Membru de baza

IP:

Easycarbo nu este detectat de test, cel gazos da. Nu mai baga aiurea easy, dozeaza-l dupa prospect. Nu spui ce volum de apa ai, ce neoane....
[Email]
bonoman
Junior member
[Avatar]

IP:

Am un acvariu de 54 L (60/30/30)cu iluminare 1x JBL SOLAR NATUR 15W (9000K) si 1x JBL SOLAR TROPIC 15 W (4000K),cateva plante (vreo 6),2 ancistrusi mici,9 microrasbora galaxy
Am mai pus un neon de 14w

This message was edited 1 time. Last update was at 08/03/2014 19:46:32

geani
Membru de baza

IP:

Eu as avea rabdare. Lumina este de calitate, poate un pic prea multa, conteaza si ce plante ai...... nimeni nu iti poate spune exact, matematic ce sa faci si care sunt rezultatele la care sa te astepti. Repet, ai rabdare.
[Email]
roshadow
Junior member
[Avatar]

IP:

Aceste teste functioneaza cu CO2 barbotat in apa. Ele masoara cit gaz este dizolvat in apa prin cit gaz iese in bula testului, de asta nu are deloc treaba cu EasyCarbo (care oricum e alta treaba cu el).

Poti adauga EasyCarbo fara sa ai neaparat aditie de CO2. Asa cum daca bagi CO2 poti pune si EasyCarbo ! Nu numai dupa aceea

EasyCarbo e alta treaba fata de CO2 gazos barbotat in apa. Nu se aduna cantitatile sau altceva...

Sa va manince "rechinii" din acvariu !
bonoman
Junior member
[Avatar]

IP:

instalatia de CO2 functioneaza acum la 2bule/sec fata de prima data cand l-am fixat la 1bula/sec,testul arata un verde inchis acum si cred ca este bine,dar nu vad ca plantele sa formeze perle de oxigen deloc in nici o zi decand am instalat butelia de CO2!!! fertilizez cu pps pro si trace mix 1ml/zi si easy carbo 2ml/zi.Schim de apa 30% la fiecare sfarsit de saptamana.Testele arata asa:
NO3 20
NH4 0,05
NO2 0,1
GH 5
KH 4
Fe 0,2-0,4
Poate sa fie debitul de apa filtrat prea mare si astfel sa nu se dizolve si sa ramana CO2 in apa ?Folosesc filtrul extern Eheim eco pro 130.Ar trebui sa reduc debitul la iesire?
[Thumb - IMG_0230.JPG]

bonoman
Junior member
[Avatar]

IP:

rectific: la dozarea de CO2 am 1bula/sec fata de 1 bula/2 sec

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: