[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: naitsirc
Forum Index » Profile for naitsirc » Messages posted by naitsirc
Chiar asa de decolorati nu am vazut incat sa nu distingi culorile... Doar ca erau mai spalacite. Daca sunt asa cum zici tu, atunci nu are rost sa ii iei acasa... Mai bine intrebi cand va fi urmatoarea livrare, lasi un nr de tel sa te sune cand vine si esti prezent la receptie... Asa nu apuca sa se decoloreze prea tare si ai si o cantitate mai mare din care sa alegi.
alexos wrote:Revin cu o intrebare.Daca acvariul ar sta in totalitate pe masa mai este nevoie de pal?Am stat si am analizat si o sa fac alt blat.La acesta nu imi plac mai multe aspecte:gaura pentru fostele cabluri,faptul ca este rotunjit in fata etc.Pana este gata noul blat(saptaman vitoare) o sa fac rost de o pompa care sa imi scoata apa repejor(dar sa nu traga in asa fel incat sa-mi scoata si plantele din Manado) si de mai multe galeti in care o sa pun apa.Dupa ce e montat blatul,pun acvariul la loc si cu aceeasi pompa trag apa din galeti in acvariu.Toata bataia de cap ar trebui sa dureze o ora,maxim 2.

Daca merg pe varianta asta o sa arate mai bine si din punct de vedere estetic.

L.E.:Ma rod palmele sa iau un banc de microrasbore in locul neonilor negri.Pot exista probleme intre ele si scalari sau ramirezi?

Scuze alexos pentru off-topicul de pe aici... Eu am incercat sa il evit raspunzand pe pm celui ce m-a interogat, dar vad ca colegii s-au infierbantat pe aici si nu au observat ca tu ai pus alte intrebari.

Daca schimbi blatul cu unul pe care acvariul ar sta complet, atunci nu mai trebuie sa pui alt blat de PAL/MDF/OSB ci doar polistiren expandat sau pad de cauciuc (sau din ce o fi facut).

Cat despre compatibilitati la microrasbora nu stiu... Poate colegii mai experimentati... Sau google.
Eu inca nu am auzit de pesti care sa moara de foame intr-o zi... Eventual dupa un post de vreo 7-10 zile sau chiar mai mult...
E adevarat ca la petshop sunt stresati si de faptul ca au putina apa dar si ca sunt tinuti masculii asa in cubulete transparente unii langa altii si obosesc sa se dea Daca il iei acasa si se aclimatizeaza isi revine. Crowntail rosu cu alb si eu am gasit foarte greu, dupa vreo doua saptamani de asteptari, lasat nr de tel. si vorbit zilnic cu pipitzele de acolo sa imi puna deoparte daca vine un exemplar frumos.
In legatura cu intrebarea ta cu schimbul zilnic:
1. intr-un acvariu stabil bacteriile sunt fixate cea mai mare in filtru si in substrat si o mica parte in apa si alte decoratii. (pentru procente exacte poti cauta pe forum ca nu am timp acum).
2. schimbul saptamanal de 20-30% din apa te ajuta sa elimini o cantitate semnificativa din NO3 dar nu elimina bacteriile care sunt fixate in marea majoritate in mediile de la punctul 1. Bine sa zicem ca elimini 20-30% din 8-10%, care e nesimnificativ.
Daniel, un varf de NO2 poate aparea din doua cauze:
1. aditie suplimentara de NH4 din mai multe cauze si bacteriile nu au apucat sa se inmulteasca ca sa ii faca fata.
2. deces semnificativ de bacterii care transforma N02 in NO3

In cazul tau as merge pe a doua varianta (daca imi confirmi din teste ca NH4 e 0) din alte cauze:
- nu stiu cat timp au stat filtrele fara apa intre scoaterea din bazinele vechi si punerea in bazinul nou
- nu stiu cat a stat acea 50% apa cu care ai completat la declorinat si in ce fel de vas(e) ai declorinat 55 litri
- nu stiu daca acea apa nu a fost contaminata si cu alte substante care nu se evapora ca si clorul
- nu stiu cat acces au avut bacteriile la oxigen (au nevoie si de oxigen pentru a supravietui)
pentru 110 l iti recomand sa reglezi debitul pe la minim 400-500 l/h si eventual mai cresti cand incepe sa se colmateze.

pentru plante vezi la sectiunea vanzari la user-ul ReBella ca are o diversitate destul de mare de plante
La al meu am Tetra si Hikari... cel mai mul ii plac cele de la Hikari... dar depinde foarte mult de peste cu ce e invatat... am citit ca unii nici nu se ating de granule ci mananca numai inima de vita, tubifex si alte cele din categoria asta.
testele de apa pot lamuri dilema: NH4, NO2, NO3

si da, e posibil sa se decicleze de la 50% apa neciclata (mai ales daca are si o concentratie mare de clor sau alte substante care afecteaza bacteriile) si substrat nou.
Salutare.

Pentru a vedea daca face fata filtrul cauta debitul nu ce recomanda ei pe cutie.

Lumina mai puternica ai nevoie pentru plante.

Plante ai nevoie pentru un acvariu mai stabil, pesti mai sanatosi si pentru tipul de pesti cu care vrei sa populezi chiar sunt recomandate.
xeroxclona wrote:nu cred...

Daca iti spun ca si eu am patit la fel cu radacina mea, ma crezi? Sau daca iti spun ca scoteam mazga cu periuta de dinti si a doua zi era la loc, ma crezi?
Pana cand am dat si eu un search pe forum "mazga alba" si am citit cauza si ca dispare de la sine odata cu ciclarea acvariului... asa ca am lasat-o in pace si acum pot sa spun ca m-a parasit
da, e de la acvariu neciclat... dispare cu timpul de la sine
Bine ai venit!

Asteptam poze/video
xeroxclona wrote:Încerc s? scriu de pe mobil,dar cred c? are probleme,cu tastatura

Incearca fara diacritice... va merge mai bine
Se pare ca aplicatia a fost lansata la sfarsitul lui 2010 si este gratuita datorita sponsorilor:
http://www.coralmagazine-us.com/content/coming-soon-coral-apps-ipad-and-iphone

Nu stiu daca exista aplicatie si pentru alte tipuri de mobile, dar merita cautat.
Pentru ca vad ca pe mai multi i-a apucat febra saraturilor, e bine de stiut ca revista CORAL MAGAZINE este disponibila gratuit in iTunes Store, in aplicatia Coral pentru iPhone, iPod si iPad si vine cu arhiva de pe un an.

Spor la citit!
Lucian wrote:Acest mesaj este adresat userilor de toate categoriile, noi, vechi, priceputi sau ne, daca aveti vreo problema de sanatate a pestilor va rugam DATI ABSOLUT TOATE DETALIILE , CHIAR DACA UNELE DINTRE ELE PAR A FI INUTILE; SPECIFICATI:
- ce bazin aveti (LlH, volum) , de cat timp, ce/cati pesti contine (inclusiv sursa de achizitionare), ce echipamente de filtrare/aerare (continua, discontinua)/incalzire /iluminare(si durata ei), cum este plantat;
- toate datele cunoscute despre chimismul si provenientza apei, modul de schimbare a apei (cata - in volum sau procent si la cat timp), temperatura, utilizare sau nu de dezinfectanti, fertilizanti , algicide , alte chimicale;
- hrana: tipul de hrana, administrare, sursa;
- evenimentele ocazionale: daca in ultima vreme ati achizitionat pesti , plante, ati schimbat tipul de apa, hrana, ati modificat modul de iluminare/filtrare/incalzire.
- si nu in ultimul rand descrieti cat mai amanuntit simptomele (niste poze ar creste sansa ca diagnosticul sa fie exact si sa evitati multe necazuri care pot proveni nu din necunoastere ci doar dintr-o descriere incorecta/incomplecta a simptomelor sau a asemanarii unor simptome in cazul mai multor boli).
Multumesc

1.a. Pe mine nu ma deranjeaza deloc colantul de pe spate, si chiar imi place mai mult decat daca ar fi fost monocolor Evident e o chestie de gusturi...
1.b. Colantul are si o valoare sentimentala... e de la primul user de pe acest forum care a rezistat cu stoicism in privat la cateva ore de bombardament din partea unui habarnist ca mine si m-a initiat prin tel si messenger in multe taine ale acvaristicii. Daca am si acum acvariu pot sa spun ca 50% e ambitia mea si 50% sunt sfaturile ei (ReBella)

2. Da, nici mie nu imi place cum arata, dar saptamana aceasta a fost o saptamana de teste (reteta pentru bomba, metode de difuzare, etc) asa ca pe cand voi termina cu schimbarile urgente ma voi ocupa si de ascuns "perfuziile"
alexos wrote:Am luat legatura cu cel care mi-a facut masa.M-a asigurat ca este perfect plana,la boloboc.

Dar pardoseala ta este perfect plana, la boloboc? Dar daca te sui pe masa intre doi pereti se deformeaza macar 1 mm PAL-ul? Daca da, riscul e mare sa crape sticla. Mai bine golesti acvariul si iti iei toate masurile de siguranta decat sa te plimbi cu patul prin casa si sa iti moara pestii... eu asa as face... tu faci, desigur, cum doresti.
De asemenea PAL-ul este de diferite grosimi: 8, 12, 14, 16, 18, 22, 25 mm. Recomand minim 18.

ATENTIE: tot la magazinele amintite mai sus sunt placi de lemn masiv din brad. Sa NU iei asa ceva, caci sunt scanduri lipite una de alta ca sa formeze o placa.

Forum Index » Profile for naitsirc » Messages posted by naitsirc
Go to: