| Message |
|
|
l3n3a wrote:
Depasesc si eu cu vreo 4 cm inaltimea de 1,80 si reusesc fara prea mari probleme sa ajung in orice punct din acvariu cu un scaun. Nu zic ca este usor dar nici greu nu este sa lucrezi la o astfel de inaltime atit timp cand stii unde incepe si unde se termina scaunul  .
Faci cum crezi  Dar eu parca te vad cu capul in apa incercand sa mai addaugi sau sa mai scoti niste plante 
|
 |
|
|
|
90cm este inaltimea sau latimea?
Intreb pentru ca vrei sa pui tuburi T8 si cu toate astea sa ai plante de gazon care necesita multa lumina.
Daca 55 e inaltimea atunci renunta la T8 si pune T5-uri.
Daca 90 e inaltimea atunci gandeste-te serios sa achizitionezi un sistem de iluminat cu Metal-halide.
Felicitari pentru curajul tau de a demara un astfel de proiect.
Succes ! Si tine-ne la curent.
|
 |
|
|
|
Ca sa vezi. Nu-mi bat gura degeaba. In poza de la producator e predominant negru iar la tine e maj jumatate rosu, jumatate negru.
|
 |
|
|
|
Cochetez si eu de ceva vreme cu ideea de a folosi Volcanitul in urmatorul setup. Si mai am o curiozitate: aspectul real.
Poti pune,Monky, o poza macro cu Volcanitul, sa vedem cum arata in realitate. De multe ori pozele de pe siturile producatorilor sunt la rezolutie foarte mica sau cosmetizate, ca sa arate bine produsul.
Am vazut in primul post ca ai deja o punga. De aceea apelez la tine.
Multumesc.
|
 |
|
|
|
Foarte frumos. Poate ne dai si cateva detalii:Iluminat, co2 sau nu...
|
 |
|
|
|
Succes cu acvariul tau !
apa curata siplante fara alge !
Dar cu poza ce-ai facut?
|
 |
|
|
|
Si care ar fi utilitatea?
Pretul sigur e mai mare la astfel de led-uri.
|
 |
|
|
|
NO3<5mg/litru cand am facut poza asta.
Acum trebuie sa fie mai mare pentru ca am marit doza de PPS-Pro.
PO4 nu am masurat.
|
 |
|
|
Acesta este masculul de Apistogramma Agassizi:
Si o poza din laterala dreapta:

|
 |
|
|
|
In sfarsit ai replnatat in dreapta.
Mi se pare mie sau ai mai adaugat pietris?
Tufa aia de Blyxa e tot mai spectaculoasa. Eu iti dau o odee:
Continua tufa pana apropape de marginea din dreapta.
Lasa in fata ei Pogostemon, Hemianthus si ce plante de gazon mai vrei, renunta la plantele din spate, adauga cateva crengute subtiri si neregulate care sa iasa pe ici colo din tufa de blyxa, un banc de characide si o sa ai unul din cele mai frumoase acvarii de pe la noi.
Succes !
|
 |
|
|
dogibeer84 wrote:
Pe viitor a-si vrea sa schimb Ludwigia sp cuba cu ceva mai micut. Cum se vede si in poza, diametrul unui fir depaseste latimea bolovanului.
Ce planta imi recomandati sa pun in locul Ludwigiei?? 
Asa e. E superba Ludwigia. Are cele mai frumoase culori pe care le-am vazut vreodata la o planta de acvariu. Dar are nevoie de un acvariu mult mai mare ca sa poti face o tufa de macar 10-15 fire.
Iti sugerez sa o inlocuiesti cu Didiplis sau cu Proserpinaca sau Rotala rotundifolia green
|
 |
|
|
lazarginel wrote:
VAI ,domnu DAN da ce frumos ,Hemianthus aveti  si ce umflat este
Na ca acum trebuie sa-mi dati un miel. Mama m-a botezat Ioan-Sergiu
lazarginel wrote:Aia ,mica este o dulceata ,de copil
Multumesc....ma mandresc.
Uite aici admira vechiul setup.

|
 |
|
|
|
Desi am si eu gaura pentru cercel in urechea stanga, nu-l mai port de ceva vreme.
Domnisoara din imagine este fiica-mea de 2 ani care are grija sa fie prezenta de fiecare data cand fac ceva la acvariu...mai ales cand fac poze.
Ma bucur ca-ti place acvariul.
|
 |
|
|
|
Si pentru ca Limnophila Aromatica a inceput sa piarda din culoare la frunzele noi. Am facut un test NO3.
A rezultat <5mg/litru.
Dozam pana acum 1ml PPS zilnic. E clar ca trebuie sa mai cresc cantitatea de macro. Plantele au crescut si s-au inmultit.
|
 |
|
|
Am reusit sa scap de reactorul intern. L-am inlocuit cu unul extern home made. Mult mai eficient. Se vede si dupa bulele de O2 care ma incurca la fotografie.
Am mai tuns si mutat o parte din plante.
Am introdus Proserpinaca palustris 'Cuba'
La Eriocaulon am renuntat temporar. Cel putin pana rezolv cu duritatea si cu CO2 presurizat.
Vedeti cu ochii vostri:
Doi ochi de-ai casei

|
 |
|
|
Imi fac abonament  . Ca sa fie mai ieftin.
Cum fac unii la laptareasa.
Vezi ca testez calitatea. Vin cu testu dupa mine. 
|
 |
|
|
Pe la 6 sunt la tine la usa cu 4 bidoane de 5l goale si cu fiica-mea de mana. Asa ca da drumul la robinet.

|
 |
|
|
|
O sa caut pe cineva cu osmozor.
Cred ca vor fi incantate majoritatea plantelor, nu numai Eriocaulonul.
|
 |
|
|
|
Da. O sa pun anunt la mica publicitate. "Cumpar apa moale"
Alta solutie nu e oare. Sa scad KH, Gh. Am turba in filtru dar nu prea ma ajuta.
|
 |
|
|
|
Ce se mai aude despre proiectul asta, domnule Ginel?
|
 |
|
|