[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: cibserg
Forum Index » Profile for cibserg » Messages posted by cibserg

Eu sunt doar cu pozatul.
Cuvintele le rezerv pentru altii.
Doar tonine...imi incerc si eu norocul.
Au crescut cativa cm de cand le am.
Dar cu caldurle astea ma tem ca le pierd.

image
Plantele o pot duce bine si numai cu EasyCarbo. Dar vor avea un ritm de crestere mai lent decat in prezenta CO2 dizolvat in apa.

EasyCarbo nu are doar efecte benefice asupra plantelor ci mai ajuta si la prevenirea aparitiei anumitor tipuri de alge deci este util si in combinatie cu CO2 presurizat.
Il ridic la aproximativ 45 grade asa ca lumineaza bine in acvariu.
Iar la ochi nu m-a deranjat.
Si sa nu uit.
Open top se preteaza foarte bine la acvariile fara intarituri.
Tu ai lipit deja intariturile in partea superioara. Loveste putin la estetica.
Eu sunt de parere sa renunti la open top.
De ce? Pentru ca tii acvariul in camera in care dormi. Nu este intr-un hol bine aerisit sau intr-un living spatios. Asta gandindu-ma la umiditatea generata prin evaporare.
Si apoi te va deranja probabil si lumina care mai iese pe langa capac...

Iar daca o sa te joci tot timpul cu plantele, cum bine te cunoastem. Nu e problema. Poti sa pui tuburile pe partea superioara a capacului care sa fie rabatanta. E foarte practic. Daca ai uitat cum l-am facut eu, mai vino odata sa vezi.
Dupa cum vedeti, acvaristica ieseana nu doarme.(sambata la pranz :-) )

image

image

Radule ! Iti doresc sa te tina lipiturile, sa-ti mai faci vreo doua pana la iarna si te rog sa ne spui si noua ce planuri ai cu el. Cu ce echipamente intentionezi sa-l dotezi? Ce tip de layout ti-ai propus? Poate ai in minte si o schita...

Spor la plantat !
Azi mi-am permis sa-i fac eu update-ul. Sper sa nu ma injure Radu
Doar pozele. De comentarii se va ocupa el.

image

image

image
Uite si inculpata:
image
De pasiune si rabdare nu duc lipsa.
O sa fie oricum o provocare sa scot firele batrane. Sunt de acord cu tine in privinta asta. Trebuie eliminate pana nu se topesc de tot din lipsa de lumina.

Multam pentru efortul de a-mi explica. Altii cred ca ar fi fost mai radicali: "scoate glosso de tot si replanteaza".

O sa am ocupatie diseara. Nu ca as duce lipsa.
Mi-ar fi de un real folos sa-mi spui si cum sa o tund.
Pana acum scoteam firele de deasupra. Trageam de ele cat se putea si cand ajungeam la cele incalcite, taiam ca sa nu scot cu tot cu sustrat.
Mai e alta metoda?
Glossostigma si-a revenit dupa o scurta in perioada in care incepuse sa se ingalbeneasca. Am ajuns la concluzia ca subfertilizam cu micro. Dupa ce am crescut cantitatea de Florapol si am bagat cateva bucati de bile JBL sparte si-a revenit miraculos. Ba chiar are un ritm de crestere incredibil de rapid. E aoproape peste tot.

In coltul din dreapta fata am plantat H.C si astept sa creasca impreuna cu pogostemonii. Iar in spate am adauga Eleocharis Parvula si am extins Proserpinaca pana aproape de buturuga.
Poza am facut-o pe la ora 21 asa ca plantele sunt inchise ca pentru somn.

image
Felicitari, felicitari,felicitari !
...si asteptam produsele!

Eu unul as face urmatorul setup macar cu solul lui Amano.
Pai eu zic sa pui jumate de acvariu Aquabasis si jumatate Florapol. Si apoi sa ne spui si noua concluziile.
Din descrierea Florapolului: Difference to JBL AquaBasis plus: JBL Florapol is mixed with the floor covering material, AquaBasis plus is already mixed and ready for use.

De aici trag concluzie ca nu se justifica amestecarea Florapolului in Aquabasis
1. JBL ProfloraStart Set contine Aquabasis plus ca substrat si primesti si Ferropol+Ferropol24 ca fertilizant pentru coloana de apa. Deci practic amesteci Aquabasis cu Aquabasis.
Florapolul este deja prezent in Aquabasis deci nu este necesar amestecul.

2. Ferropol si Ferrotabs au acelasi rol. Deci ori folosesti unul ori celalalt.(unul e lichid, celalalt pastile si ambele se folosesc pentru coloana de apa)

Cat despre macro iti recomand sa folosesti cu incredere PPS-pro in combinatie cu micro de la JBL(Ferropol+Ferropol24).
Eu am testat si au funtionat cu succes.
Multumim frumos.
g.g wrote:POZA 1
POZA 2

Asta e Natalit sau Bonalit?
Si diferenta dintre Bonalit si Natalit care ar fi?
Din pacate site-ul producatorului nu ofera foarte multe informatii.
Tufa aceea de Blyxa mai are putin si-ti darama acvariul. Deja vrea sa iasa prin sticla din fata. Iar didiplisul are niste culori

Forum Index » Profile for cibserg » Messages posted by cibserg
Go to: