| Message |
|
|
Salut si bine ai revenit la hobby  . Anubiasul nu trebuie ingropat, trebuie sa il legi de o cioata ceva. Eu as aranja nitel plantele. De exemplu, piticile in fata, nu le stiu dupa nume, astea din fata dreapta putin inalte la mijloc si restul inalte in spate... incearca sa faci o carare ceva, studiaza nitel aquascaping  . In dreapta e piatra de aer sau CO2? eu as zice sa o scoti si sa faci in asa fel ca jetul de apa iesit din filtru sa valureasca nitel deasupra si gata  . Daca gresesc rog sa fiu corectat.
|
 |
|
|
|
Serios, cu muntele langa tine tu iei pietre de pe langa calea ferata? Adica nu stiu cum sunt pietrele la voi, dar la noi sunt naspa rau, sunt urate, mici si pline de ulei, vaselina. Ai pus otet pe ele?
|
 |
|
|
|
Salut, sa se mute postul la apa dulce.
|
 |
|
|
|
Sunt muci, o sa se duca in timp. Cioata e noua, e un proces normal. Ai rabdare, de cat timp e acvariul startat si cioata bagata?
|
 |
|
|
|
Eu zic ca trebuie sa aiba o garnitura, la pragul acela. Poti incerca foarte simplu, il pui pe butelie ii dai drumul si bagi capul intr-un lighean cu apa sau ceva, daca sufla ii trebuie clar., dar sigur ii trebuie garnitura. Mergi si cumpara una de la sanitare dintr-un magazin. Salut, daca gresesc sa ma corectati.
|
 |
|
|
Atata timp cat nu arunci apa din acvariu, nu o sa sufere o deciclare. Poate minora sa zic asa, faptul ca apa e tulbure de la mizerie asta nu inseamna ca e deciclat  . De ce nu mergi si cumperi o nuca de cocos de la un supermarket, gen cora, auchan, kaufland. e 5 lei max una o spargi cum vrei, o cureti de miez si gata casuta, pui niste moss pe ea si boboc!  . Pur si simplu o bagi in substrat, nu iti face tu griji, radacina o sa iasa, poti sa o tai in mai multe si o plantezi.. sper ca am raspuns cum trebuie, numai bine
|
 |
|
|
Ce bun simt mai omuleti si ce mila sa am catre oamenii care chinuiesc vietatile astea? Terminati frate cu dramale si wake up la realitate. Tot comentati aiurea si va plangeti de bun simt si toate cele. Daca voi nu iubiti animalele si va este indiferent in ce il tineti sau cum il ingrjiti e prblm voastra, dar sa ramana numai a voastra fara sa o raspanditi si dupa cum observ, cred ca am atins coarda sensibila cand am zis ca sunt niste retarzi oamenii care tin pestii in boluri sau ii chinuiesc, ai si tu un bol? Te simti? Atunci scapa de bol si oferai pestelui mediul de care are nevoie si numai dramatiza atat. Bafta, mai trebuie popcorn  )
|
 |
|
|
"cnaedot", nu ai inteles nimic din postare  si nici numai pierd timpul sa iti explic, am zis ca sunt un experimentat? si dau sfaturi cand stiu ca sunt in masura sa mi le sustin  . Si nu este lipsa de bun simt, atata timp cat un om chinuie saracul animal, cum crezi ca trebuie catalogat? Spor
|
 |
|
|
Haha  ), aproape aceleasi intrebari le-am pus si eu in celalalt post al lui  )
|
 |
|
|
|
De ce 2 post-uri?
|
 |
|
|
Salut, da si tu detalii despre acvariu  , Litrii, filtru, cati pesti ai? ce pesti ai? etc..
|
 |
|
|
Pe viitor te sfatuiesc sa schimbi aia de sub acvariu, numai stiu cum ii spune. O sa iti mai picure apa fara sa vrei, etc si o sa se faca urata, o sa mucegaiasc si nu e nici estetic ok. Poti sa cumperi sau sa incerci sa faci rost de burete din acela care se pune sub parchet, daca stii la ce ma refer, il tai la dimensiunile acvariului si o sa iti asa ok  . Daca nu direct un covoras special pt acvariu.. Numai bine!
|
 |
|
|
Ma bag si eu ca musca... Cu toate ca am renuntat la acest hobby ca a trebuit sa ma mut, dar pe viitor doresc sa imi fac un nano marin sau apa dulce, microbul inca e acolo. Observ ca astia mici, incepatori, nu zic ca sunt un mare expert, dar am vreo 3-4 ani in domeniu, pur si simplu iau personal toate sfaturile, crezand ca sunt impotriva lor. Mai copilasi, inainte sa postati prostii, voi va informati putin despre cerintele unui peste? Nu cred ca sunteti in masura sa va luati in gura cu cei mai experimentati si credeti-ma ca este foarte stresant cand dai un sfat si tu tot ca tine faci. Pur si simplu, nu isi au rostul polemicile de genul, "cistesti prin randuri, ironii" si alte mizerii. Ori acceptati un sfat ori mergeti pe alt forum, e simplu. Fie ca va convine sau nu, chiar daca suntem mai directi si rai, nu avem intentii rele, incercam sa ajutam.. in fine, restul procesati voi cum trebuie, scuzati ca m-am bagat  .
PS: Daca unii isi tin pestii in borcane, e strict problema lor, nu sunt constienti si sunt retarzi  , dar asta nu inseamna ca daca ala poate si voi puteti si refuzati orice sfat care isi are menirea sa evite "borcanul" si chinul pestilor.
|
 |
|
|
Cum vrei sa isi vanda si ei marfa aia de la petshop?  prin voi ca nu aveti habar, baga frate cati pesti vrei, daca consideri ca te-am luat pe sus prin faptul ca ti-am zis sa te documentezi, sa cauti specia de peste si sa citesti despre ea, atunci e o prblm, la tine, ti-am zis direct nu pe ocolite, domnul google te ajuta mult daca stii ce sa cauti. Daca tot zici ca te documentezi de ceva zile, nu cred ca mai exista postul tau  daca o faceai cum trebuie. Salut,
|
 |
|
|
Daca nu esti dispus sa inveti in acest hobby mai bine nu te apuca de el, o sa chinui saracele vietati..
Multumesc koala 
|
 |
|
|
|
Mda.. nu ai inteles nimic, vrei sa faci supa? il ai pe mister google, cauta fiecare peste de care zici tu mai sus si vezi care este minimul de apa de care are nevoie ;), compatibilitate. Le asiguri tu toate nevoile in aia 25l si mai vbim dupa. Spor, sanitarii mai si cresc, nu raman mici, nu vrei mai bine sa citesti postarile pentru incepatori dupa care mai vbim? Deja ai sacrificat ceva pesti cu, cunostiintele tale in domeniu..
|
 |
|
|
de la 25 la 50 e cale lunga  , nush cum ai reusit  .. Era mai simplu, sa ii zici, vezi mai intai ce pesti iti plac si dupa te interesezi de ei, asa invata si el si nu primeste mura in gura.
|
 |
|
|
|
Cand ai dat sfatul cu ce pesti sa isi ia, te-ai gandit ca are un acvariu de 25 litrii? Ca sa iti dau un exemplu, un peste neon are nevoie de 5 litrii de apa minim, i-a fa tu un calcul si vezi cati litrii de apa iti trebuie pentru 8-10 neoni. Daca nu stii sa dai o informatie calumea nu o mai da ;). Si in legatura cu postul lui, mai intai vezi ce pesti iti plac si dupa cauti despre ei, cata apa le trebuie minim, ce mediu, ce mancare, ce duritate etc. Spor!
|
 |
|
|
|
Salut,
Am ajuns la concluzia ca numai pot face asta.
Cu parere de rau trebuie sa il vand.
Acvariul este un Juwel de 60L cu folie mata transparenta pe spate, 8 neoni, 1 ramirez, E701 filtru JBL(3 luni are, tormec in el), Lampa din komatex(2x24w cu 2x solar reflect, butoane pe fiecare balast), se vinde tot (acvariu, stand, filtru, incalzitor, lampa, priza programabila si multe alte accesorii).
Acvariul cum se vede in imagine 200 RON(pesti, cioata, incalzitor, filtru intern aquawel de 60L)
Lampa DYI- 150 Ron
Filtru extern- 300 Ron
Stand- 100 Ron
Tot pachetul 550 RON!!
Dupa ce dau acvariul, pot sa dau restul.
Numai CONSTANTA si fara schimburi.
Imi pare rau ca trebuie sa fac asta, dar nu am de ales, trebuie sa ma mut. Va multumesc si sper ca pestii sa gaseasca un parinte bun.
O zi frumoasa,
|
 |
|
|
Orienteaza jetul mai jos, bulele sa ajunga in celalalt capat al acvariului cel putin. Trebuie sa parcurga cat mai mult timp prin acvariu. Sper ca m-am facut inteles  ..
|
 |
|
|
|
|