[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: koala
Forum Index » Profile for koala » Messages posted by koala
raul.tatulescu wrote:Gasesti si la seba shrimps (am voie sa spun numele vanzatorului ?). Intr-o vreme stiu ca aveau si la coralis.

Normal ca ai voie, ca de asta avem forum... ca sa impartim informatii.
Daaa, arata misto de tot!
De unde?
Foarte misto bazinele! Felicitari!
In mod deosebit imi place ultimul.
Pozeeeeee!!!!
Vrem poze!
Bah, da' frumosi sunt!
ugarit5 wrote:Din cate am citit cica kribensis nu sunt chiar asa de agresivi...
In plus nu sunt asa de mari...

Dragule, exista cichlide cuminti si cichide certarete... kribensis face parte din a 2-a categorie. Am avut si stiu cum sunt.
Daca depun icre, o sa ai mare scandal in bazinul tau... nu te baza pe povestea cu "le-am amenajat, le-am facut si le-am dres".
Parerea mea este sa renunti la ceilalti locatari, daca vrei musai sa cresti kribensis. Bazinul e potrivit pentru ei, dar DOAR pentru ei.
O initiativa buna!
Am facut topicul Sticky... poate completeaza si alti colegi, din alte orase.
ugarit5 wrote:...Eu nu stiu exact ce parazit au pestii mei

Nici nu prea ai cum sa stii, daca nu te uiti la microscop si daca nu stii sa interpretezi proba.
Poa' sa fie si Hexamita... e greu ca cineva sa iti dea un diagnostic precis.
raul.tatulescu wrote:Nici nu iti imaginezi cum jubila acum 2 zile cand nu am inchis bine cutia cu microviermi din frigider...

Ohh, da' nici nu tre' sa imi spui... mie mi-au "evadat" ramele din cutie si au umplut frigiderul.
Tot asa, nevasta m-a felicitat cu multa caldura.
Da, medicamentele alea contin (cam) aceeasi substanta activa.
Metronidazolul e de uz uman, deci poti sa ceri direct la farmacie... cauta pe forum, ca e trecut tratamentul & doza necesara.
E vorba (daca imi aduc bine aminte) de 1 pastila / 40 litri apa... la fiecare 2 zile... timp de 7-9 zile.
Daca faci tratamentul in bazin, o sa se decicleze... deci, atentie cu schimburile de apa.
ugarit5 wrote:Intampin si eu o problema neasteptata.
Am observat la unul din guppy un excrement albicios,neobisnuit de lung care atarna.
Din cate am citit asta inseamna paraziti intestinali.
Ce tip de paraziti sunt acestia si ce tratament ar trebui sa folosesc?

Probabil ca e Capillaria... un vierme nematod care paraziteaza pestele.
Fecalele acelea sunt practic pline de oua, asa ca ai face bine sa aspiri substratul in mod temeinic.
Pestii bolnavi ar trebui scosi si tratati separat... cred ca Sera face un medicament pentru asta (Nematol, sau ceva in genul asta).
liviurdl wrote:Am folosit ceva mai scump dar cu grad de protectie mare, de la philips SPAM

De fapt si de drept n-ai folosit nimic... esti doar un mic spammer.
Ai 2 postari pe forum si ambele sunt SPAM deghizat.
La revedere!
Scoate-le din punga aia (ai sanse sa le sufoci acolo) si pune-le intr-o carpa umeda... impachetate apoi intr-o cutie cu capac gaurit. Direct la frigider, in raftu' ala de jos (la legume). Nevasta o sa fie incantata, nu am niciun fel de dubiu.
Faye wrote:Incepand de la jumatea lui ianuarie si pana se termina primavara nu fac schimburi de apa, deloc...

Liv wrote:Eu urmaresc aluminiul din analizele de apa de la cea mai apropiata statie unde face Apa Nova masuratori... Urmaresc si ploile de prin Arges (adica nordul Bucurestiului - din mai multe motive) ...

Plm, sunteti tari!
Vorbesti de asa-numitele "libelule" de pe vremea lu' Ceausescu? Larvele de Chironomus?
Le tii la frigider, intr-o carpa umeda... da' oricum nu traiesc mai mult de 3-4 zile.
Cel mai eficient este sa le cumperi congelate... au aproape aceeasi valoare nutritiva ca cele vii si sunt usor de stocat.
ccdumitrescu wrote:Cei 4 muschetari.....

Erau trei... Luca si Matei... unu' dintre ei.
N-au nici pe reaku'... li se accelereaza metabolismul si o sa creasca/imbatraneasca mai repede. Da' nimic altceva.
Uite ce scriam in 2008, atunci cand am facut acvariul si l-am dat prima oara "la apa":
koala wrote:Am probleme cu temperatura apei ... in apartament este foarte cald, sunt peste 27 grade Celsius ( nevasta-mea e in culmea fericirii ) iar in apa acvariului am aproape 30 grade ... ce 'reaku ma fac cu treij' de grade la africani ? ...

Ei bine, pestii aia au prosperat fara probleme niste ani frumosi...

- Bah, sa nu zic "Hop!" inca, da' parca-parca am vazut ceva frunzulite "proaspete" la porumbul meu. Va tin la curent cu evolutia lanului de porumb.
- Pestii mananca de rup si se plimba "ca Voda prin loboda"... e un spectacol misto, asa cum ma si asteptam sa fie. Sunt multumit pana acum.
Nu le mai face nimic, ca o sa le treaca... da' nu in 2 zile, asa cum crezi tu.
As zice ca dupa 3 saptamani (contorizat de la ultima "scarpineala" pe care o vezi) o sa fii sigur ca nu mai au nimic.
Nu te grabi sa le bagi chimicale daca nu vezi ca lucrurile scapa de sub control.
Aha, you like to live on the edge!... pai zi-ne ashea, ca sa nu ne mai racim gura degeaba.
Acu' serios, daca prinzi o apa cu sulfat de aluminiu, atunci o sa mierlesti toti pestii. Nu e de joaca.

Forum Index » Profile for koala » Messages posted by koala
Go to: