| Message |
|
|
|
Craciun frumos la toata lumea
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
Lucian L wrote:Chiar si daca e calda? Am pus incalzitorul la 27 pe perioada ciclarii
La mine avea 29-30 la discusi si altumi si tot bea, avea si sursa ei dar si pare ca astalalta era mai buna, cu pestii nu avea treaba doar ca show ii urmarea
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
|
Frumoasa printesa, ei daca e fara capac acvariul va fi sursa ei de apa, deci o sa lipaie de acolo mai devreme sau mai tarziu- le place mai mult decat apa proaspata pusa in bol
|
 |
|
|
|
+
|
 |
|
|
|
Super bazinul
|
 |
|
|
Cred si eu ca Eheim-ul rule dar atunci am mai luat si prefiltru si lampa led RGB si cum spunea un intelept(admin de pe aici) banii nu ma alearga prin curte(o sa vedeti cum e la pensie  ). Oricum ca filtrare si nu numai le pregatesc altceva
|
 |
|
|
EverSad wrote:Aiurea faza cu chinezaria' rebranduita...
Da.. ce m-a indus in eroare e ca am vazut filtrul asta Claron folosit si comercializat la americani si am crezut ca no o fi ceva de el. Bine altfel nu e rau ca debit/putere: 1000 l/h pentru 146 de litrii https://youtu.be/IkoTaIb8OLs
|
 |
|
|
|
Prefiltru are oricum, de aceia m-am si necajit ca ajuns la ciclu pentru ca pana sa ajunga sa curga a fost desfacut doar de 3 ori si aia pentru ca am mai adaugat in timp material filtrant(matrix si siporax). Poza e acuma fresh, aseara mi-am invins lenea si i-am pus garnitura noua
|
 |
|
|
|
Nu, Claron ceva polonez(cred) facut dupe chipul si asemanarea la Sun-Sun, si eu naiv ma gandeam ca e mai bun
|
 |
|
|
In alta ordine de idei dupa 10 luni de folosinta imi curge filtrul extern-pe la garnitura, da curgea bine~5 litrii peste noapte(pus in lighean), sertarele au fost aranjate de vre-o 10 ori fara succes asa ca ieri am vorbit telefonic cu cel de la car a fost cumparat("Magazin "Acvaristica" pe net) omul Alex Dan foarte amabil si promt mi-a si trimis o garnitura pe care am primit-o azi. chestia e ca acum o zi in disperare de cauza am scos garnitura si am uns-o cu miere ca nu aveam altceva la indemana  azi se pare ca s-a oprit, curios cat tine, poate ajuta si la altii..
|
 |
|
|
|
Fain ce a iesit
|
 |
|
|
|
Nu grozava, dar sa fie acolo..
|
 |
|
|
|
Faini pesti ai acolo (exceptie papagalii din care nu as tine nici platit), impresionant jaguarul nu doar ca marime dar si ca forma pot sa spun ca e primul care imi place cu adevarat(normal ca ma refer la cel mare, celalalt se vede ca e submisiv atata cat pot ei fi), la fel si oscarii(am mai spus-o), place si red terror si batranele/vieja
|
 |
|
|
Samy wrote: CO 2 -iul este folosit de acvaristi in mod special si in bazinele neplantate , deoarece are o caracteristica foarte importanta, scade Ph-ul in functie de duritatea carbonica, lucru care ajuta la crearea si stabilizarea conditiilor de viata a faunei.
Fara suparare nu prea! Eventual de cei nu prea experimentati ce provin din scoala de plantate(sau cu mentori gradinari). In opinia mea e doar un mod de a te lega la cap cand nu te doare, conditiile pot fi stabile bine mersi doar cu igiena si schimburi, in rest pentru pesti chiar si pentru cei acidofili ph-ul scazut e necesar doar in timpul reproducerii. Daca vorbim de salbatici poate fi alta poveste, dar doar daca acestia vin "pe ruta scurta" in bazinele noastre pentru ca in mod normal de la colectori pestii ajung la angrosisti, in marile orase unde sunt tinuti in apa de retea(nu isi bate capul nimeni sa le faca apa acida), de aici merg la export si ajung la importatori unde tot in apa de retea stau mai mult sau mai putin buna. Faptul ca unii acvaristi ii pun direct in apa acida e o mare greseala pentru ca pestii sau adaptat deja la apa de retea. Asta e parerea mea, sigur fiecare cum considera
|
 |
|
|
|
Albastrul de metil dupa mine e doar frectie-e foarte slab: cand eu foloseam la icrele de discusi (doar la heckel cross pentru ca restul nu erau asa sensibili)saprolegnia aparea chiar si in cazul in care faceam apa(apa care era 70% osmoza) atat de albastra incat deabia se mai vedeau icrele. Am folosit acriflavina cu care am avut succes si nu-mi decicla filtrul de burete cel putin la mine nu s-a intamplat
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
|
Foarte faini oscari
|