[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: AdrianMar
Forum Index » Profile for AdrianMar » Messages posted by AdrianMar
Sper sa se limpezeasca apa.
Plantele cred ca le-ai scos nu?
cingo171179 wrote:mul?umesc pentru sfaturi

legat de acvariu sper pana la sfâr?itul anului sa confectionez
un acvariu 150*40*45, standul îl am deja in dotare

pietrele de sus le voi scoate

acvariul actual are 170 l brut

Chiar daca are 170,tot nu-i prea mult.
Pestii astia sunt "facuti" sa stea in spatii mari,personal cred ca dintre toti pestii de apa dulce,africanii au nevoie de cel mai mult spatiu.
Acvariul tau este "defect" din multe puncte de vedere:
1.Are un volum de apa mic,nu mic in general,mic la africani;
2.Dupa ce ca-i mic,are si latimea foarte mica,si adancimea mare,total nepotrivit pentru malawi;
3.Orice peste de malawi ai pune,tot se face prea mare,poate sa pui niste shell,care stau in cochilie,exista asa ceva si de malawi,dar nu cred ca gasesti asa usor,si nu sunt colorati;
4.Filtrare slaba,dar sa zicem ca ai compensa cu schimburi dese;

Poti sa tii pesti acolo pana il faci pe cel mare,acela ar fi ceva mai potrivit pentru ei,dar sa nu intarzii prea tare,la vara sa il ai gata.
In plus tu ai mai facut o greseala,daca stiai ca iti faci un acvariu mai mare,de ce nu ai luat pui mici de tot?
Asa numa' bine,mai cresteau pana iti faceai altul mai mare.

Daca te rezumi la un acvariu mic,nu o sa ai spectacol,in spatii mici africanii te plictisesc repede,este parerea mea!
Ei sunt speciali ca talie si culori,iar intr-un acvariu mic si talia si culorile vor fi minime,in plus nu ai plante sau tot felul de lemne,care sa rapeasca privirile.
Dar intr-un acvariu mare sunt pesti spectaculosi,care au comportamente foarte interesante.
Danutzelu1999 wrote:Am o pereche de betta,dar nu sunt halfmoon.
Momentan masculul de betta sta intr-un acvariu de 8 litri deoarece are grija de pui.
Am vazut un mascul halfmoon dar era cam scump...35 de lei si nu dau atat pe el.

Dar de 6 tetrazone in acvariu ce spuneti...?

Mult prea mari,si destul de agresive.
Eu am ceva cu africanii in spatiu mic ).
Aranjamentul nu imi place,incearca sa pui pietroaie de aceeasi specie ),adica sa arate asemanator toate,altfel arata ca un santier in lucru.
Andrei1234 wrote:Nu stiu, la centrala scrie ca am presiune 1,6 bari, deci cam greu.
Apropo, ti-ai montat osmozorul, ca eu mi l-am montat singur deoarece aveam racordul facut de la cel vechi?

L-am montat,dar nu prea il folosesc momentan.
Andrei1234 wrote:Am pus in functiune noul osmozor, astept sa fac o galeata cu apa.

In cat timp se umple galeata?
Danutzelu1999 wrote:Multumesc pentru sugestii,momentan am in el niste molly,o sa vad daca voi ceva schimba sau nu

Un betta halfmoon,ar arata foarte frumos acolo,niste plante naturale si iese ...
Moly,nu stiu ce sa zic,dar eu le-as tine in 40 litri macar.
1 mascul si cateva femele guppy,cam atat.
Sau niste mixrorasbora galay.
Videoclipul nu merge .
Dar nu-i o noutate incrucisarea celor doi.
Vand mascul synodontis multipunctatus in Bucuresti
15 cm lungime;
Origine :Tanganiyka;
Extrem de pasnic,se hraneste din mana!!!!
Poate sta singur cu ciclide,sau un grup monospecific.
Compatibil atat cu malawi cat si cu tanganiyka,nu consuma nici pui de 1 cm!Este total inofensiv!!!
Mi-a luat 2 saptamani sa il invat sa manance.

Pret initial 70 roni-pret redus 35 roni,urgenta!

Schimb cu pompa recirculanta sump dispaly de putere mica.
Il aduc personal!!
Daca este nevoie il si aclimatizez personal in bazinul doritorului.
Andrei1234 wrote:Deoarece astazi s-a intamplat un fenomen nefericit, acrescut accidental presiunea apei si vechiul osmozor vechi a cedat pe la imbinari, am facut comanda eu un osmozor aquaili cu nps.
Am o intrebare, ar avea ceva daca as gusta apa de la noul osmozor dupa ce il instalez, ca la cel vechi am gustat apa dar nu avea nps.

Daca nu bei multa,nu are nimic,nu este otrava!
Numai daca faci un obicei de baut apa cativa litri pe zi,ai probleme,pentru ca este pura,iar corpul are nevoie de minerale ;).
cingo171179 wrote:la toti pui din ovipari le dau jbl nobil fluid. timp de 3 saptamnai dupa le dau artemia congelata sau ciclops

Da,le mai poti da si mancare pisata foarte fin,galbenus de ou filtrat printr-o carpa (le dai acea apa care se filtreaza,nu galbenusul in sine).
Lemon wrote:Nu-mi place sa ma contrazic, dar chiar e vierme.
http://en.wikipedia.org/wiki/Urechis_unicinctus

Nici ei nu mai stiu ce creatura este.
Oricum senzatie sa ai sotie si vreo 4 bucati in acvariu ).
Dragos Matei wrote::-)) esti tare ingenios

Mie-mi spui ).
ocean wrote:Asta nu e peste , clar ceva vierme

Va pot confirma ca este peste,chiar ciudata creatura ):
http://www.obiectiv.info/o-noua-descoperire-a-cercetatorilor-despre-pestele-penis_53828.html

Se mananca in China .
2smokes wrote:nu m am referit ca pestele asta a fost introdus ieri in apele din romania,ci la faptul ca e ,,nou,, pentru ca nu il cunoaste multa lume si chiar e nou introdus comparat cu pastravii introdusi acum 150 de ani iar femela atinge maturitatea sexuala in vreo 7 ani da poate sa i ,,intarzie ciclul,, si sa se maturizeze chiar la 16 ani adica mai greu decat sturionii clasici de la noi si pestele asta se introduce in fiecare an in diverse lacuri pentru prima oara

Asa este nu-i chiar nou,dar nici foarte vechi.
Va stii toata lumea de el cand o sa apara pe Dunare si afluentii sai,acum are un areal foarte restrans unde a fost bagat.
Am gasit pe wikipedia ceva interesant care confirma spusele tale:
http://ro.wikipedia.org/wiki/Pe%C8%99tele_spatul%C4%83
2smokes wrote:avem multi invadatori din america chiar si pastravul curcubeu si fantanelul sunt considerati invadatori ca nu sunt nativi si pot sa ameninte oarecum specia nativa de pastrav indigen (pastravul cu cea mai buna carne da care nu e de interes comercial deeoarece creste de doua trei ori mai incet ca pastravul curcubeu sau fantanel),pestele de mai sus e un sturion are schelet cartilaginos asemanator cu rechinii si atinge maturitatea sexuala greu dupa vreo 14 ani deci nu cred ca o sa creeze probleme ecosistemelor romanesti,mai pun inca o poza cu pestele

Stiu ca are schelet cartilaginos,si mai stiu si talia,dar iti las placerea sa o spui tu .
Dupa ce o aflati o sa fiti siguri ca vom avea probleme cu dihania.
2smokes wrote:este vorba de polyodon spatula sau pestele vasla originar din america din fluviul missisipi a fost introdus si la noi in tara in scop comercial relativ de curand,se hraneste cu plancton la fel ca si novacul si nu se poate pescui la undita,un peste interesant prin aspectul sau ciudat,inoata cu gura deschisa ca sa filtreze plancton ,seamana putin cu rechinul balena

OOO,inca unu' )?
Nu stiam de asta,stiu specia,sunt foarte interesanti,dar nu am stiut ca sunt adusi si la noi,chiar este o noutate!

Cred ca stii insa ca mai avem un invadator american din acelasi fluviu,daca nu v-ati prins este vorba de bibanul soare,sau soretele,zis regina baltii,un peste foarte frumos!
Schimb un mascul de 7 cm de caeruleus pe matrix,cat credeti voi ca ar fi corect sa imi dati.
Valabil in Bucuresti.

Forum Index » Profile for AdrianMar » Messages posted by AdrianMar
Go to: