[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: oxyox
Forum Index » Profile for oxyox » Messages posted by oxyox
Message
Mai scrie cateva detalii despre acvariu. Temperatura, cand a fost setat, ce hrana le dai, este ciclat sau nu, a fost ciclat si s-a deciclat, apa e tulbure sau limpede, ai plante in el (de care), sunt plantele sanatoase sau au alge depuse pe frunze, cati pesti sunt in total... 25 de litri ?! Cam micut acvariul tau. Daca o sa cauti pe google "boala gris pesti" o sa gasesti imagini care iti vor arata aspectul lor sub influenta acestei boli. Dupa cum stiu eu la gris apar acele puncte de marimea grauntelui de gris, insa nu si burta alba. Greu de inteles din fotografii. Bafta si sanatate pestilor.
scificuss wrote:Da, dar cel putin o mica perioada pana se stabilizeaza catusi de putin ciclul biologic, filtru si substrat.

asa, asa...
Salut! Iti doresc sa ti se faca pestii mari si sanatosi. La fel si plantele. Dar ptr. asta trebuie sa tii cont de sfaturile ce-ti sunt date. Fa schimb de apa zilnic (15-20%) si nu spala filtrul decat intr-o singura situatie: cand debitul de apa scade considerabil. Cat despre chimicale... Tu nu ai un acvariu plantat 100% ca sa ai nevoie de ingrasaminte pentru plante. Tine minte vorba asta veche: "nu tot ce zboara se mananca". Eu nu sunt adeptul chimicalelor de nici un fel. Exceptie sunt situatiile cand un peste sau mai multi sunt grav bolnavi si atunci trebuie sa fie tratati intr-un acvariu separat (acvariu spital se mai numeste). Bacteriile ce se dezvolta in acvariu vor ajuta la mentinerea apei curate si echilibrate si ceea ce se stange in substrat poate sa iti dezvolte plantele foarte frumos. Spun asta in urma a ceea ce am observat in acvariile mele. Gandeste-te ca legile naturii sunt facute de Unul mai destept care stie mult mai bine cum si in ce fel. Lasa legile astea sa existe in acvariul tau si respecta-le si nu vei avea necazuri. Numeni in natura, cu exceptia agricultorilor care pun ingrasaminte sa iasa rosiile mai mari ca sa fie vandute, nu pune ingrasaminte. Totul se dezvolta de la sine. Se poate sa ai parte in timp si de esecuri. Nu dispera, se intampla. Ai grija ce hrana dai pestilor. Mai ales la hrana vie sau congelata. Excesul duce la deteriorarea echilibrului apei. Pestii, atat cat ii vezi de mari sau mici, au un stomac micut. Pune mancare, cat iei cu 2 degete si vezi daca o mananca. Cand incep sa se duca de la suprafata apei si sa caute pe fundul bazinului sau sa se plimbe prin apa renunta sa le mai dai. Nu pune mult deodata gandindu-te ca o sa o manance ei. E parerea mea...

Succes!!!
scificuss wrote:E bine asa. Dar ar fi bine totusi sa maresti cantitatea de apa schimbata plus o sifonare a dejectiilor, cat se poate si la ce se vede. O sa se mareasca perioada de ciclare dar va fi mult mai usor suportata de pesti. Oricum un bazin stabil o sa ai dupa 3-4 luni de zile.

Pai se poate la fel de bine sa raman la 10 litri de apa schimbata zilnic timp de inca vreo 2 saptamani de acum inainte. Oricum resturile, de care or fi ele, le adun de fiecare data cand fac schimb de apa. Ma gandesc ca la un moment dat trebuie sa las acvariul sa se "descurce si singur", ca sa zic asa...
scificuss wrote:Posibil sa fi avut si o mica deciclare sau in urma hranirii mai abundente sa nu fi facut fata filtrarea biologica. Tu stii mai bine ce s-a intamplat acolo. Doar daca dai detalii mai multe legate de cum s-au desfasurat pasii. Cel mai bun si te lamureai pe loc erau niste teste. Intradevar se poate si fara dar asa ai o siguranta mai mare.

Nu stiu daca a fost o deciclare deoarece nu am convingerea ca apa a fost complet ciclata. Pasii sunt cei enumerati in prima postare. Hrana nu le dau decat atata cat le trebuie. In 8 stomacele nu poate intra mult. Nu le dau mult dintr-o data, ci cate putin pana vad ca isi pierd cheful de mancare si incep sa se plimbe prin acvariu.
Astazi au mancat toti pe saturate si vad ca incep sa isi faca de lucru toti prin acvariu. Nu mai stau retrasi intr-un colt cum au stat pana ieri. Schimbul de apa o sa il fac o data pe saptamana cam 20%. Ma gandesc eu asa ca e foarte posibil sa fi fost si apa cu ceva probleme dar nu stiu de ce am convingerea ca si tubifex aia le-au facut ceva necazuri. O sa caut alt gen de hrana vie in afara de fulgii aia rosii. In acelasi timp si mutatul lor dintr-un acvariu in altul cred ca i-a stresat destul de rau. Stiu ca se supara repede daca e ceva ce nu corespunde regulilor lor si nu le trece prea usor. Din pacate teste nu pot face acum pentru ca sunt intr-o perioada foarte proasta d.p.d.v. financiar si nu am cu ce sa cumpar. Mai exact somez. Cat despre bagat bani in medicamente, ingrasaminte si alte prostii din comert... Eu in afara de albastru de metil pe care il folosesc o data la 1000 de ani (cand am avut guppy, acum 2 ani, bolnavi de gris) nu folosesc nimic. Multumesc lui Dumnezeu ca nu am avut nevoie. Extrem de rar am avut pesti bolnavi si niciodata nu am avut decedati printre ei. Prin urmare tovarasii incep sa se simta mai bine si eu la fel. Va multumesc frumos tuturor.
Am facut schimburi zilnice de apa. 20 de litri am scos si am pus 20 de la robinet. Tocmai am citit acum ca hranirea cu tubifex e o adevarata crima. Pot sa apara boli intestinale. Zic ei. Nu m-ar mira. Eu le-am dat tubi congelati. Nu stiu daca sunt tratati sau nu. Cel de la magazin mi-a spus ca sunt. Moleseala scalarilor mei poate fi un semn ca au ceva probleme cu stomacul. In plus excrementele celor "lesinati" nu sunt ca la cei vioi. Daca sunt, sunt nitel decolorate. Acum cateva zile am luat buretele de la acvariul ciclat si l-am stors intr-un borcan cu apa de la robinet, apoi am pus totul in apa celui de 100L. Am facut asa gandindu-ma sa nu fie cine stie ce bacterii in acvariul mare, sa ramana pe burete si sa il zapacesc si pe cel mic cand il pun la loc.
Asa arata acvariul.
http://imageshack.us/photo/my-images/846/acvariulmare10aug20111.jpg
Bun gasit! De vreo doua luni am achizitionat 8 scalari. Marimea corpului lor in prezent este cam cat o moneda de 50 de bani. Vioi, sanatosi si asa mai departe. Acvariul in care i-am pus era unul de 50 L, ciclat, in care au locuit niste rasbora. Insa acum 3 saptamani am luat unul de 100 L. Ce am facut dupa aceea... Am pus apa in acvariu fara nimic in el (substrat, plante sau lemne). Am tinut-o vreo 3 zile sa iasa clorul din ea, in acelasi timp functionand pompa de aer si filtrul ce mi-a fost dat in momentul in care am cumparat acvariul. Dupa ce nu a mai mirosit apa a clor am pus substratul (nisip de 2, 3 mm). Apoi a doua zi lemnele ce le-am avut de mult timp si plantele (2 anubias lanceolata, 1 limnophila indica, 3 ludwigia helminthorrhiza). Temperatura apei e de 25 de grade, iar ca iluminare folosesc un tub de 20W cu care a fost echipat acvariul. Posibil sa fie cam putini wati dar banuiesc ca totusi le merge bine plantelor pentru ca observ ca celor 2 fire de anubias li se dezvolta radacinile, iar unul dintre fire are o frunza abia iesita. Celelalte plante se dezvolta bine de asemeni. Filtrul este unul intern pentru acvarii cu volum cuprins intre 60 si 110 L. Insa se pare ca scalarii nu au fost multumiti deloc. Mai intai au avut toate inotatoarele stranse. I-am scos din acvariu si i-am pus in cel mic de 50 L, gandindu-ma ca apa nu le e pe plac si m-am gandit sa nu se imbolnaveasca din cauza apei de slaba calitate. Bineinteles ca li s-au "ars" inotatoarele. Deci apa nu a fost ok inca. Apoi dupa inca niste zile, dupa ce inotatoarele s-au refacut si aveau o miscare vioaie, fireasca, i-am pus la loc in acvariul de 100 L. Acum sunt in regula din punct de vedere al inotatoarelor in sensul ca le tin intinse dar au o stare foarte molesita unii din ei. Ce vreau sa zic cu asta... Unii dintre ei nu au chef de mancare. De vreo 3 zile nu mananca. Ii observ si vad ca se uita in jurul lor, inoata foarte lent dintr-o parte in alta, insa nu au chef de nimic, nu sunt in starea unui peste caruia ii e bine. Culoarea capului este spre negru. Nu stiu sa fie firesc asta la Pterophyllum scalare (zebra argintie). Nu toti sunt in starea asta. Din 8, doar 3 nu sunt ok . Hrana le dau niste fulgi uscati de culoare rosie. Cei de la magazin mi-au zis ca e hrana ptr. discus si o data de cand ii am le-am dat tubifex congelati (dupa ce i-am decongelat si spalat in apa rece). De ce au starea asta? Stres sau boala? In acvariu cu cei 8 scalari mai exista 1 corydoras si 2 SAE cam de 3 centimetri lungime. Va multumesc frumos.
Multam fain O sa caut acum sa vad despre hrana. Am inteles ca prefera hrana vie.
Bun gasit! Am luat de 2 zile acesti pesti. Citind pe forum si net am inteles ca sunt din familia Cyprinidae. Dar care e numele lor si mai ales as vrea sa stiu ce hrana prefera? Nu e prea buna calitatea pozelor dar nu am avut altceva la indemana decat un telefon. Multumesc
Recunosc ca pozele nu sunt de cea mai buna calitate dar nu am avut alt aparat mai bun... Locatarii acvariului mare sunt 7 Harlequin Rasbora (din care au reusit sa "iasa" 3 pui, iar in cel mic niste guppy.
Imaginile de mai sus sunt ale acvariului mic urmatoarele sunt ake acvariului mare la finalul acelorasi luni.
Rotala rotundifolia (red)
Hydrocotyle leucocephala
Heteranthera zosterifolia
Rotala wallichii
Hygrophila polysperma
Egeria densa
Limnophilla aromatica
Najas guadalupensis (graminea)
Mayaca fluviatilis
Rotala macrandra MINI
Didiplis diandra
Cabomba furcata (red)
Lwdwigia ovalis
Vallisneria NANA
Lysimachia nummularia
Eusteralis (Pogostemon) stellata
ceratophyllum demersum
Vallisneria americana
Imi cer scuze pentru absenta... Lipsa banilor face ravagii cateodata daca nu achiti facturi. Revin cu fotografii facute la finalul lunii iulie si august ale celor doua acvarii ce au fost plantate cu plante luate de la ReBella si careia ii multumesc inca o data.
Bun venit! Cum spunea si colega ReBella, Betta ar fi indicat. Insa daca esti la inceput de drum, de ce nu alegi pesti mai putin pretentiosi, cum ar fi guppy? E foarte indicat sa ai cunostinte de acvaristica pentru a nu ajunge sa dai cu acvariul de pamant ca face miros sau apar alte probleme. Un acvariu bine intretinut, curatat, cu apa schimbata periodic, nu are cum sa miroasa. Cumpara un acvariu gata facut si cu tot ce este necesar pe langa el (filtru, pompa de aer, etc). Iar pentru un design al background-ului gugaleste si tu nitel si o sa gasesti ce model iti place. Bafta...
cred ca asa...
Mai fratilor va rog mult da ti mi o idee cum sa fac un fundal negru la acvariul mare (cel poza cu plante). Nu se poate da jos fara sa deslipesc geamurile. Background nu ii pot face ca si asa e mic si as ramane cu spatiu si mai mic (dimensiunile acvariului sunt 53x30x30). Deci nu prea pot sa pun background din polistiren cu ciment si pictat.
Salut si bun venit! Fie ca acest forum sa iti fie de un real folos
uite un link. poate te ajuta. http://www.smartbuy.ro/farmacie-pesti/sera-sera-baktopur-direct-24-tb~1983145.html
dar am vazut ca se pune 1 pastila la 50 litri, nu 2...
un sfat bun: nu te zgarci la bani. chiar daca un produs bun e sump, merita luat. insa sa fie bun, nu vreun rebut cu titlu de high technology...
 
Forum Index » Profile for oxyox » Messages posted by oxyox
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com