Message |
|
Va salut cu respect.
Desi sa zic asa nu am mai scris demult, maine-alalta se face anul, am preferat sa citesc si sa bag la cap, mai mult sau mai putin  . Vin acum cu o intrebare. Vreau sa imi fac DIY un acvariu nou (al 2lea) mai mare decat cel din prezent, inclusiv mobilier si capac. Fiind la inceputul proiectului sau cum se zice la tabla de design m-am impotmolit sa zic asa la o mica chestiune si anume, acvariul va avea urmatoarele dimensiuni (LxlXh - cm): 80 x 50 x 40 din sticla de 8mm, necesita la dimensiunile acestea intarituri? Stiu ca este arhidiscutata problema si nu as vrea sa deranjez pe nimeni dar mai bine intreb decat sa ma trezesc cu o mica psicina in casa. (Daca am postat gresit rog admini sa ma scuze, dar inca ma consider un incepator in ale acvaristicii chiar daca am acvariu de aproape un an)
Deocamdata atat, vor urma intrebari ulterioare legate de capac si iluminare, dar toate la rindul lor.
Va multumesc
|
 |
|
Salutam
Ai PM
|
 |
|
Salut,
Daca se pot trimite in tara, doresc si eu 30 de bucati de red cherry, in Baia Mare.
Mersi si astetp raspuns.
|
 |
|
Te salut, si va salut
Da-mi voie sa iti strang mana, si sa iti spun ca aceeasi pasi i-am facut si eu, cu acvariu, masurat apoi taiat, si binenteles nelipsitele taieturi meseriase facute de maestrii sticlei din romania, slfeuit nopti intregi ca sa indrept marginile. In fine in momentul in care l-am lipit pot sa iti spun ca am folosit silicon bison (dimensiunile acvariului meu sunt de 50 x 35 x 40 si am folosit tot sticla de 8 mm) si doua menghini de mana luate dintr-un magazin de constructii, oricum ideea e preluata din tamplarie. In fine a stat la uscat 2 saptamani, dupa care pentru a acoperi eventualele defecte, am pus coltare negre de 1cm/1cm luate tot din acelasi magazin si vreau sa iti spun ca sincer i-a dat un aer stilat. In ceea ce priveste costul pina la finalizare depinde spre ce componente sa zic asa te indrepti, dar indiferent in cat timp il vei termina, si cati bani o sa manance, iti garantez ca de fiecare data cand te vei uita la el si gol sa fie, iti va face o mare placere. Singura recomandare pe care o am asta daca nu l-ai lipit deja, este sa lipesti hartie de culoare galbena (eu asa o stiu) care se lipeste pe geam cand striga lumea la tine sa le vopsesti, asta ca sa iti usurezi munca in momentul in care o sa te apuci de curatat acvariu de silicon.
In incheiere, da-mi voie sa iti urez mult spor si sper sa te misti mai repede decat mine.
Sanatate si toate cele bune.
|
 |
|
Va salut,
Desi nu am mai postat nimic de cateva zile bune sa zic asa, in primul rind imi cer scuze pentru "graiul ardelenesc", sper sa nu se mai intample :-), intre timp am lamurit problema filtrului si am optat pentru un Bluewave 03 de la Ferplast, capacul va fii facut pina la urma la comanda (eu am cedat nervos dupa 3 incercari nereusite ce-i drept si lipsa timpului a contribuit mult la asta), ca si lumina m-am hotarat deocamdata la 2 neoane aquaglo si sunglo, si sper daca toate merg struna ca saptamana viitoare sa il pun la ciclat.
Deoarece nu se poate postare fara o mica intrebare, vreau sa va intreb daca exista cineva care mai are acest model de filtru, si daca imi poate da detalii (ma refer in timpul functionarii, chestii ciudate, sau anormale) sa stiu la ce sa ma astept.
Va multumesc si sa auzim numai de bine.
|
 |
|
Mno dara draji mei amu alta problema, bata-le sa le bata probleme. Am ajuns in faza conceperii capacului, si toate-s bune si frumoase numa ca de 2 zile caut dulii hidrofuge (daca bine am zis), doar pe net am cautat ce-i drept, deoarece orarul meu de lucru imi ocupa toata ziua. Daca stiti vreo adresa ceva o idee de unde as putea gasi v-as ramane profund indatorat. Viu iara si rogu-va frumos a ma ierta daca va stresez, da musai a fii si de data asta sa ma ajutati, macar cu o idee. Chiar asa musai dulii hidrofuge?
Mulumescu-va anticipat, si sa auzim numai de bine.
|
 |
|
Va multumesc pentru sfaturi, si acum vin cu alta problema, ordinea de introducere in acvariu, si anume: fertilizant, substrat , plante ....... sau cum?
|
 |
|
va multumesc pentru sfaturi, legat de filtru, problema o constituie una singura si anume spatiu, de aia sunt oarecum nevoit sa merg pe ideea unui filtru intern. Si daca sunt nevoit sa merg pe varianta asta ma interesa hai sa nu zicem cel mai bun, dar cel mai bun ca si calitate - pret. Nu stiu daca exista asa ceva, mai ales ca din cate am citit pe forum parereile sunt sa zicem mai mult decat impartite. Legat de betta, am citit ca nu au voie 2 masculi in acelasi acvariu, si oricum nu intentionam sa pun 2 masculi, ci ma gandeam doar la un mascul si cateva femele (asta bine-nteles daca imi spuneti cum e cel mai bine, adica un mascul si x femele ...), oricum pina la pesti mai este mult.
Va multumesc inca o data si toate cele bune.
|
 |
|
Bine ai venit printre noi.... cei infestati.... mult norco si toate cele bune
|
 |
|
Salutare, sunt mai mult decat nou in ale acvaristicii, am trecut prin tot ce trece un incepator (adica aproape 90% din greselile incepatorilor au fost facute), asa ca m-am hotarat sa o iau frumos de la 0 si sa incep sa invat una alta despre acest minunat "microb". Astfel m-am hotarat sa imi fac singur acvariu (cu toate ca stiu ca o parte o sa ziceti ca era mai bine sa il fi luat de-a gata) si maine se fac 2 saptamani de cand sta la uscat (bine-nteles ca n-am scapat de 2-3 bule dar azi l-am umplut si nu prezinta probleme deocamdata). Am fost impins sa zic asa si de satisfactia pe care o ai de fiecare data cand te uiti la el stiind ca e facut de mina ta, dar si de dorinta de a vedea costurile la care se ridica un acvariu home made fata de unul gata facut si va pot spune cu mina pe inima ca depasesc, cel putin din punctul meu de vedere, cu mult pretul unui acvariu gata facut si asta dintr-un singur punct de vedere, si anume ceea ce iei (filtru neoane, incalzitor etc) le iei ca si pentru tine, conform zicalei cu suntem prea saraci sa ne cumparam lucruri ieftine. Si acum sa revenim la partea cu intrebari. De o saptamana si mai bine ma tot straduiesc sa imi aleg un filtru intern. Dimensiunile acvariului sunt: 500 x 365 x 400h. M-am uitat la Tetra Easy Crystal 300 l, apoi am fost la un magazin specializat si mi-au recomandat Filtru intern Eheim Aquaball 2210
m-am mai uitat si eu la cateva si sincer sunt in ceata totala. Sunt convins ca un filtru extern mi-ar rezolva orice problema dar deocamdata sunt oarecum constrans sa ma rezum la filtru intern. Apoi a doua intrebare: la dimensiunile acvariului, ce lumina imi trebuie? A trei intrebare: Ce fel de substrat? Acesta trebuie neaprat fiert si abia apoi introdus in acvariu? Ce fel de plante (aici mi-ar fi de ajutor sa zic asa niste denumiri mai populare in caz contrar o sa le scriu cu pixu si tare ma indoiesc ca o sa stie careva de la magazin ce sa imi dea)? Fiind incepator m-am gandit sincer sa va spun sa incep cu o singura specie, si acum oscilez intre betta sau neoni.
Deocamdata atat, ma scuzati pentru postul asa de lung, va multumesc anticipat pentru viitoarele sfaturi.
Toate cele bune.
|
 |
|
Am reusit sa il ansamblez, acuma e la uscat, am verificat si bulele de aer si cred ca nu sunt, cel putin eu nu am vazut, singura obiectie, sau recomandare cum vreti este legata de sticlar, care trebuie sa fie priceput in a taia sticla asta ca sa nu patiti ce am patit eu, si anume sa ai sticla tesita pe o latura de am slefuit la ea de mi-au iesit ochii ca sa ii fac laterale drepte. In fine a trecut, eu zic ca a iesit bine. Acuma urmeaza restu si anume, sincer fiind incepator m-am gandit sa incep doar cu 2 specii de pesti si aceia din familia viviparilor, apoi urmeaza alegerea filtrului a substratului, plantelor dar astea cu ajutorul vostru cand le va veni randul.
|
 |
|
Multumiri pentru primire si pentru sfaturi, ideea e ca am citit sa zic asa atat de multe, pe forum, ca la un moment dat simteam ca imi prindeam urechile. Asa ca am pus sa zicem asa o frina si am hotarat sa o iau cu incetisorul. Citisem undeva ca pentru incepatori este recomandat sa inceapa cu un acvariu de 60 de litri (ma rog altii zic ca e bine sa incepi cu unul mai mic de 30 de litri) asa ca m-am conformat. Oricum ideea e ca trebuie sa invat si am de invatat foarte multe, dar stiti cum e practica e mama invataturii.
Maine ma apuc la ansamblat acvariu, la facut poze in timpul constructiei, cred ca am sarit putin calu cu sticla pt ca am luat sticla de 8mm, imi va fi mie mai greu, da in rest cred ca e ok :-P.
O singura intrebare am si anume: am luat silicon bison silicone glass, si o sa va rog sa imi spuneti daca e ok.
In rest sa auzim numai de bine.
|
 |
|
Sunt Bogdan Roman din Baia Mare, am 29 de ani, si am prins "virusul" acvaristicii cu ajutorul fiului meu Tudor, caruia am vrut sa ii fac o surpriza sa zicem asa si sa ii dau cadou primul lui acvariu (aproximativ 10 l). Problema e ca, din pacate am facut absolut toate greselile pe care le poate face, sa zicem asa, un incepator, fapt care m-a determinat sa o iau cu incetisorul.
Astfel dupa ce am dat gres in prima tentativa, am hotarat sa o iau pas cu pas si refac totul de la 0. Asa ca deocamdata acvariul nou este in constructie (500x356x400h), apoi cu ajutorul vostru o sa incep incet incet sa il si populam si sa il plantam in asa fel incat sa devina o oaza plina de verdeata si culoare.
Deocamdata atat, va urez toate cele bune si ne auzim.
|
 |
|
|
|