[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Proiect nou  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
Bogdan.
Junior member

IP:

Va salut cu respect.
Desi sa zic asa nu am mai scris demult, maine-alalta se face anul, am preferat sa citesc si sa bag la cap, mai mult sau mai putin . Vin acum cu o intrebare. Vreau sa imi fac DIY un acvariu nou (al 2lea) mai mare decat cel din prezent, inclusiv mobilier si capac. Fiind la inceputul proiectului sau cum se zice la tabla de design m-am impotmolit sa zic asa la o mica chestiune si anume, acvariul va avea urmatoarele dimensiuni (LxlXh - cm): 80 x 50 x 40 din sticla de 8mm, necesita la dimensiunile acestea intarituri? Stiu ca este arhidiscutata problema si nu as vrea sa deranjez pe nimeni dar mai bine intreb decat sa ma trezesc cu o mica psicina in casa. (Daca am postat gresit rog admini sa ma scuze, dar inca ma consider un incepator in ale acvaristicii chiar daca am acvariu de aproape un an)
Deocamdata atat, vor urma intrebari ulterioare legate de capac si iluminare, dar toate la rindul lor.
Va multumesc
[Yahoo!]
vlad55
Junior member

IP:

Salut
la aceste dimensiuni nu ai nevoie intarituri. ai putea sa-l faci si din geam de 6 cu fund dublu sau cu fund de 8mm si cu intarituri. dar sa ai grija la lipituri sa nu prezinte bule de aer.
mult succes

vlad
[Email] [Yahoo!]
glasforex
Member
[Avatar]

IP:

eu am un acvariu 80x40x40 din sticla de 8. Nici o intaritura. Plin pana la ultimul milimetru. pietris pe fund. si un background. Bule cu zice vlad55 nu stiu daca o sa reusesti sa nu ai deloc... Totusi vezi niste tutoriale intai.

Atentie sa ai sticla taiata drept. Sa nu ai colturi sau adancituri.

*sa ai banda adeziva lata. (daca nu ai niste leturi de lemn sau scandura cu care sa tii acvariul strans dupa lipire).
*sa ai macar 2 prieteni care sa te ajute si care sa aiba rabdare.
*sa pui banda adeziva pe sticla inainte de lipire ca apoi sa poti sa o dai jos frumos fara sa mai ai mizerie de silicon pe acvariu unde nu doresti.
*sa lucrezi pe un spatiu drept si sa lasi la uscat fara sa misti acvariul de acolo macar 7 zile! Recomandat 14 ! (depinde cum stai si cu rabdarea dar minim 7 ar fi bine!)

Eu la marimea asta am folosit metoda laterale pe fund. Adica toate sticlele care fac lateralele stau pe fund. Atentie deci cu faci masuratorile Tre sa iei in considerare si grosimea sticlei si grosimea lipiturii.

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: